KodlamaDersiyle ÜretenTürkiye

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,754
Şu an twitter'de trend topic olduk

Bilişim Öğretmenleri olarak sizde katılın, gündem oluşturalım.

KodlamaDersiyle ÜretenTürkiye


CY8fgATWAAAPYnq.jpg:large
 
Bugün Şube Müdürü ile de aynı konuyu konuştuk.. Ülke olarak teknolojiyi kullanıyoruz, süsü, çetrefilli şeyleri iyi reklam yapıyoruz.. bir araba parasına telefon alıyoruz ama o telefonun yazılımı-tasarımı nedense çoğumuzu hiç ilgilendirmiyor.. Kodlama dersi inşallah gelir de branşımız için nefes aldırır..
 
Sizin kadar anlamam bu işten ama oyun fuarlarında şunu gördüm minik oyunlarla millet 100bin dolar kazanıyor.Bizim burda son sınıf öğrencisi program yazdı teknokente 40bine sattı.Bu programlama işindeki parayı gördüm ben de uğraşıyorum zevkli bir iş.Elin brezilyalısı 300mblık birşey yazmış.Parabol anteni tutuyorum artık çevremde modemini alamadığım kimse kalmadı internetten bıktım o kadar şifre olunca.
 
Evet bırakın bt rehberliğini kim yaparsa yapsın.... önemli olan bu tür derslerin okullarda okutulabilir hale gelmesi.
 
Fikir güzel. İnşallah bu işi bilmeyenlerin eline vermezler. Bu iş ehil insan işi.
 
Daha neyi bekliyorlar anlamış değilim.
Liselerde matematik geometri fizik dersleri ile beraber güzel uygulamalar yapılabilir.
Zümreler arası işbirliği gerçekten uygulanabilir.

Ne işimize yarayacak dedikleri matematik konularının gerçekten bir işe yaradığını uygulamak yaparak görebilir.

Bilgisayara hevesli bir öğrencim vardı. Çok iyi bir programcı olmak istediğini söyledi. Ona bir saat rehberlik yaptım.
İşin içinde matematiğin,ingilizce nin ne kadar önemli olduğunada anlattım.
Çocuğun matematik notu bu olaydan sonra 50 den 90 a çıktı.
Sanırım gençlere bir şeyin gerçekten işe yarayacağını hissettirmek kanıtlamak gerekiyor.
 
Arkadaş şu programlamayı öğretirken güzel güzel geliyoruz tam integer, string meselerinde oradan oraya dönüştürmek gerekiyor. Convert.ToInt32, Convert.toString vs deyince çocukların beyin iflas ediyor, motoru yakıyorlar. Aşırı derecede bir direnç gördüğüm nokta. C# ile öğretilmesin diyecem ama ülke C# üzerine dönüyor zaten komple. Karmaşık durumlar.
 
@halk hocam sorun c# değil, sorun ilk ve ortaokulda çocuğun zihinsel gelişiminde soyut kavramların somutlaştırılmasını öğretmeyişimizde. değişken kavramını bilgisayarın içini açıp işte harddiskin bilmem kaçıncı sayfasının kaçıncı hücresinde olduğunu gösterebildiğimizde çocuklar sınıf tanımlamayı da fonksiyon yazmayıda değişken oluşturmayı da tür dönüştürmeyide daha iyi anlayıp öğrenecek. Yaptığımız iş tamamen soyut bir düzlemde somut işler ortaya çıkarmak. Bunu öğretebilmek içinde öğrencinin matematik ve ingilizce seviyesinin sıfırın üzerinde olması gerektiği mantıksal gelişiminin yeterli düzeyde olması gerektiği de ortada. Sırf bu iş için bizim bakanlığın ciddi düşünmesi lazım ancak YUSUF TEKİN bey geçen sene cine5'te ki programda "geleceğimizin bilişimde olduğunu düşünmüyorum" şeklinde beyanı vardı. Yani ne kadar yırtınsak da yukarıdan bu işin çözülmesi gerekir.
 
kesinlikle destekliyorum;umarım bi gün matematik-fizik-geometri kadar önemsenen zorunlu ve prestijli bi ders olarak okutulur.. :alkis:
 
Fatih projesi yerine buna odaklanma yapılsa ya da bu da proje kapsamına alınsa. İyi olur. Strach raspberry Pi ile rahat bir şekilde yürütülebilir. Win 10 kurulsun. Donanım üzerine projelerde yapılabilir. İlla yüksek maliyetli bir laba gerek yok. Bilemedim.
 
Size olacağı söyleyeyim. Önce bir gazla ders koyacaz derler. Bir süre sonra gaz söner ama sözlerini yiyemezler dersi seçmeli olarak koyarlar ve öğrenciler(yani idare) dersi seçmez ve kodlama dersi yalan oldu :eek: (gönül ister ki böyle olmasın)
 
kodlama dersi el ile tutulup sallanarak millete gösterilecek, bakın bunu yaptık denecek bir şey olmadığı sürece kodlama dersinin geleceğini zannetmiyorum.

