Klavyemin tuşları sürekli değişiyor!!

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumdaki bilgisayarda f klavye var. Daha hızlı yazabilmek için q klavyeye çevirdim. Fakat her bilgisayarı açıp kapamamda klavye düzeni tekrardan f klavyeye dönüşüyor, sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

hocam, bilmiyorum akla ilk gelen bilgisayarınızda obp,deepfreeze vs gibi uygulamanın var olması geliyor, bu yüzden yaptığınız değişiklik ancak bilgisayar kapanana kadar geçerli olmaktadır, bu uygulamayı durdurup tekrar değişiklik yaparak ,değişikliğin kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz...

Hocam işletim sistemini ilk kurarken f klavye seçerseniz f klavyeyi silemiyorsunuz bilgisayardan, ben labı kurarken, f klavyeydi tüm bilgisayarlar, 1 tanesini kurarken q diye unutarak kurdum, sonradan q klavyeyi silemedim, her açılışta mecburen ctrl + shift yapıp q dan f e geçiyorum.

jemba35' Alıntı:
Hocam işletim sistemini ilk kurarken f klavye seçerseniz f klavyeyi silemiyorsunuz bilgisayardan, ben labı kurarken, f klavyeydi tüm bilgisayarlar, 1 tanesini kurarken q diye unutarak kurdum, sonradan q klavyeyi silemedim, her açılışta mecburen ctrl + shift yapıp q dan f e geçiyorum.

Hocam eksik biliyorsunuz istediğiniz klavyeyi silebilirsiniz.

Önce kullanmak istediğniz klavyeyi girin sonra
o klavyeyi default yapın
uygula
tamam
şu halde açılışta yeni klavyeniz etkin olacaktır
yok ben diğerini tamamen sileceğim derseniz de
aynı ayar kısmına tekrar girdiğinizde silmenize izin verecektir

birden fazla klavyeyide kullanacaksanız öncelikli olanı default olarak ayarlarsanız sistem açılışlarında ya da siz ayar yapana kadar diğer klavyeye geçmeyecektir.

Geri