Klimayla ısınmak

Kodla Büyü

yamandogan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba bulunduğum yerde doğalgaz yok kaloriferli evde çok az var klimayla ısınan varmı invertir klima 24000 BTU full time çalışsa sağlıklı verim alınır mı varmı ısınan klimayla izmir çok soğuk olmaz gibi ama

Karşılaştırma yapılabilir mi bilmiyorum da ben soğutma için veri yazayım.
Diyarbakırda merkezde son katta yasıyorum. Çatılı ve dış yalıtımı yapılmış.
Ramazan baslangıcında airfel sezonsal inverter 18000btu aldım.
Son kat olması sebebiyle yazın sıcak kışın soğuk oluyor malum.
Sabah 10 gibi açıp akşam 7-8 e kadar ful çalıltırdık 24-25 derecede..
Ay sonu 149TL fatura geldi.
Normalde kışın 90-110 yazın 40-60 tl aralığında fatura gelir.

2 Klima 12000 BTU olsa ısıttır gibi evi şimdi marka model tavsiyesi olan var mı kullanan memnun olan mitsubishi daikin iyi diyorlar fakat çok fazla modeli var fiyatı yüksek biraz samsung ar 5000 -7000 serisi fiyatı uygun ama internette kışın kullanıp yorum yapan bulamadım samsungun baya filtresi de var gibi

Bulunduğunuz yerde kışın en düşük sıcaklık kaç derece oluyor? Kısaca yaşadığınız yer.. Mersin Adana vs ise sıkıntı olmaz ama daha karasal yerlerde olabilir. Faturayla gürel tutatbilirsin.. Ben Kahramanmaraş'ta iki yıl kadar elektrikli petek kullandım. (zass marka, termostatlı, fanlı)

Birde ister klima, ister soba, ister elektrikli petek olsun, yalıtım ve alt ve üst katlarda aynı odada birilerinin oturması çok etkiler. Mümkünse alt katta hangi odada soba kuruluysa o odanın üstüne yoksa üst katta hangi odada soba varsa o odanın altındaki odaya yerleşebilirsiniz.. Hatırlayınca gülüyorum ama halıların altına oluklu karton sermiştim. Çok güzel yalıtım yapıyor. :lol:

Geri