Klavye sorunu

Kodla Büyü

goksirine

Aktif Üye
Bilgisayara format atarken (win 7 ultimate kurmuştum) f klavye ile çalışmıştım. parolayı da onla koydum doğal olarak. şimdi Q klavye ile kullanılıyor bilgisayar ama parolayı girerken f klavye gibi görüyor. halbuki değiştirdim hatta f klavyeyi kaldırdım tamamen ama olmadı. Bunun bir yolu yok mu?

Onu denedim hocam, parolayı kaldırdım tekrar koydum, yeni kullanıcı ekleyip şifreyi koydum. Olmadı. Başka yapılabilecek bişey var mı?

Sadece şifre yazarken F klavye durumuna geçiyorsa şifreyi sadece rakamlardan oluşturabilirsiniz.

hocam son çare q klavyeden f e hagi tuş geliyor .. onu öğren geç şifreyi sonra düzeltirsin.. veya güvenli modda aç ..

hocam güvenli modda da denedim, ayrıca zaten açarken mecburen f klavyeye göre yerlerine bakıp açtım. Ama sonuç olarak çözüm olmuyor tabi.
En son ihtimal rakamlardan şifre koyarım böte67 hocamın dediği gibi ama ilginç geldi klavyeyi değiştirememek. Öğrensem iyiydi...

Hocam regeditten çözülüyor o problem.
Regeditt>HKEYLOCAL>System>CurrentControlSet>Control>Keyboard Layouts>0001041F 'i bul Layoutfile çift tıkla değer verisindeki son harf F ise bunu Q yap.
Sonra ControlSet01'i genişlet yine Control>KeyboardLAyouts>0001041F anahtarını bul altında LAyoutfile çift tıkla " " " " " " .
Sonra ControlSet02'i genişlet yine Control>KeyboardLAyouts>0001041F anahtarını bul altında LAyoutfile çift tıkla " " " " " " .
Bilgisayar kapat aç. İnşallah olur:)

Hocam açılış ekranı için windows işletim sisteminde tanımlı .Default kullanıcısı var onun ayarlarını değiştirerek yapabilirsin. Aşağıdaki kayıt defteri adresinde klavye ayarları var ben f klavye kullanıyorum açılışta da öyle benimkinde 1 numarada d001041f kaydı var. 00000409 değerinin de q olması lazım yanlız ingilizce q olabilir. istemediğini silerek de yapabilirsin.

HKEY_Users\.Default\Keyboard Layout\Preload

Q klavye ayarlı arkadaşın reg ayarlarını aldım bu dosyayı da kullanabilirsin.

Ekli dosyalar

Geri