Koordinatörlük Nasıl Paylaştırılmalıdır?

Kodla Büyü

__AtmacA__

Site Gezgini
"Dersler eşit paylaştırıldıktan sonra, koordinatörlük verilir" ibaresini nasıl yorumlamalıyız.

Yönetim dersleri eşit paylaştırdı, şefliği bana verdi ancak diğer öğretmene 12 saat koordinatörlük vermesine rağmen bana hiç koordinatörlük vermedi.

Yani benim şefliği koordinatörlük gibi saydı ve ters düşmemizden ötürü koordinatörlük vermedi. Böyle bi hakkı var mı? Yoksa ne yapmalıyım?

Hocam öğretmenlerin öğretmenlerin ek dersleri aynı ise sıkıntı yok bence.
Ayrıca da şeflik sende ise dersleri senin ayarlaman lazım.

Koordinatorlukte esit paylastirilir ve bunuda bolum sefi yapar. Dersler esit dagitirken bakim onarimda derse dahil edilir.

şefliği derslerin içine katıp öyle eşit paylaşmalısınız. daha sonra koordinatörlüğü de.

Dersleri şefin dağıtacağı nerde yazıyor, var mı böyle bi madde?

Ayrıca şefin bakım onarımı ders yüküne eklenmez bireyseldir yazılmıştı sitede.

Arkadaşı detaylı olarak bilgilendirin

* şef.= 20 + 10 + 16 (10'a birden gelir 2 gelir) alarak huzura erer. 27 saat ücret alır.
* meslekçi öğretmen. = 30 + 16 (10'a birden 3 sınıftan 1 gelir.) alarak huzura erer. 29 saat ücret alır.

huzurunuzu kaçırmayın.

Internet' Alıntı:
Arkadaşı detaylı olarak bilgilendirin

* şef.= 20 + 10 + 16 (10'a birden gelir 2 gelir) alarak huzura erer. 27 saat ücret alır.
* meslekçi öğretmen. = 30 + 16 (10'a birden 3 sınıftan 1 gelir.) alarak huzura erer. 29 saat ücret alır.

huzurunuzu kaçırmayın.

Hocam bana koordinatörlük vermedi müdür. Vermeme gibi bi durum var mı?

Hocam ders sayınızı + bakım onarımla birlikte kaç saat derse giriyorsunuz_?? kaç saat ekders alıyorsunuz.. Dİğer hocalar kaç saat alıyor... Belki size veremediği için vermemiştir.. Açık açık yazarsanız bilgilendirebiliri...

Hocam dersim full bunda bi sıkıntı yok.

34 saat ders + 10 Şeflik + 3 bonus = 47 benim

Diğer arkadaşın şöyle: 32 saat ders + 12 koordinatörlük + 3 bonus + 2 rehberlik = 49

Benim takıldığım bana neden koordinatörlük vermeyip şefliğe saydığı, bunu yapması normal mi?

__AtmacA__' Alıntı:

Diğer arkadaşın şöyle: 32 saat ders + 12 koordinatörlük + 3 bonus + 2 rehberlik = 49

Benim takıldığım bana neden koordinatörlük vermeyip şefliğe saydığı, bunu yapması normal mi?

ben de sana ekdersi az veriyor zannettim. no problem şu durumda.
sistemde ders dağıtım (fiilen girilen ders) eşit olmalıdır demektedir.
ayrıca bazı okullarda bir öğretmen sadece koordinatör de olmakta haftada 40 saat işyeri gezebilmektedir.
yani sana koordinatörlük vermemesini takmayın kafanıza olabilir.
eğer çok gezmeyi istiyorsanız diğer öğremen arkadaşınıza hiç verdirmez, siz 16 saat alabilir. maaş karşılığınız olan 20 saatle sınırlandırırsınız.
bu zümrenin anlaşmasına bağlı.

__dcA__' Alıntı:

Koordinatorluk ders yukunuz kac? Ve kac kisisiniz?
hepinize yetmiyorsa simdiki ders dagiliminiz iyi hocam herkes fullemis cunku. Ama seneye ders dagilimi yaparken seflikleri ve sinif rehberliklerini ders yukune ekleyin. O zaman koordinatorlukleridi esit alirsiniz.

