kolda dövme...

Kodla Büyü

inanin.ozu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kısaca sorucam. Kolumda görünecek şekilde dövme var. yönetmelikte öğrenciler ile ilgili bir karar var fakat öğretmenler ile lgil sürekli bir söylenti dolansa da ben hiç rastlamadım. ek maddelerde falan mı var yoksa diye düşündüm. Bilen biri var ise bilgilendirebilirmi acaba?

Re: Ynt: kolda dövme...

Niye yasak olsun ki hocam?
Okulda öğrenci saçını Çim yeşiline ve yan tarafınıda yumurta sarısına boyatıp gezebiliyorsa, :grin:

yasak olsa dahi sendikaların kılık kıyafet eylemi devam ediyor.

dövmeli müdür görmüştüm, sorun yok tu, ama cinsin birisinin söyleyeceği laf a takmam diyorsanız sıkıntı yok :)

Bizim okulda bi arkadaşta da var. Sorun olacak bir madde olsa bizim müdür kesin arkadaşa inceden dokundururdu :mrgreen:

Hocam sen işini hakkıyla yap yeter. Dövmeli olsan ne sakallı olsan ne başın kapalı olsa ne açık olsa ne. Şekle takılmak tam statükocu alametleri. Geçen günde bir sakal muhabbeti vardı burada.2004 yılında ki büyük Hint Endonezya depremi sonrası aykırı saç stili olan bayan bir doktor bölge de ilk yardıma koşanlardan olup pek çok insanın hayatını kurtarmıştı. Şimdi adını maalesef hatırlamıyorum. Hocam mesele yaptığun işi gönülden yapıp hakkını vermekte.

Yanlış anlaşılmasın ama bir müslüman olarak söylemek zorundayım ki dövme yaptırmak günahtır, caiz değildir. Diyanetin bu konuda açıklaması :

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.

Zorunlu seçmeli din dersini de aldık. Şimdi kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Atandığım dönemde il milli eğitimde doldurduğumuz formlar evraklar arasında dövme bulunmadığına dair bir form vardı diye hatırlıyorum.

Yani ben kendi adıma vücudumda dövme-piercing yoktur diye beyanda bulundum. :D

inanin.ozu' Alıntı:
arkadaşlar kısaca sorucam. Kolumda görünecek şekilde dövme var. yönetmelikte öğrenciler ile ilgili bir karar var fakat öğretmenler ile lgil sürekli bir söylenti dolansa da ben hiç rastlamadım. ek maddelerde falan mı var yoksa diye düşündüm. Bilen biri var ise bilgilendirebilirmi acaba?
Hiç sıkıntı yok sayın hocam dövme + küpe olan personelimiz var. Hiç bir yaptırım yok rahat olun.

Geri