Kodlamanisa - Manisa Valiliğinden Örnek Proje

Kodla Büyü
Teşekkürler hocam. Herşey bilişim için, heşey geleceğin Bilişimci gençliği için. Güçlü ekibimiz olduğu sürece İdari kadromuz projemize destek vermeye devam edecektir.
 
Yeni valinizin projeyi devam ettirmesi sevindirici, yeni hedefleriniz nedir ve ayrıyetten bende bu sene rizeye atandım sizler kardeş projenin tecrübeli olanısınız, bize önerileriniz nelerdir?
 
bloodtwister' Alıntı:
çocukların evlerinde ne bilgisayar ne internet var olanların evinde varsa tablet akıllı telefon o kadar. öğrencilerle okulda bi yandex e posta konusunu anlatmak istedim sadece hesap almak için 1 ay uğraştık. bi eposta yollamak ve almak için nerdeyse 2 ay uğraştım. her hafta 2 saat ders olursa ne olcak. bizim bu ortamımızda bu proje benim için havanda su dövmek. yani proje yapmak önemli elbet ama önce fiziksel imkanları sağlamak lazım. Ayrıca bu yaptığınızı keşke bi proje kılıfıyla değilde dersimiz müfredat olarak biraz düzenlense zaten bunları yaparız ama demekki gerek görmüyorlar. amerkada kodlamaya 2. sınıfta başlıyorlar. onlar bizdeki gibi yabancı dil öğretmiyorlar bilgisayarın dilini öğretiyorlar. çünkü biliyolarki gelecekte bilgisayarın dili yabancı dilden daha etkili olacak. ha biz bilmiyoruz o ayrı mesele...


hocam demekki projenin ulaştığı noktadan fazla haberdar değilsiniz. eğer biraz fazla araştırsaydınız projenin geldiği yeri rahatlıkla görürdünüz.
 
code.org bu projeyi yürütenler daha haberdar değilken ilk kullananlardanim. Sorun su ki code yazmayı özendirmek gerçekten zor bunu angry bird tarzı oyunlarla zombi avlamaca falan sevdirme amacindalar yazdıkları ile nesneyi hareket ettirmek hoşlarına gider.bilinc altına olumlu yansıyabilir.fakat sonuç olarak bir html ogrenmiyorsa ileride donutlerden alabilirsiniz.mesela bu öğrenciler lisede gerçekten kodlamaya başlamışlar mi? Eger kitabı kapatmislarsa etkinlikten öteye gitmemiştir.haftasonu dy kursları gibi köprüyü geçince x+y=unuttum mu oluyor.(kopruyu geçince=teog) durum boyleyse biz eğitim camiası olarak "gerzegiz" diyebiliriz. :mrgreen:
 
Hocam code.org sadece bir araç. Onun haricinde proje içinde bir çok platform kullanılıyor. scratch, small basic, appinventor, arduino vs. En temelinde ise Algoritma derslerimiz var.

Mezunlarımız ne yapıyor sorusunun cevabı : Bu yıl mezun ettiklerimiz Python ile programlamaya devam ediyorlar. Tabi kendi çabaları ile. Meslek liselerine gidenler ise robotik kodlamaya çoktan geçmiş durumdalar. Herşey adım adım hocam.
Eğer liselerimizde Bilgisayar Bilimleri dersi yeni müfredatına göre işlenirse mezunlarınızdan daha çok verim alınacaktır.

İşin ilginç tarafı öğrencilerin bilişimi öğrenirken bir hedefe göre ihtiyaçtan dolayı öğrenmemeleri, bilişimden ve programlamadan zevk alarak öğrenmeleri yaptıklarımızı kalıcı hale getiriyor. :D
 
Kodla(Ma)nisa Projesi ile her ilçede açılan Kodla(Ma)nisa atölyeleri ile özel yetenekli çocukları küçük yaşta keşfedip, geliştirmek için çalışır. Ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı yazılım iş gücünü, belki de beyin takımını Manisa haritasının her yerinde arar…

Ancak tek hedefi iyi yazılımcılar yetiştirmek değildir.

Özünde Manisa’nın 291 ortaokulunda Bilişim Teknolojiler ve Yazılım dersi gören (2016-2017) yaklaşık 46 bin öğrenciye bilgi işlemsel düşünme becerisi kazandırmayı hedefler.
Fırsatları eşitler, Köy – Kent farklılığının önüne geçmeyi amaçlar.
Kullandıkları her uygulamanın, oynadıkları her oyunun birileri tarafından yapıldığını ve bunun da sandıkları kadar zor olmadığı fark ettirir.
Yaratıcılık, Problem Çözme, İletişim ve işbirliği, sorumluluk, girişimcilik, esneklik ve uyum becerilerini geliştirir.
Çocukları, akıllarına gelen bir fikri hayata geçirmeleri için cesaretlendirir. Gerekli malzeme ve rehberlik hizmeti daima hazırdır.

Bunların yanında rehabilitasyon boyutu da vardır. Kodla(Ma)nisa projesi, çağımızın sorunu olan teknoloji bağımlılığının önüne geçme hedefine de sahiptir. Bilinçli teknoloji kullanımını özendirir. Tüketim yerine üretime teşvik eder.
 
KODLAMANİSA GİBİ DEĞERLİ PROJEMİZİN BAŞLIĞINI TEKRAR YUKARILARA TAŞINMASI GEREK
PROJEMİZİ MANİSA DA TÜM HIZIYLA HATTA DAHADA HIZLANARAK BÜTÜN ÜLKEYE YAYMA AMACIYLA DEVAM ETTİRİYORUZ
BU PROJEMİZİN ÖNCÜLERİ MESLEKTAŞLARIMIZ ŞEREF VE ASLI HOCAYA SELAMLAR
 
fft256_mf26148151.Jpeg
saruhanli-da-ogrenciler-robotik-calismalari-manisa-yerelfotogaleri-26148152
 
Geri
Üst