Klasör eşitleme acil yardım

Kodla Büyü

Eslivya

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar,

Türkçe öğretmenimiz dün akşam xp yüklü bilgisayarında flash disk ve harici harddiski takılı iken klasör eşitle simgesini tıklamış. Harici diskindeki herşey gitmiş, bazıları geri dönüşüm kutusuna gitmiş, çok önemli dosyaları ortada yok. Bu groove klasör eşitlemeyi daha önce şahsen hiç kullanmadım, ne işe yaradığını da bilmiyordum. Şimdi baktım netten dosyaları paylaşıma açıyormuş. Bu şekilde klasör eşitleme ile dosyalar ortadan kaybolur mu? Öğretmenimzin söylediğine göre kendisi başka bişey yapmamış ve tüm önemli dosyaları gitmiş. Çok panik içerisinde ve tüm ümidi benim. Ne yapmam gerekiyor? Dosya kurtarma programları denemeden önce bilgilere ulaşabileceğim bir yol var mı?

sayın hocam
easyrecovery --------> deleted data bölümünden kurtarırsın
tek sıkıntısı paketlemede klasör klasör dosyaları ayırıyor,
tekrar birleştirmek biraz zamanını alır.

programa ulaşamazsan hemen upload ederim....

Arkadaşa tam olarak neler yaptığını sorduğumda, hafızasını zorlamasını istediğimde anladım ki flash disk yerine harddiskini formatlamış :shock: Biçimlendir deyince formatlandığını bilmiyormuş. Yani olayın klasör eşitlemeyle alakası yok. Ben de sabahtan beri araştırıyorum bakıyorum klasör eşitleme sorunlarında hiç öyle bişey yok. Neyse artık recovery programlarına kaldık. deliboran hocam şu anda recovery my files programıyla tarıyorum. easyrecovery'yi win7 de çalıştıramadım. Şimdilik bu tarama bitsin, yeterli olmazsa programı upload etmenizi isteyebilirim. Teşekkürler...

Ben de hep görüyordum da ne işe yaradığını ve neye sebep olamayacağını şimdi öğrendim :)

Geri