Koordinatörlük Sıkıntılarım Yardımcı olur musunuz?

Kodla Büyü

darkprog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocamlarım ıyı aksamlar. Koordinatörlük ile ilgili son 2-3 haftadır her gün yenibir sıkıntı yenibir farklilık yasıyoruz

***Öncelikle okul müdürü Kasım Ek dersinde bir anda koordinatörlük ücretini 15 ek dersten 8 ek derse indirdi. gerekçe olarak su anda ben 8 saat alıyorsunuz sanıyordum. Hakkınız 8 saat dedi.
(Alanımda 19 öğrenci örgün, 8 öğrenci yaygın var. Toplamda 17 işletme var. İşletmler 2 km cap içerisinde okula hep 5 km uzaklıkta 2 bilişim öğretmeniz 190bin nüfüsu olan büyükşehir ilçesi , ayrıcabir ders gününde 8 saat alırsınız daha fazla alamazsınız TEK gününüz boş o da 8 saat demek diyor).

*** Sonra bir anda bir ek dersi çözmek için uğraşılırken, Koordinatörlük evraklarını koordinatörlük günü sabah 8 de alacaksınız aksam 5 te getireceksiniz dedi.
bu konuda bilhassa aksam 5 te okullada bizi bekliyor.Geldiler mi gelmediler mi diye

*** Sonra Öğrencileri günlük kontrol çizelgesi çıkardı her öğrenciye imzalatın evrakları diyor . Sene başında naylon stajı kabul etti. Bazı İşyerlerinde öğrenci yok biliyor Öğrencilere imzalatın diyor. Öğrenciye imza attırmak gibi birşey ZORUNLU mu?

Bana yardımcı olur musunuz?

burada gördüğüm kadarıyla bazı şeylerde kural uyguluyor...heee şu an uzaklıkları bilemiyorum ama gerçekten uzaktaysa işletmeler. aşağıdaki gibi yap...

yok değilse müdürüne hak verip onun tarafatarı olurum.. bazı arkadaşlar işten kaçıp bu tür şeylere başvurabiliyorlar....aldığı paranın hakkını vermiyorlar.

sende git saat 5 te bazı öğrencilere gidemediğini 8 saatin yetmediğini eksik dolaştığını bildir...tutanak ile bildir...

gerekirse koordinatörlük görevini bırak....

normdan dolayı 40 saati tamalamak zorunda...

Hocam 1 günde 8 Saatten fazla yazamaz, ama diğer günlerde ders dışındaki boşluklara 3 yada 4 saat yazabilir. Grup sayısına gore 2 öğretmen 20 saatten 40 saat ücret alabilirsiniz. Mudur de biliyor naylon staj diyemezsiniz. Öğrencinin devam edip etmediğini takip etmek naylon staj varsa idareye bildirmek sizin görev sorumluluğumuz. Öğrencinin devam etmediğini bile bile işletmeye gidip kağıt imzalatıp ücret almak yanlış olur. Kağıtları sabah al aksam bırak meselesi müdürün isi yokuşa sürmesi. İsinizi zorlaştırmak için yapmış.

parssan' Alıntı:
burada gördüğüm kadarıyla bazı şeylerde kural uyguluyor...heee şu an uzaklıkları bilemiyorum ama gerçekten uzaktaysa işletmeler. aşağıdaki gibi yap...

yok değilse müdürüne hak verip onun tarafatarı olurum.. bazı arkadaşlar işten kaçıp bu tür şeylere başvurabiliyorlar....aldığı paranın hakkını vermiyorlar.

sende git saat 5 te bazı öğrencilere gidemediğini 8 saatin yetmediğini eksik dolaştığını bildir...tutanak ile bildir...

gerekirse koordinatörlük görevini bırak....

normdan dolayı 40 saati tamalamak zorunda...

Hocam öncelikle tsk ederim. İşletmeler birbirine yakın cok uzakta değil yürüme mesafesinde. 5 adet işletmeye beni 1 adet işletmeye Şehirden uzakta diye diğer arkadası yolluyor. Diğer öğrencilere diğer branslardaki meslek öğretmenleri gidiyor.

bilisimmeslek' Alıntı:
Hocam 1 günde 8 Saatten fazla yazamaz, ama diğer günlerde ders dışındaki boşluklara 3 yada 4 saat yazabilir. Grup sayısına gore 2 öğretmen 20 saatten 40 saat ücret alabilirsiniz. Mudur de biliyor naylon staj diyemezsiniz. Öğrencinin devam edip etmediğini takip etmek naylon staj varsa idareye bildirmek sizin görev sorumluluğumuz. Öğrencinin devam etmediğini bile bile işletmeye gidip kağıt imzalatıp ücret almak yanlış olur. Kağıtları sabah al aksam bırak meselesi müdürün isi yokuşa sürmesi. İsinizi zorlaştırmak için yapmış.

