Koordinatörlük Ek Ders Hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zaphere
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zaphere

Aktif Üye
Arkadaşlar, durumu kısaca şöyle özetleyeyim, mart ayı başında şef olarak görevlendirildim, şef olmadan önce 20 saat ders + rehberlik + 16 saat koordinatörlük toplamda 20 saat ek ders alıyordum. Ve salı-çarşamba dersim yoktu koordinatörlüğe bu günlerde gidiyordum. Şef olduktan sonra bakım-onarım planlama için salı günleri okulda kalmaya başladım, dolayısıyla çarşamba günleri koord. gittim.

Şimdi sıkıntı şurda, şef olduktan sonra sadece çarşamba günlerim boş olduğu için çok saygıdeğer müdürüm çarşamba günü sadece 8 saat ders var, dolayısıyla 8 saat koord. verebiliriz sana diyor. Böyle bişey var mı ya?? Koordinatörlüğün hesaplaması bu şekilde mi olur?? 1 koordinatörlük saati 1 ders saati mi olmak zorunda??

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yönetmeliklerde böyle bir şey göremedim...

Hocam alan şefi oldunuz için 2 saat rehberliği alamadığınızdan toplam 27 saat ücret alabilirsiniz. yani 20+27=47 saat. Sizin 20 saat dersiniz var. 10 saat planlama bakım, 2 saat derse hazırlık, 15 saat koordinatörlük alabiyorsunuz. Müdürünüzün hesapı saçma sapan bir hesaptır. Koordinatörlük görevi haftanın her boş gününe dağıtılabilir. Müdürünüze bir sorun bakalım (teknik öğretmense tabiki) kendisi haftanın tüm günü okulda iken koordinatörlük görevini (6 saat normalden, 10 saatte açık lises varsa toplam 16 saat) hangi boş saatinde yapıyormuş.

Şeflik görevini alıp sorumluluk altına girmenizden ötürü , müdür ödüllendireceği yerde, tam aksine sizi cezalandırmış. Koordinatörlük görevini her gün yapabilirsin boş saatlerinde. Ders olsun olmasın farketmez. 8 saati bir güne yazdıktan sonra geriye kalanı diğer günlere dağıtabilir. Tamamen zırvalamış. 20 saate kadar koordinatörlük alan öğretmenler de var bir çok okulda büyükşehirlerde. Onlar nasıl alıyor o zaman. Hocam kesinlikle hakkınız yeniyor. Peşini bırakmayın.

Hocam aynı şeyi bende söyledim ama anlatamadım derdimi, şu an şehir dışındayım telefonda anlamadı adam pazartesi tekrar konuşacağım, çok sayın müdürümüz din kültürü öğretmeni olduğu için ve aynı zamanda yönetmelik okumak yerine hiç bir şeyden haberi olmayan ilçe mem memurlarına sorduğu için bunları, böyle sorun yaşıyoruz işte..
Peki hocam ben bu adama ne diyeceğim de durumu düzelttireceğim peki?? Yardımcı olursanız sevinirim..

hocam yönetmelikte koordinatörlük saatleri ders saati üzerinden değil normal 1 saat gibi hesaplanır diyor. yani bir gün için maksimum 8 vermesi normal.

ama 20 saat ders 10 saat şeflik 3 güne de dağıtılabilir yani 2 gününüz boş olabilir. gerçi müdürünüz dinci ise endüstri meslekte değilsin sanırım. ders saati mi az?

ayrıca koordinatör müd. yrd hocamızın dediği gibi 15 değil 14 saat alabilirsin en fazla :)

ya insan bıkıyor şu meslek lisesinin idarecilerinin iş bilmezliğinden.
alan şefi koordinatörlüğü 4 saatin üstündeyse maximum 26 saat alır

bilisim-tef' Alıntı:
hocam yönetmelikte koordinatörlük saatleri ders saati üzerinden değil normal 1 saat gibi hesaplanır diyor. yani bir gün için maksimum 8 vermesi normal.

bunu öğrenciler için söylüyor. öğrenciler iş yerinde çalışırken işçiler gibi 60 dk üzerinden günde 8 iş saati staj yaparlar ancak bize ödenecek koordünatörlük ek ders ücretinin bununla alakası yok.

ayrıca;

koordinatörlük için verilecek ek ders ücreti öğrencinin işyerinde bulunduğu süreler içerisinde verilir. öğrenci pazartesi-salı-çarşamba işyerine gidiyorsa koordinatörlük ek ders görevlendirmeleri bu günler içerisinde yapılır.

ayrıca;

öğrenci günde 8 saat 8*60=480 dakika iş yapıyor... ancak bu sürede öğretmene 40*10=400 saatlik ders planında görev yazılabilir. yani öğrenci günde 8 saat çalışıyor evet ama ders saati ile iş saati birbirine eşit değil. birisi 40 dk diğeri 60 dk.. birçok meslek lisesinde günde 10 saat verilebiliyor.

ayrıca;

konuyu açan arkadaş, salı günü şeflik için sana 10 saat ücret yapabiliyorlar bunu plana yerleştiriyorlar, koordinatörlüğüde çarşambaya 10 saat diğer boş saatlerinede 4 saat gelecek şekilde yerleştirsinler.

eğitim sistemimizden nefret ediyorum. iş bilmeyen insanları müdür yapmasınlar artık.

alan şefiyim bir gün boş günüm var 12 saat koordinatörlük alıyorum. Geçen yıl şef değilken boş günüm yoktu 10 saat alıyordum. Sizin müdüre göre geçen yıl benim koordinatörlük alamamam mı lazımdı acaba?

