Eslivya' Alıntı:
Hocam tam çözümü yazaydınız da biz de başımıza gelince çözeydik.
Başlangıç (Log on) Ekranında F Klavye Kullanmak
Bilgisayarda donanımsal olarak Q ile F klavye arasında değişiklik yapıldığında Windows açılış (log on) ekranının klavye ayarını değiştirmek için Registry Editor' den değişiklik yapılmalıdır.
İlk olarak makineye yönetici (administrator) haklarına sahip bir kullanıcı ile oturum açılır. Daha sonra Start (başlat) -> Run (çalıştır) seçilir. Komut satırına regedit yazılarak OK (Tamam) butonuna tıklanır.
Böylelikle "Registry Editor" penceresi açılmış olur.
Açılan pencereden soldaki menü yardımı ile HKEY_USERS -> DEFAULT -> Keyboard Layout -> Preload anahtarı açılır.
"Preload" klasöründeki 1 anahtarının değeri 0000041f (Türkçe Q için gösterilen değer), 0001041f olarak değiştirildiğinde, oturum açma ekranında da artık F klavye kullanabilir.
Bu olayın mantığı şu esasa dayanır. Windows, Denetim Masası'ndan ilk olarak ayarlanmış klavye seçeneğini 0000041f değerine atar. İkinci bir klavye daha yüklendiğinde ona da d000041f değerini atar. Yanız Windows yazılımcıları ufak bir ayrıntyıyı gözden kaçırmışlardır. Q klavyeye göre kurulmuş bir işletim sistemine takılmış klavye F ise Denetim Masası'ndan aktif klavye seçeneği değiştirilse bile, sistem ilk atanan değeri açılış ekranında varsayılan olarak aktif eder ve Windows'un içinde Denetim Masası'nda yürütüğümüz klavye aktif iken, açılış ekranında kurulum sırasındaki klavye seçeneği aktif olur. Windows'un içindeki klavye seçeneği ile açılış ekranının klavye seçeneğinin aynı olması için 0000041f degerinin dördüncü bitinin 0'dan 1 şeklinde değiştirilmesi gerekir.