Belki sundan dolayi olabilir. Yonetmelik degismeden once grup sayisini 24 ile carpilip koordinatorluk ders yuku hesaplanirken 2 katina kadar verilebilir ifadesi vardi. Bu ifadeyi kaldirdilar ve yerine sefliklerin sayisi eklendi. Burdaki sefliklerin eklenmesi 2 kati ifadesinin yerini aldi yani esnetmek amaciyla kullaniliyor. Size seflik verdi diye koordinatorluk vermemezlik yapamaz. Eger dusuncesi degismezse sefligi birakin

Internet' Alıntı:
ayrıca bazı okullarda bir öğretmen sadece koordinatör de olmakta haftada 40 saat işyeri gezebilmektedir.
eğer çok gezmeyi istiyorsanız diğer öğremen arkadaşınıza hiç verdirmez, siz 16 saat alabilir. maaş karşılığınız olan 20 saatle sınırlandırırsınız.

Hocam sende amma sallamışsın! Bir öğretmen (16/24(Büyükşehir ise)) saatten fazla koordinatörlük alamaz.

Bence ders dağıtımı da gayet mantıklı olmuş. İdare bu işi senden daha iyi biliyor hocam.
Dersler hemen hemen eşit. Büyük ihtimalle ders saatleri bölünemediği için böyle olmuştur. Şenin şefliğin, öteki öğretmenin de koordinatörlüğü var. Açık söylemek gerekirse alan şefi olarak son 4 yıldır ders dağıtımlarını bu şekilde yapıyoruz. Hem öğretmen arkadaş memnun hem ben.

myesil' Alıntı:
Internet' Alıntı:

Hocam sende amma sallamışsın! Bir öğretmen (16/24(Büyükşehir ise)) saatten fazla koordinatörlük alamaz.

Bence ders dağıtımı da gayet mantıklı olmuş. İdare bu işi senden daha iyi biliyor hocam.
Dersler hemen hemen eşit. Büyük ihtimalle ders saatleri bölünemediği için böyle olmuştur. Şenin şefliğin, öteki öğretmenin de koordinatörlüğü var. Açık söylemek gerekirse alan şefi olarak son 4 yıldır ders dağıtımlarını bu şekilde yapıyoruz. Hem öğretmen arkadaş memnun hem ben.

İdarenin bi şey bildiği yok, ben öğrettim ne biliyorsa zaten. Bana fikrini değil hocam o maddeyi yorumla, bilmediğiniz şeyler var. Kıllığına koordinatörlük verilmiyor bize.

hocam bolumunuzdeki ders sayısı hesaplanırken seflıkte dahıl edılerek hesaplanır. Bundan dolayı seflık bu maddede derlerı dagıtılmasına gırer yanı sıze seflık yuzunden koordınatorluk vermemesı yanlıstır

Şimdi hocam 66 saat ders varmış okulunuzda. Eşit olarak dağıtılmış.34+32

İlgili madde
(2) Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) Okuldaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra işletmelerde meslek eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.

Bu şartlarda dağıtım doğru. Bu dağıtımdan sonra Sana şeflikten başka verecek ders kalmamış ki !
Senin koordinatörlük alman için ders dağıtımını başka şekilde yapman lazım. O zaman da öbür arkadaşın tüm derslere girmiş olacak. Yani 10 saatte şeflik eklersen 34+32+10=76/2=38 er saat ders düşer. Sen 28 saat ders + 10 şeflik+7 saat kord+2 bonus=47 saat ekders alırsın. Diğer arkadaşın 38ders+2rehberlik+3bonus+6 koord =49 saat ekders alır (Tabi böyle parçalı parçalı idare verirse.)

Yada senin paylaşım önerin nedir ? Hem şeflik hem kord mu istiyorsun?

Koordinator ogretmen gorevlendirmesi
madde 88.
d) alan meslek ders yuku belirlenirken seflerin planlama ve bakim onarimlarida eklenir.

3 ogretmenseniz
Alan sefi 20+10+koordinatorluk
Diger ogrtmnler
23+2 rehberlik+koord.
23+2 rehberlik+koord.

Eger 2 ogretmenseniz.
66+10 sef+2rehberlik: 78 toplam ders yuku
Alan sefi 28+10+koord.
Diger ogrt. 38+2+koord.

myesil' Alıntı:

İlgili madde
a) Okuldaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra işletmelerde meslek eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.

Bu şartlarda dağıtım doğru. Bu dağıtımdan sonra Sana şeflikten başka verecek ders kalmamış ki !
Senin koordinatörlük alman için ders dağıtımını başka şekilde yapman lazım. O zaman da öbür arkadaşın tüm derslere girmiş olacak. Yani 10 saatte şeflik eklersen 34+32+10=76/2=38 er saat ders düşer. Sen 28 saat ders + 10 şeflik+7 saat kord+2 bonus=47 saat ekders alırsın. Diğer arkadaşın 38ders+2rehberlik+3bonus+6 koord =49 saat ekders alır (Tabi böyle parçalı parçalı idare verirse.)