hocam geçen yıl alan şefi değilken 1 tam günüm ve 3 saat dersim boştu 16 saat koordinatörlük alıyordum ama müdürümüz farklıydı bilişimciydi, bu sene dinci gelince böyle oldu, ben şimdi bu adamı nasıl ikna edebilirim, önüne hangi yönetmelik, yazı vs. koyayım ki şu koordinatörlük saatlerini düzeltsin??

bu arada farklı bir şey daha sormak istiyorum, şeflik aldıktan sonra rehberlik dersine de fahri girmeye devam ettim, ekdersimi düzeltmezse rehberlik dersine girmek istemiyorum deme gibi bir şansım var mı?? ayrıca 12 öğrencim var ve 12 ayrı yerde staj yapıyorlar, madem 8 saat dersim var ben 8 ine giderim diğerlerine gitmem deme şansım var mı??

zaphere' Alıntı:
hocam geçen yıl alan şefi değilken 1 tam günüm ve 3 saat dersim boştu 16 saat koordinatörlük alıyordum ama müdürümüz farklıydı bilişimciydi, bu sene dinci gelince böyle oldu, ben şimdi bu adamı nasıl ikna edebilirim, önüne hangi yönetmelik, yazı vs. koyayım ki şu koordinatörlük saatlerini düzeltsin??

bu arada farklı bir şey daha sormak istiyorum, şeflik aldıktan sonra rehberlik dersine de fahri girmeye devam ettim, ekdersimi düzeltmezse rehberlik dersine girmek istemiyorum deme gibi bir şansım var mı?? ayrıca 12 öğrencim var ve 12 ayrı yerde staj yapıyorlar, madem 8 saat dersim var ben 8 ine giderim diğerlerine gitmem deme şansım var mı??
hocam 8 saatte 8 yere nasıl gidebilirsin? yerler yakınsa anca 2'şer saatten 16 saat alman lazım. akıl var mantık var. sen 20 saat maaş karşılığı dersle birlikte 10 saat bölüm şefliğinden + 14 saat koordinatörlükten + 2 saat de 10'a birden derse hazırlık olmak üzere toplam 26 saat max. ücret alabilirsin. fiilen girdiğin ders 30 olmadığından 27 alma şansın yok. rehberliğe de fahri girme. müsait olan bir öğretmene versinler. kolay gelsin.

mygold' Alıntı:
hocam 8 saatte 8 yere nasıl gidebilirsin? yerler yakınsa anca 2'şer saatten 16 saat alman lazım. akıl var mantık var. sen 20 saat maaş karşılığı dersle birlikte 10 saat bölüm şefliğinden + 14 saat koordinatörlükten + 2 saat de 10'a birden derse hazırlık olmak üzere toplam 26 saat max. ücret alabilirsin. fiilen girdiğin ders 30 olmadığından 27 alma şansın yok. rehberliğe de fahri girme. müsait olan bir öğretmene versinler. kolay gelsin.

hocam araç olduğu için bir günde bütün işyerlerini dolaşyorum zaten, müdürün anlamadığı koordinatörlük ders ssati hesaplamasının nasıl yapıldığı! Fiili ders saatiyle aynı kefeye koyuyor ikisini..

rehberlik için müsait öğretmen yok benden başka, tabi müdürü saymazsak...

şu milli eğtimin koordinatörlük ücretleri için net rakamlar belirlemesi lazım. mesela 10-20 km ye kadar su saat 20-30 km ye kadar şu kadar saat + her öğrenciye ücret 0.20 artar falan diye...
ben geçen sene 4 öğrenci 2 işletmeye 8 saat aldım, bu sene 10 öğrenci 7 işletmeye 8 saat aldım. çocuk gelişiminde 6 öğrenci 3 işletme 12 saat veriyordu... sebebi müdürün bilgisayarcılara gıcık olması... bu yönetmelikleri ucu açık yapıp inisiyatifi iş bilmez müdürlere bırakıyorlar onlar da öğretmenlere işkence ediyorlar

zaphere' Alıntı:
mygold' Alıntı:

hocam araç olduğu için bir günde bütün işyerlerini dolaşyorum zaten, müdürün anlamadığı koordinatörlük ders ssati hesaplamasının nasıl yapıldığı! Fiili ders saatiyle aynı kefeye koyuyor ikisini..

hocam senin aracın olması önemli değil ki. önemli olan ortalama bir toplu ulaşım mesafesine göre belirlenir.

mygold' Alıntı:
zaphere' Alıntı:
mygold' Alıntı:

hocam senin aracın olması önemli değil ki. önemli olan ortalama bir toplu ulaşım mesafesine göre belirlenir.

hocam ne demek istediğini tam olarak anlayamadım..

yani diyor ki: sekiz saat o kadar yer için az, daha fazla koordinatörlük yazmaları lazım. ya da bazı işletmeler başkasına verilebilir.

bilisim-tef' Alıntı:
yani diyor ki: sekiz saat o kadar yer için az, daha fazla koordinatörlük yazmaları lazım. ya da bazı işletmeler başkasına verilebilir.
anladım hocam teşekkür ederim.

bu arada ime derslerini ders programına da yazmışlar, tabi 8 saat olarak, 3 senedir ilk defa böyle bişey görüyorum, ders programında görünmesi gerekiyor mu ime koordinatörlük olarak?

zaten onlar da bu yüzden 8 saatten fazla vermeyiz diyorlar, koordinatörlük olarak ders programında yazacak başka yer yokmuş!!

Geri