KLAVUZ KİTABI GELEN VAR MI??

Kodla Büyü

confrere

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bizim okula bi tek benm klavuz kitabım gelmemiş her zamanki gibi,
kitabı gelen varsa, geçen seneki kitaplar mı yine acaba, ders zorunlu olunca bi değişiklik yapılmış mı acaba bu konuda yine kaçıncı basamak seçeceğimiz bize mi ait?

bizim okula 7 8 klavuz kitabı gelmiş, seçmeli olarak bt yerine halk kültürü seçti idare, 5 6 için ne klavuz ne ders ne çalışma hiçbiri yok.
Ders zorunlu oldu ama hala kitap konusunda somut bir adım yok. Plan program ders müfredatı desen aynı tas aynı hamam

Kaynaklarıma göre bizim ilçede öğretmenlere bilişim teknolojileri 6-8 kılavuz kitabı ve öğrencilere 7 ve 8'lerin çalışma kitabı gelecek.

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta okulumuzun tüm kitaplarını teslim aldım. 1-8. sınıf arası tüm kitaplar geldi poşetlenmiş halde. 5. ve 6. sınıfların kitap poşetleri incecik. Kitapların %50 si daha basılmamış. Dağıtıcı firma bizim ilimizle alakalı olmadığını, ülke genelinde durumun bu şekilde olduğunu söyledi. Eğer eğitim öğretim başlamadan kitaplar basılırsa eksik kitapları kendilerinin getireceğini, eğer eğitim öğretim başladıktan sonra basılırsa okul idarecilerinin belirli dağıtım merkezlerine kendi imkanları ile ulaşarak idarecilerin temin edeceğini söyledi. Poşetlerin içini açtığım dersimizle alakalı hiç bir kitap yok. Öğretmen kılavuz kitaplarının içinde de dersimizin yeni kılavuz kitabı yok. Eskisinden göndermişler, o kitapları da 7. ve 8. sınıflar için kullanabileceğiz.
Hal böyleyken 5. ve 6. sınıflar için yıllık plan hazırlamak; neye göre kime göre ?

PEKİ ŞUNU SORAYIM. FORUMDA KENDİ BİR PLAN DAHİLİNDE PROGRAM, KİTAP OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞ VAR MI? YADA DERNEĞİN BU YÖNDE BİR ÇALIŞMASI VAR MI?

5 ve 6. sınıflarda klavuz kitap olsun artık yaa. Geçen sene 5. sınıflarla dersimi işledim ama klavuzsuz havada kaldı gibi hissediyorum. Ders işlerken faydalandığım kaynaklar da çok dağınık. Nette, ötede, beride... Klavuz isteyirem ben. :x

öyle yuvarlak cümlelerle çerçeve program hazırlamışlar ki, bunun klavuz kitabını seneye yetiştirseler gene başarı derim :+1:

eskiye dair ne varsa devam ediyor..kılavuz kitap gelmiyodu zaten, yine gelmemiş, kitap olarak da sadece 7.sınıflar ders seçtiğinden 7.basamağı istemiş müdür bana sormadan..onu da kullanmicam zaten, yaniii bu sene de kitapsız geçicek!!

Yaz boyunca yavaş da olsa kişisel olarak biraz çalıştım. Bu esnada derneğimiz de boş durmadı, onlar da canla başla bizim için doküman hazırlamaya başladı. Özellikle son 10 gündür benim de kafamda birçok konu netleşmeye başladı.
Yıllık planımın taslağını çıkarttım. 5 ve 6.sınıflar için neler yapacağıma büyük oranda karar verdim. Bunun yanı sıra zümre toplantısı için de gündem maddelerini çıkarttım. Sonuçta yıl boyu yapacağımız etkinlik, gezi, yarışmaların dayanağı zümre toplantı tutanağı olacaktır. Zümrenin detaylı olması iyidir. Devamında yıllık planı da detaylı hazırlamaya çalışıyorum.
Öte yandan diğer derslerin kitaplarını ve etkinliklerini inceliyorum. Örneğin Medya Okuryazarlığı ders kitabındaki son ünite (Sanal Dünya) bizim planımızda da yer verebileceğimiz muhteşem bir ünite. Üstelik 5 ve 6.sınıflarda Medya Okuryazarlığı dersi olmadığı için çakışma gibi ihtimal de bulunmuyor. Sosyal bilgiler dersindeki birçok konuyu kendi dersimizin etkinlikleri ile bütünleştirmemiz olası. Diğer derslerle ilişki kurmaksa alın size işbirliği.
Devam edeceğim...

Geri