Koordinatör Müdür Yardımcılığı Nasıl?

Kodla Büyü

*Vendetta*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Koordinatör Müdür Yardımcılığı Nasıl? Zor bir iş mi?
Koordinatör Müd.Yardımcısı ne yapar?
BÖTE mezunları, Bilişim Bölümü olan bir Meslek Lisesinde bu kadroya getirilebilir mi?

Bu soruları cevaplayabilecek arkadaşlar vardır umarım...

Bote mezunu Koordinatör müd yard. olabilir diye düşünüyorum. Meslek lisesinde eğer bilgi iletişim teknolojileri dersi seçildiyse verebileceği ders var demektir. Fakat koordinatör müd yardımcısı olarak koordinatörlüğe gidemezsiniz. Diğer meslek öğretmenlerinin işletmelerdeki devam devamsızlık durumlarını, sigortalarını yaparsınız. Giriş çıkışlar önemlidir. Onun haricinde okul aile birliği işleri de size verilebilir. yanlış bilmiyorsam 20+6 saat girebileceğiniz ders varsa ona girersiniz. Evrak işleri çoktur, öğrencilerin herbiri nerede işletmeye gider elinizin altında olması iyi olur. Ya da atelye şeflerine görev dağıtabilirsiniz. kolay gelsin. Dışardan meslek lisesine görevlendirme olarak giecekseniz muhtemelen okuldaki meslek öğretmenleri bunu yadırgar, ayağınızı kaydırabilirler. Evrak işini sağlamanız imzasız iş yaptırmamanızı öneririm. En azından kendinizi sağlama almak için.

Hocam yaptığın okula bağlı, müdür yardımcısı sayısı fazla ise sadece öğrencilerin sigorta giriş-çıkış işlemleri ni yaparsınız, ama m. Yard. Sayısı az ise başınızı dosyalardan kaldiramazdiniz. Birde sigorta ve para işi olduğu için sorumlulugu da vardır. İsi öğrendikten sonra çerez gibi gelir ama once sevmeniz lazım, ben sevmiyordum :-)

Sayın hocam,
Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinde koordinatör müdür yardımcılığı ile ilgili madde aşağıdaki gibidir. Koordinatör müdür yardımcısı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından seçilir. Eğer okula atanma kararnamenizde bunlardan biri yazıyorsa koordinatör müdür yardımcısı olabilirsiniz ki sanırım mevcut düzenlemede BÖTE mezunları bu tanım içerisinde yer almıyorlar.
Koordinatör müdür yardımcısının görev ve sorumlulukları
MADDE 82- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitimde işyerlerinin belirlenmesi, eğitimin planlanması, koordinasyonu, uygulanması ve izlenmesi ile okulun araştırma-geliştirme çalışmalarını yürütmek amacıyla atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanan bir müdür yardımcısı, okul müdürlüğünce koordinatör müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.
(2) Koordinatör müdür yardımcısı:
a) İşletmelerde mesleki eğitim uygulamasının planlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirler ve müdüre bildirir.
b) İşletmelerdeki usta öğretici ve eğitici personelin hizmetiçi eğitim almasını sağlamak amacıyla, işletme yönetiminin görüşünü de alarak gerekli planlamayı yapar, hizmetiçi eğitim programını hazırlar ve müdüre sunar.
c) Mesleki eğitim yaptırılabilecek işletmelerin, eğitimi yapılacak meslek alanı/dalı ve öğretim programına uygunluğunu belirlemek amacıyla kurulan komisyon çalışmalarına katılır.
ç) İşletmelerde mesleki eğitim gören ve staj yapan öğrencilerin sigortalılıkla ilgili iş ve işlemlerini yürütür.
ç) İşletmelerde mesleki eğitim gören, staj yapan veya yaz uygulamasına devam eden öğrencilerin sigortalılıkla ilgili iş ve işlemlerini yürütür.
d) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin devamsızlıkla ilgili iş ve işlemlerini yapar.
e) Koordinatör öğretmenlerin görevlerini yerine getirmesi, ilgili formların gününde okul yönetimine verilmesi konusunu takip eder, değerlendirir, varsa aksaklıklar konusunda müdürü bilgilendirir.
f) Öğretmenlere koordinatörlük görevinin dağıtılmasında ilgili alan zümreleriyle işbirliği yapar.
(3) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

maaş karşılığı 6 saat fiili derse girersiniz, 6 saat te koordinatörlük alırsınız ek dersi artırmak için mis gibi

6 saat koordinatörlük almak için koordinatör müdür yardımcısı olmasına gerek. Branşının Atölye ve Laboratuvar öğretmeni olması yeterli.

yakuphan' Alıntı:
6 saat koordinatörlük almak için koordinatör müdür yardımcısı olmasına gerek. Branşının Atölye ve Laboratuvar öğretmeni olması yeterli.

ya hocam konu müdür yardımcılığı ile ilgili değil mi? bir müdür yardımcısı normalde maaş karşılığı 6 saat derse girer full ekders alır. 6 saat daha derse girerse bu artı ek ders olarak yazılır. meslekçi ise 6 saat koordinatörlük alırsın mis gibi dedik

Geri