KLAVYEDE DİL SORUNU

Kodla Büyü

bılısımemrah

Aktif Üye
Arkadaşlar derste şöyle bir sorunla karşılaştım.Normalde okullarda f klavye kullanılıyor.Fakat klavye bulunmadığı için ben bazı bilgisayarlarda q klavye kullanıyorum.Fakat ayarlamaları yaptıktan sonra örneğin internete girip çıkınca klavye tekrar f kalvye düzenine geçiyor değiştiriyorum fakat internete girip çıkınca yine değişiyor acaba neden.

Hocam bir ihtimal her iki dilde açıksa (f ve q)
ctrl+shift tuşlarına birlikte basılması halinde dillerde değişme olmuş olabilir.
Mantıklı bir açıklama arıyorum ama bulamadım.

Buna benzer olarak bir sorunda ben yaşıyorum,Bazı bilgisayarlarda depfrezee yüklü olmasına rağmen ve dili ayarlanmış olmasına rağmen bilgisayar her açılışında sürekli bağlı olan klavyenin tersi dille yükleniyor..Acaba bu sorunla karşılaşan oldumu?

Dil ayarlarınıda seçili klavyeler sıralı şekilde görülüyor. İstediğiniz seçeneği yukarı taşıyıp sonra seçip deneyin bi.

Bölge ve dil seçenekleri > Diller > Ayrıntılar > Ayarlar > Varsayılan giriş dili > Türkçe Q yapın

Alttan sadece klavyeyi seçerseniz o sadece açık pencere için geçerli olur varsayılan giriş dilini seçerseniz o tüm programlar için geçerli olur.

mece' Alıntı:
Alttan seçmiyorum,klavye dilini bölge ve dil seçeneklerinden ayarlıyorum

Allatan dediğim görev çubuğundaki dil çubuğundan değil.

O bölge ve dil seçeneğinden ayarlıyorum dediğiniz yer benim alt diye kastettiğim yer.

Zira onun üstüne dikkatli bakarsanız varsayılan giriş dili var. Asıl ayarlamanız gereken o.

Ekli dosyalar

• KLAVYE.JPG
    KLAVYE.JPG
    41.6 KB · Görüntüleme: 562
meraba Hocam ,dediğiniz gibi alt kısımda örneğin sadece Türkçe F kaldığında (yapıldığında),sizin yukarda işaretlediğiniz yerde sadece Türkçe F kalıyor,,yani ordanda ayarladım,ama malesef düzelmiyor,,Klavye bozuktur diye onu değiştirdim gene düzelmedi,,Hangi tür klavye taksam makine tam tersine kuruluyor :)

Geri