Hocam öncelikle tsk ederim. Kasım ayına kadar carsamba persembe cuma günlerine yazıyordu. 15 saati koordinatörlük cuma günü ise o güne 8 saat diğer günlere 4 3 şeklinde idi. Ancak müdürümüz carsamba persembe günü 4 te cıkıyorsunuz. o gün koordinatörlük yapamazsınız saat 5 te mesai bitiyor diyor.
(Ayrıca İlcedek i diğer meslek liseleri 8 saat alıyor)

Naylon demen hatalı kabul edıyorum. Lakin öğrencileri okulda yaptıralım dediğimizde okula gelmesinler bir yerde calışıyor göstersinler demişti. İlçe de herkes birbirini tanıdıgında ahbap çavuş ilişkisi var Öğrenci velileri dert hocam.

Koordinatörlük istemiyoruz deme hakkımız var mı acaba?

hocam alanınızdaki koordinatörlüğü size verebiliyorsa boşluklara yerleştirmek zorunda diğer alanlara veremez. koordinatörlüğünüz fiilen 17:00 da bittiği için evrağınızı o gün vermek zorunda değilsiniz hiç bişey yapamaz. ertesi gün verin işim 17:00 da bitti deyin. günlük maksimum 8 saat verilebilir o doğru. Naylon staj varsa kesinlikle engelleyin bişey olursa sizin başınız yanar. evrak olayı normalde hafta başı alınıp koordinatörlükten döndükten sonraki gün teslimi şeklinde olması lazım maalesef ihmallerden dolayı farklı önlemler alınmak zorunda kalınıyor.

Eğer hakkın varsa bırak hocam koordinatörlüğü böyle tiplerle uğraşma. Al eline bir fotoğraf makinesi. Bundan sonra en ufak bisey olursa fotoğrafını çekip seni şikayet edicem de Bşk korkudan noluyo

Hocam Allah size sabır versin, yolunuzu açsın. Ayrıca müdürünüzün Allah belasını versin. Size büyük haksızlık yapıyor, duygusal şiddet (mobbing) uyguluyor. Zalim, kaba ve mevzuattan anlamayan birisi nasıl bir okula müdür olabilir anlamıyorum. Yazdıklarını okudum ve günlük 8 saate kadar koordinatörlük ek ders görevi verilebileceği haricindeki her şey abes.

1-Okul müdürü koordinatörlüğümüzü 15 saatten 8 saate indirdi! Bu ne kanunsuzluktur. Diktatör, kural tanımazlık resmen. Müdürün böyle bir yetkisi asla yok. Toplam kaç saat ek ders ücreti alınacağını kanun belirler hocam. Amir olan müdürünüz değil kanunlardır. Kanunlar ne derse o olur. Müdür ne derse o olmaz. Müdürünüz kanunlara muhalefet ederse hatta bununla bile ilgili TCK'da "kanuna muhalefet" diye hapis cezası bile var. Toplam verilecek ek ders ücreti gurup sayısına göre hesaplanır. Yönetmeliklerde yazar bunlar hep. Buna ek olarak, Bu toplam ek ders görevinin hangi işletmeye kaç saat olarak nasıl dağıtılması gerektiği kanunda yazar, komisyon kurup belirleyeceksiniz ki müdürün söz hakkı yok çünkü yönetmeliğe yöre komisyon üyesi bile değil. Buna ek olarak, bir öğretmenin azami ek ders görevinin kaç saat olduğu, alan öğretmeni varken diğer alanlara ek ders görevinin verilip verilmemesi durumu, büyükşehirde veya diğer illerde bir öğretmennin alabileceği koordinatörlük görevi vb. Bunlar hep kanunlarda yazar. Sizin müdürünüz deli dumrul gibi kafasına göre işlem yapmakta. Dingonun ahırı gibi okulu idare ediyor resmen.

