konut kredisi çeken arkadaşlar...

Kodla Büyü

banu_0n6

Site Gezgini
bu aralar konut kredisi çekmeyi düşünüyorum. tavsiyeleriniz var mı? bayadır araştırıyorum en son 0.69 oranda faiz, 1650 tl masraf ile bulabildim. bu uygun mudur? yoksa biraz daha beklemek mi lazım?

banu_0n6' Alıntı:
bu aralar konut kredisi çekmeyi düşünüyorum. tavsiyeleriniz var mı? bayadır araştırıyorum en son 0.69 oranda faiz, 1650 tl masraf ile bulabildim. bu uygun mudur? yoksa biraz daha beklemek mi lazım?

Kaç yıl için verdiler birde hangi banka şube verdi bunu?

4 ay önce vakıftan aldım, birçok arkadaşta oradan yeniden yapılandırmışlardı. genelde sırayla en uygun faizi veren banka değişiyor, sanırım anlaşıyorlar. vakıf a gitmediysen birde oraya sor.

0,69 faizle 10 yıl vade geçen cuma yani 3 mayısta aldık işbankasından ama maaşı aldığım yer de orasıydı

hocam 22 nisanda
vakıfbanktan 105.000 TL 60 ay vade için 0,68 faiz (1050TL+500TL+200TL) masraf +dask konut sigortası kredi kullandım.

0,69 iyi bir oran ancak vade sonunda bankaya ödediğiniz toplam tutar önemli. Bazı bankalar kelime oyunları yapıyor, size cazip gelen bir oran söyleseler de masraf sigorta derken toplam tutar diğer bankanınkini geçebiliyor. Geçen hafta yapı krediden 0,69 dan aldık biz de. Vakıf da calısan bir tanıdıga sorduk, size 0,80 derler dedi. Çünkü düşük fazile çok kredi vermişler ve artık doyuma ulaştı dedi.

bizde şubat da çektik. 120.000 7 yıl 0,73 faizle. faiz oranı aldatmaca. hayat sigortası+masraflar bunların hepsini toplayıp toplama ne kadar ödeyeceğine bakacaksın. tüm bankaları dolaşıp toplam mailiyetlere göre hareket edeceksin. bir de aralarında rekabet oluyor. şu banka ne kadar verdi biz şöyle verelim diye devamlı arıyorlar. en düşüğüne bakarsın. ayrıca hayat sigortasını da aynı banadan yaptırmak zorunda değilsin. başka yerden daha uyguna bulduysan oraya yaptırma şansın var. ödemelerine şimdiden kolay gelsin..

Hocam bende 3.5 yıl önce çktim 66 ay 0,83 85000TL fakat burada söylemek istediğim şey bankaları birbirine kırdırmalısınız. Adamlarla resmen çingene pazarlığı yaptım. dedim ki şu banka şu faizle şu kadar dosya masrafıyla veriyor siz daha iyi koşulları verin sizden çekeyim dedim. adamlar merkeze mail atıyor ve kabul edilirse çekiyorsunuz. em son halkbankası bana 0,95 den 1500 dosya masraflı verdi ben iş bankasına gittim 0,85 verdiler dosya masrafı da 900 tl dedim adamlar merkeze mail attılar merkezden gelen yanıt: 0.83 750 tl dosya masrafı:) şu anda o krediyide bitirmek üzereyim:)

bence hepsi aynı biri faiz düşürüyor masraf yüksek,biri faiz yüksek masraf düşük oluyor. Tanıdığınız biri varsa bence ordan alın.

Geri