KODLAMA DERSLERİ GELİYOR GALİBA

Kodla Büyü

yvzlv

Site Gezgini
Mesajlar
61
Az önce NTV'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık vardı sunucu kodlama derslerini sordu ilköğretimde isteyen öğrenci alsın liselerde ise zorunlu olmasını istiyoruz dedi.Sunucu MEB'e görüştünüzmü bu seneye yetişirmi diye sordu.Bakan ise evet görüştük seneye mevcut dersler zaten var bunların içeriği değiştirilebelir yada ek bir ders ilave edilebilir dedi meb gerek hazırlığı yapacaktır dedi.kodlama konusunu çok önemsiyoruz bu başarabilen öğrenci analatik düşünmeyi matematiği daha iyi kavrayacaktır o yüzden bütün eğitim seviyelerinde olmasını istiyoruz falan dedi.
 
bence gelsin, geç bile kalındı... hep tüketici konumundayız, bilgisayar çıkar dili ingilizce, cep telefonu çıkar dil farklı, yardım menüsü ingilizce, tablet alırsın hep böyle.. Neden biz sadece satın alan konumundayız... Bu konuda teknokentlerde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için de bir oda verilemez mi? Basit işlerle bizleri uğraştırıp gelişimimiz hep engelleniyor.. Ondan sonra hala bir yerli arabamız bile yok diye üzülüyoruz..
 
bilişim sınıflarınıda kursalar bari yeniden bt sınıfı oluşturmak için 1 senedir dileniyorum resmen
 
Bakan matematik ogretmenliği mezunu ve ogretmenlik yapmis.analitik dusunme programlamanin onemini kulaktan dolma degilde bilinçli oldugunu dusunuyorum.zaten konusmalarinda izlenim apacik ortada. Umarım meb deki bilişim önyargisini yikar
 
şu tablet yerine bilişim sınıflarına destek verilseydi daha çok katkı sağlarlardı.
Çoğu okulda dönüşümden dolayı lablar kaldırıldı.
Altyapı olmadan kodlama dersini getirmek anlamlı değil.
Bir işi yapıyorsanız düzgün yapın ki sonuçları kaliteli olsun.
 
Bu bence üzünülmesi gereken bir haberdir. Zaten geçen senelerde ortaokulda seçmeliydi. Lise konusunda ise zaten meslek liseleri var.(Böteliler için hiç birşey ifade etmiyor) Bizim derdimize derman değil bu açıklamalar.Bakın bu süreç sonucunda norm fazlası duruma düşcez.
 
compteach06' Alıntı:
Bu bence üzünülmesi gereken bir haberdir. Zaten geçen senelerde ortaokulda seçmeliydi. Lise konusunda ise zaten meslek liseleri var.(Böteliler için hiç birşey ifade etmiyor) Bizim derdimize derman değil bu açıklamalar.Bakın bu süreç sonucunda norm fazlası duruma düşcez.

Hocam var olan ders seçmeli olmayacak ki. Kodlama dersi için ilk ve ortaokullarda seçmeli olmasi gündemde ilk etap için. Liselere gelince boteliler yalnızca meslek liselerine atanamiyor. Diğer liselerde kodlama dersi zorunlu olduğu takdirde bunun nesi olumsuz ?
 
hakand77' Alıntı:
bence lise geç en kötü ortaokulda başlanmalı...

kesinlikle doğru ilk ve ortaokulda bunun temelleri atılmalı ve lise de de devam etmeli, ilk ve ortada seçmeli düşünülüyormuş yapacaksanız ilk ve ortada zorunlu yapılmalı. kolejlere neden herkes göndermek istiyor çocuklarını anasınıfından itibaren kodalama da dahil herşeyin temeli veriliyor.
 
harika bir haber...günümüzde bilgisayar demek kodlama demek...nihayet bunu gördüler....ay hadi inşallah diyoruz.
 
Yerinde bir karar ama önce altyapısının hazırlanması gerekir diye düşünüyorum.
 
BT Sınıfları yenilenmeden ya da yenileri kurulmadan, kodlamada bir yol belirlenmeden, gerekli materyaller olmadan bu iş lafla olmaz.
 
Biraz değerimiz anlaşılsın. Meslek liselerinin orta bölümü de açılmalı bir an önce bilişim artık vazgeçilmezdir yeni biliniyor daha.
 