2-Ne demek ya sabah 8 de gelecen buradan işletmeye oradan tekrar okula belge getireceksin ne demek. Bu resmen mobbingdir. Açık ve net söylüyorum hocam size 7 yıla kadar yanlış hatırlamıyorsam bunun hapis cezası vardır. Gerekçesi nedir neden sabah geleceksin, sonra evrakı onaylatıp tekrar geleceksin ne demek. Gerekçesi ne. Ben bunun psikolojik şiddetten, planlı duygusal baskı ve yıldırmadan başka sebebini, kanunda bir yerini göremiyorum. HOCAM, HOCAM.. SAKIN. SAKIN HA SABAH AKŞAM MÜDÜRÜN ÖNÜNe GİDİP DURMAYIN. BU HADDİNİ bilmez, GÖREVİNİ bilmez, KANUNU BİLMEZ ADAMA TAVİZ VERMEYİN. İşletmenize gidin. Belgenizi ve tarihini yazarak imzalatın. ertesi günde dersiniz olup okula gidince gidip verin. Bırakın bakalım ne yapacaksa yapsın.

3-Diğer alan öğretmenlerine kesinlikle kendi hakkınız olan ek ders ücretini yerdirtmeyin. Dilekçeylerle haklarınızın hepsini isteyin. Sizin aldığınız ek ders ücreti ful olmadan asla diğer alanlara bu ek ders görevlerini veremez.

4-Hocam koordinatörlüğe gittiğinizde doldurduğunuz evrakları hiç okumuyormusunuz. Orada birçok ifade var. İşlemler şu kanuna göre yürüyormu, usta öğretici varmı, şu şöylemi bu böylemi vb. Eğer öğrencileri okula çekmek istiyorsanız oradaki tüm ifadeleri olumsuz olarak doldurun. Örneğin öğrencinin o işletmede planınızdaki eğitim modüllerini tam olarak alıyormu. Herşe kitabına uygunmu? Değilse bu uygunsuzlukları belirtin.

5-Öğrenciyi günlük kontrol diye bişey yok. Yoklamalarını ay sonu işletme doldurur, sizde onu okula verirsiniz.

VALLAHİ hocam neresinden başlayıp ne yazacağımı şaşırdım kusura bakmayım. Müdürünüz adınada üzüldüm. Yazık o adama. Küçük insanlar küçük işlerle uğraşırmış. Benim karşıma öyle bir müdür çıkmaz inşallah. Eğer bir gün çıkarsa ikimizden birisi ya hapse ya mezara girer, Allah göstermesin. Hocam çevrenizden bu konuda kapsamlı destek alın. Yukarıda yazdığınız kısacık yazıda bile birçok kanunsuzluk var. Belkide bahsetmediğiniz hatta sizin şuan farkedemediğiniz neleri neleri hatalı yapıyorlardır Allah bilir.

mevzuat' Alıntı:
Hocam Allah size sabır versin, yolunuzu açsın. Ayrıca müdürünüzün Allah belasını versin. Size büyük haksızlık yapıyor, duygusal şiddet (mobbing) uyguluyor. Zalim, kaba ve mevzuattan anlamayan birisi nasıl bir okula müdür olabilir anlamıyorum. Yazdıklarını okudum ve günlük 8 saate kadar koordinatörlük ek ders görevi verilebileceği haricindeki her şey abes.

1-Okul müdürü koordinatörlüğümüzü 15 saatten 8 saate indirdi! Bu ne kanunsuzluktur. Diktatör, kural tanımazlık resmen. Müdürün böyle bir yetkisi asla yok. Toplam kaç saat ek ders ücreti alınacağını kanun belirler hocam. Amir olan müdürünüz değil kanunlardır. Kanunlar ne derse o olur. Müdür ne derse o olmaz. Müdürünüz kanunlara muhalefet ederse hatta bununla bile ilgili TCK'da "kanuna muhalefet" diye hapis cezası bile var. Toplam verilecek ek ders ücreti gurup sayısına göre hesaplanır. Yönetmeliklerde yazar bunlar hep. Buna ek olarak, Bu toplam ek ders görevinin hangi işletmeye kaç saat olarak nasıl dağıtılması gerektiği kanunda yazar, komisyon kurup belirleyeceksiniz ki müdürün söz hakkı yok çünkü yönetmeliğe yöre komisyon üyesi bile değil. Buna ek olarak, bir öğretmenin azami ek ders görevinin kaç saat olduğu, alan öğretmeni varken diğer alanlara ek ders görevinin verilip verilmemesi durumu, büyükşehirde veya diğer illerde bir öğretmennin alabileceği koordinatörlük görevi vb. Bunlar hep kanunlarda yazar. Sizin müdürünüz deli dumrul gibi kafasına göre işlem yapmakta. Dingonun ahırı gibi okulu idare ediyor resmen.

