klavyede sorun yardımcı olur musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hagi

Site Gezgini
arkadaşlar ilk kez karşılaştığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. klavyede bazı tuşlara basınca aynı anda sağındaki veya solundaki tuşta yazılıyoo (mesela "c" harfıne basınca "cx" yazılıyo) sebebini anlayamadım. nasıl çözebilirim? yardımcı olur musunuz

çok eski bir klavye değil aslında yani tozdan kaynaklandığını sanmıyorum ama denemekte yarar var teşekkürler

Üstüne şekerli birşeyler dökülmüşse tuşlar yapışmıştır birine basında diğerinede basılmış gibi olur. Sorunlu tuşun birine basın diğerini gözleyin bakın oda basılıyormu.
Eğer dediğim şekilde bir sorunsa tornavidanın ucuyla bu iki tuşu birbirinden ayırabilirsin ya da bunun için toplu iğne ucunu kullanabilirsin.

hasari' Alıntı:
Üstüne şekerli birşeyler dökülmüşse tuşlar yapışmıştır birine basında diğerinede basılmış gibi olur. Sorunlu tuşun birine basın diğerini gözleyin bakın oda basılıyormu.
Eğer dediğim şekilde bir sorunsa tornavidanın ucuyla bu iki tuşu birbirinden ayırabilirsin ya da bunun için toplu iğne ucunu kullanabilirsin.

Yanındaki harfe basıyorsa, akla gelen tek ihtimal bu.

yanındaki harfi yazıyoo, mesela "c" ye basınca "xc", "d" ye basında "sd", "e" ye basınca da "we" yazılıyo. tuşları söktüm temizledim bakındım hiç bişey yok. yapışkan bişey de yok. hatta tuş yokken alttaki platforma iğneyle basıyorum. yine çift yazıyoo. sadece bu tuşlarda problem. sinir oldum iyice kafaya taktım ama işin içinden çıkamıyorum.

benim kklavyede de olmuştu, klavyedeki bir tuşa basınca oluyor hangi tuş olduğunu bulamadım ama, tuşlara rasgele basınca on parmağımla birlikte düzeldi,yani hatalı bastığın tuşa rastgele bir daha basmış oluyorsun

nilü' Alıntı:
benim kklavyede de olmuştu, klavyedeki bir tuşa basınca oluyor hangi tuş olduğunu bulamadım ama, tuşlara rasgele basınca on parmağımla birlikte düzeldi,yani hatalı bastığın tuşa rastgele bir daha basmış oluyorsun
deneyeyim hemen:))

Hocam o klavyeden değil, virüsten kaynaklı olabilir.
Geçenlerde aynı sey bizim de basımıza geldi. Virüs yapıyor, her zaman değil bazen bazı harflerin yanına kendi de bişeyler ekliyor. Virüs taraması yapın farklı programlarla..

Ama hemen yanınındakini yazıyormuş. O zamn klavyede sorun büyük ihtimal. :mrgreen: İçine sıvı kaçmış ya da nemlenmiştir. Virüs rasgele harfler yazıyordu.

Klavyeyi başka bir bilgisayara takarak test edin eğer sorun yoksa sistemla alakalıdır, format atar kurtulursun. Yok eğer klavye sorunluysa uğraşmaya değmez yeni bir tane alırsın.

Geri