Benim önerim şu:

Ben: 29 saat ders + 10 şeflik + 6 koordinatörlük + 2 bonus = 47

Diğer arkadaş: 35 saat ders + 2 rehberlik + 10 koordinatörlük + 3 bonus = 49

artan 2 saatlik bi ders var onu da diğer meslekçi arkadaşlara verilebilir. Ben bilişim öğretmeni de değilim bu arada.

ulubey38' Alıntı:
Koordinator ogretmen gorevlendirmesi
madde 88.
d) alan meslek ders yuku belirlenirken seflerin planlama ve bakim onarimlarida eklenir.

3 ogretmenseniz
Alan sefi 20+10+koordinatorluk
Diger ogrtmnler
23+2 rehberlik+koord.
23+2 rehberlik+koord.

Eger 2 ogretmenseniz.
66+10 sef+2rehberlik: 78 toplam ders yuku
Alan sefi 28+10+koord.
Diger ogrt. 38+2+koord.

Hocam son olarak + koordinatörlükleri eşit dağıtmak zorunda bunu mu anlamalıyım.

Evet koordinatorlukler esit dagitilacak. Ama soyle bir durum olabilir
Alan sefi 20 saat dersi olursa+10 seflik+2 bonus ile en fazla 46 saate ulasacagindan en fazla 14 saat koordinatorluk alir. Diger meslek ogretmenleri 20 saate kadar koordinatorluk alabiliyor buyuksehirdeyse.

__AtmacA__' Alıntı:
myesil' Alıntı:

İlgili madde

Benim önerim şu:

artan 2 saatlik bi ders var onu da diğer meslekçi arkadaşlara verilebilir. Ben bilişim öğretmeni de değilim bu arada.
..........
Keşke bu soruyu sorarken sağlıklı yanıt alabilmeniz için
1. sınıflarınız ve öğrenci sayısı / grup sayısı (toplam ders yükünü bulmak için)
2. alandaki öğretmen sayısı
3. atölye şefi ve alan şefi sayısı
gibi bilgileri de paylaşsaydınız.

Zira resmi açıdan işi kılıfına uydurmak isteyen idareci işi biliyorsa size 1 saat bile koordinatörlük vermeden meslekçi idarecilere koordinatörlük vererek de işi çözebilir.
Nasıl mı?
İlgili madde
İlgili madde uyarınca bir dersteki grup sayısı 3 ise ve siz 1 öğretmen yada 2 öğretmen derse giriyorsanız idareciniz yukarıdaki alıntıda bulunan maddeyi dayanak göstererek derse 3 öğretmen sokup ders yükünüzün tamamını teorik derslerle doldurabilir.

DAHA SAĞLIKLI CEVAPLAR İSTİYORSANIZ LÜTFEN YUKARIDAKİ BİLGİLERİ DE PAYLAŞIN...

BaRBaRYaN' Alıntı:
Zira resmi açıdan işi kılıfına uydurmak isteyen idareci işi biliyorsa size 1 saat bile koordinatörlük vermeden meslekçi idarecilere koordinatörlük vererek de işi çözebilir.
Nasıl mı?
İlgili madde
İlgili madde uyarınca bir dersteki grup sayısı 3 ise ve siz 1 öğretmen yada 2 öğretmen derse giriyorsanız idareciniz yukarıdaki alıntıda bulunan maddeyi dayanak göstererek derse 3 öğretmen sokup ders yükünüzün tamamını teorik derslerle doldurabilir.

__AtmacA__ hocam BaRBaRYaN hocamın söylediği gibi resmi açıdan bakıldığında dağıtımda sıkıntı yok gibi görülüyor. yani kılıf uygun. fakat bana böyle bir durum oluşsaydı ben şefliği bırakırdım. sadece dersime girer çıkar başka hiç birşeye elimi sürmezdim. herhalde herkes kabul eder ki şeflik ile koordinatörlük karşılaştırıldığında koordinatörlük gayet kolay bir iş. sen bu durumda şef olduğun için sanki cezalandırılmış gibi koordinatörlük alamıyorsun.

