Klavye fare sorunları

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
2 bt sınıfı 32 btr dersi var. Sınıflar diğer öğretmen arkadaşlar tarafından da aktif bir şekilde kullanılıyor. Okulumuz ikili eğitim yapıyor ve ben öğlenci 26 saat derse giriyorum.
Sürekli klavye farelerde ilgili sorunlar çıkıyor. Ya bozuluyorlar ya kablo yerinden çıkıyor ya da bir bakıyoruz bilgisayar açılmıyor .... Gibi bu tarz sorunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Çalışmaktan gocunmam fakat bu tarz saçma sorunlarla uğraşmak canımı sıkıyor.

oturma planınız olsun hocam... öğrencilerin bilgisayarları sabit olsun... sıkıntı anında o bilgisayarda oturanları çağırdınızda bir daha yapmaya kalkışamıyorlar....

eğer bütün sınıflar bt lab. ı kullanıyorsa hepsi için oturma planı oluşturmak faydalı olur. Tabii bi de öğretmenlerle konuşup oturma planına uymalarını sağlarsanız sorununuz azalır hocam

Klavye fare için yapılabilecek birşey yok.
Ama kasalar için var. Ben bilgisayar kasası için masanın arkasına ahşaptan bir bölme yaptım, oraya koyuyorum. Öğrenci kasayı görmüyor. Dolayısıyla kasaya fiziksel müdahele çok az oluyor. Flash takmak veya açıp kapamak için masanın arkasına uzanmak dışında bir dezavantajı yok. Yazılımsal olarakda deepfreeze koruyor. İki senedir labımızda sıkıntı yok şükür.

bu tarz sorunların çözümü sizden başka kimsenin bt sınıfını kullanmamasıyla çözülür.
başkaları kullanırsa ne kadar uyarı yapsan da istediğin gibi bulamazsın sınıfı

Farklı branştan öğretmen arkadaşlar Bt sınıfında ders işlediğinde maalesef ki bazıları öğrencilerin bilgisayarları kurcalamasına müdahale etmiyor. Öğrenciler kafalarına göre klavye fareleri söküp takıyor, kasanın düğmelerini , ön paneldeki plastik kapakları çıkartıyor. Güç bela çalışan pc ler de kullanılamaz oluyor.

BT yi kullanan tüm arkadaşlarla öğrencilerin bilgisayarlara fiziksel müdahale etmemesini konuşur ve oturma planı yaptırmalarını söyleyebilirsiniz. Bt sınıfında çokça radyasyon ve elektrik nedeni ile de hayati tehlike olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Plastik kelepçeler ile kasaya en yakın noktada klavye-fare-ağ ve güç kablosunu sabitlemek de kısmen işe yarıyor. Kelepçe nedeni ile klavye-fareyi porttan çıkarsalar bile başka pc ye götüremiyorlar.

fahrican' Alıntı:
Plastik kelepçeler ile kasaya en yakın noktada klavye-fare-ağ ve güç kablosunu sabitlemek de kısmen işe yarıyor. Kelepçe nedeni ile klavye-fareyi porttan çıkarsalar bile başka pc ye götüremiyorlar.
iyi fikirmiş :+1:

Geri