Kombim bozuldu, hangi kombiyi alayım ?

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 18 yıllık Vaillant kombimiz bozuldu artık çok masraf açmaya başladı, yeni kombi taktırmayı düşünüyorum Ankara da yaşıyorum, malum soğuk memleket. Sorum şu evinizde kullanmaktan memnun olduğunuz kombi markası nedir ? Yani masrafı az, servise ihtiyacı olmayan yani TOYOTA gibi bir kombi varmıdır. Birde hermetik kombi taktırsam projesi falan kaça malolur ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ...

otherm' Alıntı:
Arkadaşlar 18 yıllık Vaillant kombimiz bozuldu artık çok masraf açmaya başladı, yeni kombi taktırmayı düşünüyorum Ankara da yaşıyorum, malum soğuk memleket. Sorum şu evinizde kullanmaktan memnun olduğunuz kombi markası nedir ? Yani masrafı az, servise ihtiyacı olmayan yani TOYOTA gibi bir kombi varmıdır. Birde hermetik kombi taktırsam projesi falan kaça malolur ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ...

hocam şuan kullandığını kombi bacalı bir kombi miydi? hermetik değilde yoğuşmalı bir kombi tavsiye ederim ben.
Ben evde baymak yoğuşmalı kombi kullanıyorum ve 8 yıldır tık demedi çalışıyor. Ve bir çok kullanıcıya göre 16 yıllık kullanıma denk şekilde kullanıyorum. Bizim evde 1 kasım denir kombi kış moduna alınır 1 mayıs denir kış modundan çıkartarak kullandığım bir kombiden bahsediyorum. Aç-kapa kış boyu elektrik gitmediği sürece hiç yapmam.

hocam kendin cevaplamışsın zaten. 18 yıl çalışmış kombi :)

Vaillant bu işin mucididir. vaillant dan sonra başka marka pişmanlık yaratabilir.

bedne arastirmalarim sonucu buderus gb62 aldim memnunum eskiden 45 5 lerde aldigim performansi 42 derece ayarinda aliyorum birde cok sessiz calisiyor.

Toyota bilmem de , mercedes istiyorsan buderus. Ben ECA yogusmalı aldım, memnunum

biz de 3 yıldır buderus kullanıcısıyız. çok şükür bir kez bile sorun yaşatmadı. fatura da süper ısınmamıza hiç kapatmamamıza rağmen 135in üstünde gelmedi 3 yıldır. alt kat öder 300 ısınamaz. üst kat öder 400 ısınamaz. biz arada şükürler olsun iyi ısınıyoruz.

bilgisayarcım' Alıntı:
biz de 3 yıldır buderus kullanıcısıyız. çok şükür bir kez bile sorun yaşatmadı. fatura da süper ısınmamıza hiç kapatmamamıza rağmen 135in üstünde gelmedi 3 yıldır. alt kat öder 300 ısınamaz. üst kat öder 400 ısınamaz. biz arada şükürler olsun iyi ısınıyoruz.
Alttan üstten ısıtılıyorsun yakmasanda olur. :mrgreen:
Bende wiesman kullanıyorum çok memnunuz.

hocam buderus veya vaillant iyidir. bacalı kombiler için belediye her 3 ayda bir (en üst katta otursanız bile) baca testi istemektedir. hermetik kombi taktırmanızı tavsiye ederim. kombi değiştiğinde projenin yenilenmesi gerekmektedir kombinin garantisi için. proje maliyeti de 200-250tl gibi bir rakam olması gerek.

Geri