BaRBaRYaN' Alıntı:
__AtmacA__' Alıntı:
myesil' Alıntı:

İlgili madde

Benim önerim şu:

..........
1. sınıflarınız ve öğrenci sayısı / grup sayısı (toplam ders yükünü bulmak için)

Nasıl mı?
İlgili madde

1. Tek grup hocam bütün sınıflar
2. Şu an 2 seneye 3 olacağız yine tek grup öğrenci olur.
3. Sadece ben alan şefiyim atelye şefimiz yok.
4. Meslekçi idarecimiz de yok.

desouza82' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
Nasıl mı?
İlgili madde

__AtmacA__ hocam BaRBaRYaN hocamın söylediği gibi resmi açıdan bakıldığında dağıtımda sıkıntı yok gibi görülüyor. yani kılıf uygun. fakat bana böyle bir durum oluşsaydı ben şefliği bırakırdım. sadece dersime girer çıkar başka hiç birşeye elimi sürmezdim. herhalde herkes kabul eder ki şeflik ile koordinatörlük karşılaştırıldığında koordinatörlük gayet kolay bir iş. sen bu durumda şef olduğun için sanki cezalandırılmış gibi koordinatörlük alamıyorsun.

Şefliği bırakırsam gelecek sene ek ders sıkıntısı hatta askerde olup yeni başlayacak arkadaş norm fazlası olma durumu olabilir, şefliği de zaten yeni aldım.

atölye şeflerine ki burayı da ilgilendirebilir:
30 saat fiili derse girmediğimiz için 10a 1 verilen hazırlık dersi hanemize yazılmıyor. Ocak ayında 47 olan saat sayımız bundan dolayı 46 ya düştü.
Dağılım :
27 fiili ders
2 hazırlık
6 atöyle şeflik
11 koordinatörlük.

Arkadaşlar konuyu daha sonra okuyan arkadaşların yanlış yönlendirilmemesi adına birkaç yanlışı düzeltelim
1)7. mesajda @Internet arkadaşımızın yaptığı hesap yanlıştır. 20 saat fiili derse giren alan şefi maksimum 26 saat ek ders alabilir. Bu konu forumda defalarca tartışılmıştı.(27 saat ek ders almak isteyen alan şefinin minimum 30 saat fiili derse girmesi gerekir)
2)Yine 11. mesajda @Internet arkadaşımızın dediği 40 saat koordinatörlük verilebilir ifadesi yanlıştır. Büyükşehirlerde maksimum 20 saat alabilirsiniz. Halk Eğitim merkezi gibi yerlerde maksimum 24 saat alabilirsiniz. Bu 40 saat hikayesi eski yönetmeliğe toplamda ders yüküne etki eden tutardır ki zaten yeni yönetmeliğe göre bu da kalktı.
3)Gelelim asıl meseleye;
Kod:
İlgili madde
yönetmeliğe göre koordinatörlükler eşit dağıtılmalıdır diye bir yorum çıkarılamaz. Zaten eşit dağıtılırsa hesap tutmaz.
Yönetmelik diyor ki alan/atölye şefliklerini fiili derslere ekle ve bunu eşit bir şekilde paylaştır. Geriye kalan kısmını koordinatörlükle tamamla.
Sizin idarenizin yaptığı da budur. Sizin sıkıntı çekmemenizin nedeni yeterli alan öğretmeni olmayışındandır. Bu sorunu iyi bildiğimden yazıyorum, eski okulumda tek öğretmen olduğum dönemde 40 saat fiili derse girer 7 saat alan şefliği yapar ve hiç koordinatörlük almazdım, bizim bölümün koordinatörlüğüne diğer alanlardan öğretmenler görevlendirilirdi, ve bu yapılan yönetmeliğe göre doğruydu.
sizin durumunuzda seneye bir öğretmen gelirse yaklaşık 10 saat koordinatörlük alırsınız, saygılar.

__AtmacA__' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..........

1. Tek grup hocam bütün sınıflar
2. Şu an 2 seneye 3 olacağız yine tek grup öğrenci olur.
3. Sadece ben alan şefiyim atelye şefimiz yok.
4. Meslekçi idarecimiz de yok.
...
d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;
1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,
2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
olacak şekilde oluşturulur.

hocam öğrenci sayısı ile grup sayısını karıştırıyorsunuz sanırım zira sizin verdiğiniz bilgieye göre
DERS YÜKÜ
10. sınıf... 16
11. sınıf....18
12. sınıf....26
şeflik........10
--------------
Toplam = 64 saat olması gerekir. ama sizin ilk mesajlarınızda söylediğiniz bilgilere göre 96 saat ders paylaşımı yapılmış.
..

Geri