Konut Kredisi Uygun mu Arkadaşlar

Kodla Büyü

serkanholep

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Halk bankası 145000 için 0,64 oranlı 1750 TL toplam (dosya parası,exp,ipotek,sigortala) masraflı kredi önerdi

alan arkadaşlar vaqr mı bu aralar

bir de bu ekspertiz binanın her türlü (deprem dayanıklılığı,zemin,yalıtım kalitesi,o bölgedeki projeler vs vs vs ) araştırmaları yapıyor mu

hocam 0,63 120 ay iş banksının verdiği söyleniyor, eğer evinizi bulduysanız alın derim. Bende şuan ev bakıyorum biraz daha düşeceği söyleniyor.

serkanholep' Alıntı:
Halk bankası 145000 için 0,64 oranlı 1750 TL toplam (dosya parası,exp,ipotek,sigortala) masraflı kredi önerdi

bir de bu ekspertiz binanın her türlü (deprem dayanıklılığı,zemin,yalıtım kalitesi,o bölgedeki projeler vs vs vs ) araştırmaları yapıyor mu
Ekspertiz dediği şey dairenizin yaklaşık fiyatını belirleyen uzman oluyor hocam. Belirlene bedelin %75 ini de kredi olarak kullandırabiliyorlar..

usare' Alıntı:
serkanholep' Alıntı:

Ekspertiz dediği şey dairenizin yaklaşık fiyatını belirleyen uzman oluyor hocam. Belirlene bedelin %75 ini de kredi olarak kullandırabiliyorlar..

bunu belirlerken kriterleri neler acaba

serkanholep' Alıntı:

O fiyat için güzel teklif vermiş Halk Bankası. Ben bizim şubeye sordum, maaşı oradan almama rağmen 2300 TL masraf çıkartmıştı + 0,63 aylık faiz: 90.000 TL kredi için.

Şuan İş Bankası ile görüşüyorum: 90.000 TL kredi 60 ay için: 0,63 + 1600 TL masraf
Son bir aydır inanılmaz düştü. Bir ay önce sorduğumda 0,77 den aşağı veren yoktu. Acaba diyorum, Haziran-Temmuz gibi biraz daha düşer mi?

oranlar süper üç ay önce 0,75 le çekmiştim içim parçalanıyor şimdi :cry:

0.74den ben almıştım demişlerdi 3 ay daha bekleyin diye ev hazır diye beklememiştim :(((

0,50 - 0,60 aralığında yapacağınız yapılandırmalar (15 - 20 puanlık ) size büyük miktarda kâr sağlayacaktır, bence haziran-temmuz gibi bankaları ziyaret edin.

Uzun vadeli kredi kullanan ve de kullanmayı düşünen arkadaşlarıma : 2015 yılında emlak piyasası kaynaklı büyük bir kriz yaşanması ihtimali(kuvvetli) var.
2008 de Dubai'de yaşananları internetten bir tarayın. Sıfır mercedesini havaalanında bırakıp ülkeyi terkedenleri dünya ibretle izledi.
Şimdi kredi kullananlar "benim ödeme planım sabit." bana ne diye düşünebilirler..FAKAT az bilinen bir gerçek var:
Bankalar kriz zamanlarında "kredileri geri çağırma" hakkını gizli tutuyor ve bundan çok az kişi haberdar.
Böyle bir durumda borcunuzu kapatacak likiditeye sahip değilseniz !!!!!!! düşünemeyeceğiniz sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

mrtspmz' Alıntı:
0,50 - 0,60 aralığında yapacağınız yapılandırmalar (15 - 20 puanlık ) size büyük miktarda kâr sağlayacaktır, bence haziran-temmuz gibi bankaları ziyaret edin.
takip ediyorum zaten arada hesaplama yapıyorum. uygun bir orana düştüğünde veya masrafsız yapılandırmayı bekliyorum akbank şun 0,67den masrafsız yapılandırma yapıyor 0,60larda olduğunda yapılandırcam.

Geçen hafta İşbankasından 110000TL 0.64 orandan kredi aldım 84 ay için.1750 tl masraflar tutmuştu..Ekspertiz geldi elinde kağıt odaların kabataslak şeklini çizdi, metrekaresini ölçtü,bayaa bi resmini çekti gitti.Duvarlara zemine bişeyine bakmadı...

Geri