Kodlama Saati - programlama öğretmek için

Kodla Büyü

dijitalyerli

Seçkin Üye
Seçkin Üye

Ekli dosyalar

• code.org.PNG
    code.org.PNG
    205.3 KB · Görüntüleme: 3,951
hocam konuyu açmış,bir kaç kişi daha yazmış ama bilgisayar bilişimde bu konuyo niye bu kadar az ilgi var anlayamadım.

code.org güzel çalışma bence

Bu kadar ilgisiz ve kaygısız öğrencilere nasıl programlama öğreteceğini düşünüyordur belki herkes(sınavdan 30 aldın dediğimde sırıtan öğrencilerden bahsediyorum). Teşekkürler arkadaşım. :wink:

2 haftada eğitimlere katılan kişi sayısı milyondan 17 milyon'a çıktı.

Bence BTY ders kitabını, buradaki (code.org) eğitimlere göre baştan düzenlemek gerekli. İlköğretimde nasıl işliyor şu an için bilmiyorum ama, eğer bir müfredat varsa, bundan iyi olamaz.

Abi yok böyle bişey on numara yaa. Bence müfredatta olmasa dahi kullanılması gereken uygulama. Stract a benziyor

Çok güzel hazırlanmıi bir eğitim portalı. Özellikle türkçe dil desteği olması bulunmaz bir nimet.. paylaşım için çok teşekkürler

2.dönem zaten konumuz bunlar.. indirilen kaynaklarda var google blockly gibi algoritma aşamasında göstermek için, zaten stratch yada small basic ile başlayacağız..

Edmodo ( https://www.edmodo.com ) sistemi üzerinden gitmeye, çocukları buradan takip etmeye çalışacağım, üyeliklerde bu hafta tamamlanır.

@akan hocam, edmodo ile kendinize sanal bir sınıf oluşturuyorsunuz. daha öğrencileriniz bu sınıfa kayıt oluyorlar. bu arada öğrencilerin kayıt işlemini çok basit yapmışlar, sadece sizin verdiğiniz kodu girip, kullanıcı adı ve şifre girmeleri yetiyor. daha sonra, sınıfa duyuru yapabiliyor, kütüphane oluşturabiliyor, soru bankası hazırlayıp sınavlar yapabiliyorsunuz. sınavlarını ayrıntılı şekilde yapabileceğiniz gibi (çoktan seçmeli, doğru-yanlış, boşluk doldurma gibi) basit anketlerde oluşturabiliyorsunuz.

güzel bir sistem, kullanılabilir.

@dijitalyerli, çok teşekkür ederim.
Öğrenciler için çok güzel bir alıştırma olacak :)

bende ilk paylaştığımda ilgi olmamış diye siteye bir daha girmemiştim. geçenlerde "bbnet'te eski paylaşım kalitesi kalmadı" diyenlerin haklı olduğunu düşünmeye başlamıştım. ama 2 sayfa yazıyı görünce bilişimin hala (her türlü eksiğe ve öğrenci ilgisizliğine rağmen) ayakta olabildiğini gördüm.
bende sizlere teşekkür ederim.

Sene 2014 ve hafta hourofcode haftası... etkinliğine dahil olalım arkadaşlar... oyun ortamında algoritma geliştirebileceklerini her öğrenci artık bilmeli...;)

2 senedir derslerimde Code.org kullanıyorum.Cidden çok başarılı ve kod yazmanın mantığını tam onikiden vurarak işliyor.Tezimi bu tür programlar üzerinde yapıyorum. Buna benzer 45 adet değişik platform var.
Önümüzdeki yıllarda yepyeni bir programlama müfredatı hazırlayıp,MEB'e sunacağım. Bakarsınız kabul edilir.

Geri