şu an işimiz matematik, türkçe, fen, fizik vs. gibi temel bilimlerdeki dersler, aslında bunlarda da ders içeriği değilde teog, öss'deki net açısından ne yapılmış o.
 
ugurkorkmaz' Alıntı:
Fatih projesi yerine buna odaklanma yapılsa ya da bu da proje kapsamına alınsa. İyi olur. Strach raspberry Pi ile rahat bir şekilde yürütülebilir. Win 10 kurulsun. Donanım üzerine projelerde yapılabilir. İlla yüksek maliyetli bir laba gerek yok. Bilemedim.

Evet rasperry pi veya arduino ile entegre edilirse çok çok verimli bir ders olur.
 
Tarih dersinde öğretmen birini tahtaya kaldırmış ve sormuş:
-Oğlum Kadeş Savaşını kim yaptı?
Çocuk hemen yanıtlamış:
-Hocam vallahi billahi ben yapmadım.
Hoca sinirinden çıldıracak. O sinirle dışarıya çıkmış, koridorda Matematik öğretmenini görmüş ve durumu Matematik öğretmenine anlatmış:
-Hoca hanım bu öğrenciler beni çıldırtacak; Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, vallahi billahi ben yapmadım diye yanıt veriyorlar, çıldıracağım...
-Hocam üzülmeyin çocuktur bunlar hem yaparlar hem de yapmadım derler... Tarihçinin sinirleri iyice tepesine çıkmış ve soluğu Müdür Beyin odasında almış.
-Müdür Bey bu nasıl bir okul, ne öğrencisinde hayır var, ne de öğretmeninde; öğrenciye Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, ben yapmadım diyor, öğretmene durumu anlatıyorum, bunlar çocuktur hem yaparlar hem de yapmadım derler diyor, kafayı yiyeceğim.
Müdür Bey: Siz hiç kendinizi üzmeyin Hocam, bunda merak edilecek birşey yok, şimdi Bakanlığa bir yazı yazar ve Kadeş Savaşını kimin yaptığını sorarız... Tarih Öğretmeni aldığı yanıt ile oracığa yığılıp kalmış ve Müdürden bir hafta izin almış...
Bir hafta sonra Bakanlıktan bir yazı:
Bu yıl ödenek olmadığı için Kadeş Savaşı yapılamayacaktır. Bilginize...


Ders gelmeden lab istemeyin ödenek yok derler hazır derste gelmez. :puhaha:
 
70 yıldır zarf tümleci ve zamirleri işliyoruz hiç bir mantığı yok, hiç bir işimize yaramıyor. Sadece öğretiyoruz ve soruyoruz.

Türkçe dersi neden önemli çünkü teog da soru çıkıyor... Teogda soru çıkmasa fiilimsilere kim önem verir.


Kodlama dersi gelsin teog sınavında hatta öss'de de kodlama ve bilişimle ilgili soru çıksın.

Sıfatlar öğretilip sormaktansa kod öğretilip kodlama sorulsun.

Yabancı dil eskiden liselere giriş seçme sınavlarında sorulmazdı ama artık değişti, bu durum da değişebilir.

Eğer teog'a 6 branştan sonra bir 7. branş eklenecekse bilişimdir.
 
işte eğitim sistemindeki sistemsizliklere bir örnek. bir gün içinde ortaya bu şekilde haber çıkart, sonrasında uygulanacak ders kazanımlarına vs bakmadan, hangi dersin süresinin azaltılacağı, neden azaltılacağı ile ilgili mantıklı ve bilimsel çıkarım ortaya koymadan, eklenecek olan dersin plan programı olmadan ders ekle.

sonra de ki "Eğitim Sistemi!!!!". Kervanın yolda düzelir düstürü ile işliyor her şeyimiz ama, yolda düzüle düzüle ortada kervam mervan kalmadı.

sakın ola ki bu yazdıklarımdan derse karşı olduğum anlaşılmasın, isyanım plansızlık ve vizyonsuzluğa.
 
Bakın şuraya yazıyorum, kodlama dersi diye yarın öbür gün teog'da, lys'de, ygs'de cevap kağıtları nasıl kodlanır diye bir ders çıkarsa şaşırmayın. Sonra hava yaparlar "artık öğrenciler sınavda kaydırma yapmayacak, tüm boşlukları aynı ölçüde karalayacaklar" diye
 
Çok sevindim bu habere. İnşallah bir an önce hayata geçirilir. Ortaokuldaki kodlama için scratchi kullanacak olursak web sitesi üzerinden dersimizi işleriz ve bunun için de tablet yeterli olur zaten.
 
Geç bile kalındığını düşünüyorum. Raspery pie'ın ülkemize girmesini de sağlar. Kodlama, yazılım bunlar gelecekte popüler olacak diye düşünüyorum. Hayırlı olur inşallah
 
Istedigi kadar kodlama dersi getirsinler.tamam norm fazlasi olmayalim ders zorunlu olsun.bu bizim okuldaki algilanisimizi deistirmeyecektir.ben bu sene 15 saat derse girrdim.kucuk bebeim vardi.fakat yine bilgisayarlik bir is olduunda beni cagiriyolardi.
 
Geri
Üst