Konut Kredisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Themis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Themis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir sorum olacak.. Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Benim ev için satıcıya 100.000 tl kredi çekip net ödemem gerekiyor. Fakat masraflar işin içine girince bir sorum olacak. Ben bu masrafları da çekeceğim kredi üzerine ekleyip kredi çekebiliyor muyum? Örnek verirsek toplam masraf 3000 lira olsun ben 103000 tl lik kredi çekip banka burdan masrafları alsın tarzında banka kredi verir mi?

krediyi evin değerinin %75 oranında veriyor sanırım yani ev 100 bin ise sen 100 bin kredi çekemezsin diye biliyorum . masraflar için 5 bin tl daha lazım sa onun çekebilirsin ama oranlar yüksek ödeme şekli filan ... şeker bank faizsiz kredi veriyor çok uygun bir şey masfrafların için düşünebilirsin

hocam bankanın vereceği kredinin altında çekiyorum...masrafları krediye dahil edilir mi :(

hocam öyle bişi demene gerek yok.
toplam evin değerinin %75 i çekilebilir.
yani 100bin tl ev için 75 bin tl çekersin ancak. haaa diyelim 75bin çekme hakkın var ancak ev için sana 60bin masraf için de 4 bin lazımsa bankaya 60 bin ev için 4 bin masraf için demene gerek yok. direkt 64 bin lazım dersin olur biter.

bir başka konu:
ödeyeceğin toplam aylık taksit tutarı bankadan bankaya değişmekle birlikte aylık gelirinin %40 ile %70 i arasında değişir.
mesela ekders dahil 2800 alıyorsan minimum aylık ödemen 2800 %40: 1.100 TL maksimum ödeme de 2800 %70 :1960 tl olur. bu tutarlar sistemde adınıza gözüken toplam ödemeleri ifade eder. taşıt bireysel konut kredi kartı vs... bilmem anlatabildim mi?

hem evin%75 ini tutturacan hem de bankacılık sistemindeki ödemelerin maaşın %40-70 arası olacak

evin %75 i diye bir olay yok arkadaş, ben evin tamamını hatta fazlasını konut kredisi oranından çektim, bu bilgiyi bankacılar müreahhitler biliyor ama kimse söylemiyor, tek yapman gereken başka bir evi ipotek yaptıracaksın evin tamamını konut kredisi oranından çekeceksin.

ejdeharr' Alıntı:
evin %75 i diye bir olay yok arkadaş, ben evin tamamını hatta fazlasını konut kredisi oranından çektim, bu bilgiyi bankacılar müreahhitler biliyor ama kimse söylemiyor, tek yapman gereken başka bir evi ipotek yaptıracaksın evin tamamını konut kredisi oranından çekeceksin.
sınıf arkadasım bankacı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez.
bilgiler ondan alınma. %75 var

ben elimde hiç nakit olmadan tamamını konut kredisi kullanarak ev aldım o kankana söyle detaylı açıklasın sana :) @cyln

ejdeharr' Alıntı:
ben elimde hiç nakit olmadan tamamını konut kredisi kullanarak ev aldım o kankana söyle detaylı açıklasın sana :) @cyln
@ejdeharr
sanırım iletişim problemi var aramızda.
diyelim evin değeri 100.000... bu durumda 75.000 çekebilirsin. bunun lamı cimi yok.
haa evin değeri 100.000 ve sende beş para yok. bunun için evin değerini exper yaklaşın 132.000 göstermesi gerekiyor ki sen 100.000 alabilesin.
olay bu...

neticede iki tane %75 var.
1) senin maaşının %75 ini aylık harcama yapabilirsin.
2) evin değerinin %75 ini çekebilirsin.
püf noktasın evin %75 inin aylık ödeme tutarı senin maaşının %75 ini geçemez çünkü yaşayabilmen için sana %25 bırakıyorlar.

%75 olayı var ancak banka evin ekspertiz raporunda ev fiyatını yüksek göstererek size kredi veriyor. ayrıca ailenizde çalışan kişilerin gelirlerinide eklediğinizde maaşınızın %75 ini geçemez e takılmıyorsunuz.
bende aynen bu yöntemle tamamına kredi çektim.

tamamına çektiğinizde ev fiyatı daha yüksek olduğu için konut sigorta poliçesinde teminat miktarı fazla oluyor, dolayısıyla pirim ödemenizde yükseliyor, dilerseniz teminatı daha sonra düşürebilirsiniz.

themis hocam eğer sizin istediğiniz miktar bankanın verebileceğinden düşükse masrafları içine dahil etmeyi talep edebilirsiniz.

cyln' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:
@ejdeharr
sanırım iletişim problemi var aramızda.
diyelim evin değeri 100.000... bu durumda 75.000 çekebilirsin. bunun lamı cimi yok.
haa evin değeri 100.000 ve sende beş para yok. bunun için evin değerini exper yaklaşın 132.000 göstermesi gerekiyor ki sen 100.000 alabilesin.
olay bu...

neticede iki tane %75 var.
1) senin maaşının %75 ini aylık harcama yapabilirsin.
2) evin değerinin %75 ini çekebilirsin.
püf noktasın evin %75 inin aylık ödeme tutarı senin maaşının %75 ini geçemez çünkü yaşayabilmen için sana %25 bırakıyorlar.

@cyln
aynen hocam iletişim problemimiz var )
ben evin değerini senin bahsettiğin gibi yüksek göstermeden(100 binse 100 bin , çünkü yüksek göstererek ,yüksek fatura kesip, yüksek vergi vermek müteahhidin işine gelmiyor) paranın tamamını kredi olarak kullandım.
benim bahsettiğim olay farklı ki şöyle : evinizin haricinde başka bir evi ipotek ettirerek evinizin değerinin tamamını (yani %75 i ni değil) kredi çekebiliyorsunuz.
lamı cimi ?

Geri