Klavye sorunu yardım edebilecek varmı?

Kodla Büyü

ozgurseremet

Aktif Üye
Arkadaşlar elimde lenovo g565 notebook var. Uzun süre önce klayveye çay dökülmüş. Bir tuşa basınca başka harflerde yazıyor. örneğin

1 e basınca 13
q ya basınca qe
a ya basınca ad
z ye basınca zc yazıyor.

Sonunu çözmek için tuşları söktüm temizledim taktım olmadı.
Klavyeyi söktüm temizledim komple olmadı.
Yeni klavye aldım değiştim olmadı.
Format attım olmadı.

Başka aklıma birşey gelmiyor yardımcı olabilecek varmı?

Not : Sanal klavye ve harici klavye takınca normal çalışıyor.

hocam benim klavyeye kola dokulmustu.. 1 yıl sonra calısmaya basladı:D suan onla yazıyorum hemde:D
kaloriferin falan yakınına bırak tusları bataryayı sokup.. beklesin sabaha kadar sabah dene..

olmassa

soguk su varmı hocam:D

Hocam ben çok önceden böyle bir konu açmıştım eğer olmassa başka yöntemlere bakalım. Buraya yazın çıkan sonuçları
Kod:
http://www.bilgisayarbilisim.net/windows-isletim-sistemi-f84/windowsta-klavye-yanlis-yaziyorsa-cozumu-resimli-t117907.html

Klavye ayarlarıyla ilgili hepsini yaptım yeni klavye almadan önce ilk uyguladığım yöntemler bunlardı sonuç olumsuz olunca format attım win 7 yükledim olmadı. win 8 yükledim yine olmadı. Okulun bilgisayarı bu bir senedir yatıyordu benzer olaylar yaşayan diğer notebookları yaptım. ekran değişimi klavye değişimi hepsini düzettim fakat bu inat ediyor düzelmemek için.

yazılımla ilgili birşey olduğunu sanmıyorum denemediğim birşey kalmadı.

sorun yazılımsal değil hocam format kurtarmaz, ilk döküldüğünde kaloriferin yanına koyup kurutsaydın daha çabuk düzelebilirdi, çay şekerli ise tuşlara yapışmıştır ondan ikili yazar :D

Geri