Altyapısı olmadan bu iş LAF ile olmaz, hadi kodlama yapalım çocuklar iyi de nerede nasıl hangi materyaller ile yapacaklar bu işi? günümüzdeki BT sınıflarıın %80'inde bu iş olmaz, elimizde doğru düzgün bir içerik var mı ya da izleyeceğimiz yol hayır herkes kafasına göre yaparsa bu iş olmaz, ARDUİNO ve RASPERRY Pİ olmadan içerikte çocuklar somut örnekler görmeden yaparlarsa da kalıcı etkisi bırakmaz.
 
Bt öğretmenlerinin saflığı yine yeniden insanı hayrete düşürüyor...

Suriyeden gelen programcıların istihdam edilmesine başlanmıştır sanırım.....

Eğitim bakanlığı uygun donanım, müfredat ve proje tabanlı eğitim modelleriyle Kodlama derslerini sadece Fen liselerine getirebilirlerse hükumeti ayakta alkışlamak gerekir.

Ancak çöküşteki orta öğretim sistemini yeniden yapılandırarak sınav odaklı olmaktan kurtararak mühendislik, mimarlık, tıp lisesi gibi geleceğe, gelişmeye yönelik eğitim öğretim yapan araştırmaya dayalı gerçek bilimsel çalışma yöntemlerinin kullanıldığı orta öğretim kurumlarının eğitim öğretim sistemimize kazandırıldığı bir dönüşüm sürecine girilmeden ilerleme sağlanabileceğini düşünmüyorum....

Böyle bir dönüşüm sürecide ülkemiz için ulaşılması güç bir hedef olacağından en mantıklısı Türkiye de üretim yapan firmaların iş adamlarının yatırımcıların kendileri için gerekli kalifiye elemanların yetiştirilmesi için kendi okullarını kendileri açmaları ve eğitimin böylelikle özelleştirilmesi

Dünyanın 2. süper gücü rusya bile ticari amaçlarla kendi işlemcisini üretemiyorken halkı üretim yapacaz vaatleriyle ne zamana dek kandırıp oyalayabilirler merak ediyorum...

tabletlerimizle, Iphone, Lg, Samsung vb yere düşürdükçe paralanan telefonlarımızla ilerleyen yıllarda da avrupa marka otomobillerimiz, kargaşadan uzak mahalle kültüründen ayrışmış konutlarımızda yaşama hedeflerimizle neden yetinemiyoruz anlamış değilim...
 
Arkadaşlar bu ders için illede bt sınıfı gerekmez.kağıt üzerinde yaptırılan basit algoritmalar,bunların akış diyagramlarını ve kod yazımını akıllı tahdada deneriz.bu şekilde ders işlenebilir bence.zaten ilkokul çocuğu için bu yeterli.
 
Bekleyip görmek lazım. Çıkacak denilen birçok şey yıllardır çıkmamışken...
 
bunları yapmak için önce bt sınıflarını yenilemeliler ama şuan için öyle bir düşünceleri yok.... sıkıntı burda.......
 
arkadaşlar konuyla alakalı değil ama bilgi alışverişi yapmak istedim.
1 - Malumunuz 15-16 öğretim yılında mesleki gelişim dersi 11. sınıflara da uygulanacak. megep sitesinde "mesleki gelişim dersi mevcut haftalık ders saati toplam sayısına 2 ders saati ilave edilmek suretiyle uygulanacaktır." ifadesinden kasdedilen şu mudur.örneğin ANADOLU MESLEK PROGRAMI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI için haftalık ders süresi 40 saat mesleki gelişim dersi bu 40 saatin içinde mi hesaplanacak yoksa 40+2 mi yapılacak.

2- 14-15 öğretim yılında 10 sınıf okuyan ve sınıf tekrarına kalan bir öğrencinin durumu nasıl olacak, Bu öğrenciler 9. ve 10 sınıfta mesleki geilişim dersini almadılar. Megep deki yazıda da mesleki gelişim dersi 15-16 yılında bir sefere mahsus 11. sınıfta verilecek denilmekte.Bu öğrenciler 10 sınıfa geçen diğer öğrencilerle mi eğitimlerine devam edecekler edeceklerse bu dersi ne zaman alacaklar vs...
 
marcel' Alıntı:
bunları yapmak için önce bt sınıflarını yenilemeliler ama şuan için öyle bir düşünceleri yok.... sıkıntı burda.......

Anlamadığım bu kadar yatırım yapıldı yıllardır da yenilenmiyor, demek ki gözlerinde hiçbir değeri yok BT sınıflarının bilseler neler yapılabilir o BT sınıflarında ama bilmiyorlar işte maalesef.
 
Geri
Üst