Klasör adları mavileşti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sonkale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Dosya sistemi NTFS (New Technology File System) olan bir sürücü içerisindeki dosyalar veya klasörler, sıkıştırıldığında veya şifrelendiğinde varsayılan olarak mavi renkte görüntülenirler. Bunun sebebi elbette sıkıştırılmış/şifrelenmiş nesnelerin diğerlerinden ayırt edilmesini kolaylaştırmaktır. Yani bir zararı yoktur.

Eğer bu nesnelerin mavi renkte görüntülenmesini istemiyorsanız Denetim Masası'ndan Klasör Seçenekleri'ne girin. Daha sonra 'Görünüm' sekmesine geçiş yapın. Bu sekmedeki 'Gelişmiş Ayarlar' bölümünden 'Sıkıştırılmış veya şifrelenmiş NTFS dosyalarını farklı renkle görüntüle' seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın. Daha sonra 'Tamam' butonuna tıklayın.

windowsta sıkıştırılmış klasörlerin isimleri mavi olarak gösterilir.

bazen sistem bazı klasör isimlerini otomatik olarak maviye çevirir. acaba tüm klasörlerinizin isimleri mavi mi?

ne yeşili yawww...erkut sen renk körümüsün yoksa... kendine iyi bak dostum

Yardımlarınız için tşk ederim problemi çözdüm...Bende renk körüyüm ama mavi gördüm demek daha kötüleride var :?

Hocam dikkat edin şifreleyip format atığınızda dosyalarınızı açamazsınız ona göre davranın bilginize.

hasari' Alıntı:
Hocam dikkat edin şifreleyip format atığınızda dosyalarınızı açamazsınız ona göre davranın bilginize.

bende bunu diyecektim. Bu çok önemli bizim arkadaşın başına geçen sene gelmişti.

atungad' Alıntı:
hasari' Alıntı:

bende bunu diyecektim. Bu çok önemli bizim arkadaşın başına geçen sene gelmişti.
Hocam başıma geldiği için hatırlatmıştım bazen bazı şeyleri öğrenmek için bire bir yaşamak gerekiyor. Belkide söylediğim şeye hocalarımız hiç dikkat etmemişlerdir bile...(Bir musibet bin nasihattan iyidir) doğrumu yazdın bilmiyorum ama sanırım demek istediğimi anladınız.

Geri