Konut sigortası zorunlumu

Kodla Büyü

fat32man

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen sene kredi çekip ev aldım ve konut sigortası yapmak zarundasın dedikleri için yaptırdım. Şimdi aradılar sigortayı yenileyeceğiz diyorlar. Bu sigortayı yaptırmak zorundamıyız?

zorunlu değiller ama bankalar kendilerini garantiye almak için sözleşme içinde size imzalatır ve her yıl yenilenmesini talep ederler.

Peki hocam bunlar beni aradılar yenileyelim diye. Ben kabul etmessem nasıl yenileyecekler. Hesapta para yok.

ergin_tastan' Alıntı:
zorunlu değiller ama bankalar kendilerini garantiye almak için sözleşme içinde size imzalatır ve her yıl yenilenmesini talep ederler.

Kötü şeyler düşünmemek lazım ama bence sigortalarını yaptır. Özellikle kredi hayat sigortanı(zorunlu olması lazım) mutlaka yaptır hocam. Paran yoksa ek hesaptan çekebilirler. Oda yoksa taksit öderken önce sigrta masrafı keserler yatırdığından. Neyse bunları boşver sigortalarını yaptır. Hayat sigortası dışındakileri ev sigortası ve dask herhangi bir yerde yaptırabilirsin.

fat32man' Alıntı:
Peki hocam bunlar beni aradılar yenileyelim diye. Ben kabul etmessem nasıl yenileyecekler. Hesapta para yok.

ergin_tastan' Alıntı:
Hocam elinizde varsa krediyi kullanırken imzaladığınız sözleşmenin örneğini ve geçen yılın sigorta poliçesini inceleyin. Kredi ödemeleri boyunca her yıl yenileceğinize dair bir madde koymuş olabilirler. Kredi taksidini ödemek için o hesaba eft yapar ödediğinizi düşünürsünüz bir de bakmışsınız ki banka önce sigorta miktarını tahsil edip sizi taksit ödenmedi muamelesi yapabilir.

Geri