Kodlama Dersi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan memo-x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iyi günler, ilkokul ve ortaokul hatta liselerde konulması düşünülen Kodlama dersinden bahsediliyordu.
Bir gelişme var mı? Bu sene ders çizelgelerinde bu yönde bir değişiklik oldu mu ? Acaba.

Ben meslek lisesinde çalıştığım için
özellikle ilkokul-ortaokullarda çalışan Bilişimci arkadaşlardan bilgisi olan varsa , paylaşabilirlerse seviniriz.

5. ve 6. sınıf öğrencileri için zorunlu; 7. ve 8.sınıf öğrencileri için ise seçmeli olacak deniyordu,
Herhalde bir gelişme yok gibi, şu kadar Bilg. Öğrt. olması gerekli şeklinde
haberler vardı,

Kodlama diye bir ders yok. Olması da mümkün görünmüyor kanımca...

Olabilecek en iyi senaryo müfredatın güncellenmesi...

bu sene zor gibi geliyor bana. Ders olarakta sadece müfredat revize edilmesi şeklinde bir işlem yapılabilir ama o da bu sene olmaz seneye olur.
bu sene 2015-2016 da olduğu gibi devam edeceğiz öyle görünüyor.

Hocam kodlama dersi filan olacağına inanmıyorum. Su an haftalık ders saatinin ortaokullarda 35den 30a düşürülmesi konuşuluyor, düşerse o zaman kötü olur. iş olsun diye konulan dersimiz de kalmaz. BT sınıfı olmadan bilgisayar dersi olacağına inanmıyorum, tabletle filan olacak sey değil. BTR olayı da günü kurtarma. yarın öbür gün o da patlayınca ki göreceksiniz ,1. fazların garantisi bitince. Çoğu okulda bt öğretmeni yok ve tahtalar çöp oldu olacak. Maliye bakanlığı tarafından defalarca da her okula bir bt öğretmeni kadrosu reddediliyor. Kısacası sonumuzu hayırlı görmüyorum, düşünmenin de yararını görmedim artık düşünmüyorum...

Ortaokul derslerinin 37 saatten 30 saate düşürülmesi düşünülürken kodlama dersinin gelmesini bırakın eldeki ders gitmezse iyidir.

arkadaşlar herkesin elinde 100 saatlik btr belgeleri var.onun okullar norm bile açmıyolar okullarında belgesi olan olduğu için.ne il içinde ne de il dışında yer açöılmıuyor biz nasıl tayin isteyeceğiz ya

Bakanlar değişti. Fikirler değişti hocam. Bu ülke adam olmaz. Yapılsaydı Türkiye ; üreten, geliştiren bireyler kazanacaktı. Neyse dışarıdan almaya, copy paste yapmaya devam.

Geri