Konut Kredisi Ekspertis Ücretini Geri Alma

Kodla Büyü

blue123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ziraat bankasından çekmiş olduğum konut kredisi masraflarını aldım ..fakat ekspertis ücreti tüketici hakem heyeti tarafından lehime karar çıkmasına rağmen banka parayı ödemeyi kabul etmeyip mahkemeye vermiş.
acaba ekspertis ücretini alan varmı?

Hocam bu masrafları almak için hangi yolu izlediniz? ve ne kadar zamanda sonuçlandı acaba? ayrıca ben hiç ekspertis masrafı alanı duymadım inş. veriyorlardır hocam

Ben aldım hemde 500 TL :) Banka mahkemeye verdi avukat masrafını da ödeyeceğim diye tırstım ama hakim amca reddetmiş sağolsun.

eğer ekspertiz sözleşmeniz varsa imzalamışsanız ücret orada belirtilmişse geri almanız zor sanırım benim avukat öyle ama sözleşme yoksa avukat icra yoluyla alıyor.

teşekkürler arkadaşlar..valla banka mahkemeye vermiş szöleşme ücreti diye bakaılm ne çıkacak sonuç..

Ben dosya ücreti, yapılandırma ücreti, ekspertiz ücreti ve mahkeme masrafı olmak üzere tamamını mahkeme sonucu aldım

kesinlikle expertiz ücreti alınamıyor. dosya masrafları alınıyor. yapılandırma alınıyor, erken ödeme kapatma alınamıyor.

dosya masraflarını alıyoruz ama eksper ücretini bilmiyordum. alan var sa diğerleri de alır diye düşünüyorum.

Re: Ynt: Konut Kredisi Ekspertis Ücretini Geri Alma

Hocam sen bu kadar kesin konuştuğuna göre avukat bana kendi cebinden eklemiş demekki. Neye dayanarak kesinlikle diyorsun anlamıyorum. Ben aldım diyorum sana.

ademkislak' Alıntı:
kesinlikle expertiz ücreti alınamıyor. dosya masrafları alınıyor. yapılandırma alınıyor, erken ödeme kapatma alınamıyor.

Toplam 1750 tl masrafın, 250'si avukat parası dediler vermediler, 500 tl'si eksper masrafı dediler, onu da alamadık, biz de domuzdan bir kl koparsan kardır diye düşünerek 1000 tl dosya masrafını İlçe Tüketici Hakem Heyeti aracılığı ile aldık. Hiç yoktan iyidir...

Tam bilgiyi ben vereyim: Banka eğer eksper olarak kendi memurunu gönderip aracı kurumdan ekspertiz hizmeti almamışsa bu ücreti geri alabilirsiniz. Ancak harici bir ekspertiz firması kullanmışsa geri alamadığınız gibi, davada alacak konusuna dahil ederseniz, dava büyük ölçüde lehinize sonuçlansa bile karşı tarafın avukatlık ücretini ödemek zorunda kalırsınız.

Geri