2-Ne demek ya sabah 8 de gelecen buradan işletmeye oradan tekrar okula belge getireceksin ne demek. Bu resmen mobbingdir. Açık ve net söylüyorum hocam size 7 yıla kadar yanlış hatırlamıyorsam bunun hapis cezası vardır. Gerekçesi nedir neden sabah geleceksin, sonra evrakı onaylatıp tekrar geleceksin ne demek. Gerekçesi ne. Ben bunun psikolojik şiddetten, planlı duygusal baskı ve yıldırmadan başka sebebini, kanunda bir yerini göremiyorum. HOCAM, HOCAM.. SAKIN. SAKIN HA SABAH AKŞAM MÜDÜRÜN ÖNÜNe GİDİP DURMAYIN. BU HADDİNİ bilmez, GÖREVİNİ bilmez, KANUNU BİLMEZ ADAMA TAVİZ VERMEYİN. İşletmenize gidin. Belgenizi ve tarihini yazarak imzalatın. ertesi günde dersiniz olup okula gidince gidip verin. Bırakın bakalım ne yapacaksa yapsın.

3-Diğer alan öğretmenlerine kesinlikle kendi hakkınız olan ek ders ücretini yerdirtmeyin. Dilekçeylerle haklarınızın hepsini isteyin. Sizin aldığınız ek ders ücreti ful olmadan asla diğer alanlara bu ek ders görevlerini veremez.

4-Hocam koordinatörlüğe gittiğinizde doldurduğunuz evrakları hiç okumuyormusunuz. Orada birçok ifade var. İşlemler şu kanuna göre yürüyormu, usta öğretici varmı, şu şöylemi bu böylemi vb. Eğer öğrencileri okula çekmek istiyorsanız oradaki tüm ifadeleri olumsuz olarak doldurun. Örneğin öğrencinin o işletmede planınızdaki eğitim modüllerini tam olarak alıyormu. Herşe kitabına uygunmu? Değilse bu uygunsuzlukları belirtin.

5-Öğrenciyi günlük kontrol diye bişey yok. Yoklamalarını ay sonu işletme doldurur, sizde onu okula verirsiniz.

VALLAHİ hocam neresinden başlayıp ne yazacağımı şaşırdım kusura bakmayım. Müdürünüz adınada üzüldüm. Yazık o adama. Küçük insanlar küçük işlerle uğraşırmış. Benim karşıma öyle bir müdür çıkmaz inşallah. Eğer bir gün çıkarsa ikimizden birisi ya hapse ya mezara girer, Allah göstermesin. Hocam çevrenizden bu konuda kapsamlı destek alın. Yukarıda yazdığınız kısacık yazıda bile birçok kanunsuzluk var. Belkide bahsetmediğiniz hatta sizin şuan farkedemediğiniz neleri neleri hatalı yapıyorlardır Allah bilir.

Allah razı olsun Hocam valla inanın bu sekilde sıkıntılarımız var ve sabır sabır diyoruz. öğrencileri okula çekmek istiyoruz. bize sene basında toplantı talebimizin geçistirdi. İşletmeleri hepsini kendileri belirlediler. İşletmeler ezcane, nalbur dukkanı, eczane avukat bürsou gibi yerler oldugu gibi bilgisayar üzerine personeli olmayan hastane, banka şubesi, sgk yerler Lakin yarı dönem geldi bu saatten sonra okula ceksek öğrencileri kanuni acıdan sıkıntımız olur mu? 1 tek laboratuvarımız var. Şu anda müdürü izlemekteyiz. Kanuni olan hakkımızı kullanacaz şikayette bulunacagız Staj konusunda sıkıntı yasamak ve öğrencilerin magdur olmasını istemiyoruz.

hocam cekın okula okulda ıkı guruba bolun yapın naylon varsa ve ıdarecınız cınsse(öyle duruyor) cekın okula o ugrasssın ders programı ıle 8 saat sızın yol masrafınızı karsılamaz olmayan ogrencılerıden dolayı sıkıntı yasatır sıze o mudur kurumları arayıp ogrencı sorar orayada huzursuzluk verır

Hocam muhtemelen işletmelerinizin çoğu öğrencinin staj yapması için uygun değildir. Uygun olmayanlar için tutanak tut çocukları işletmeden okula çek 24 saat işletmelerde beceri eğitimini okulda yap. Hem çocuklar için daha faydalı olur hemde tam ekders alırsın...

darkprog' Alıntı:
Allah razı olsun Hocam valla inanın bu sekilde sıkıntılarımız var ve sabır sabır diyoruz. öğrencileri okula çekmek istiyoruz. bize sene basında toplantı talebimizin geçistirdi. İşletmeleri hepsini kendileri belirlediler. İşletmeler ezcane, nalbur dukkanı, eczane avukat bürsou gibi yerler oldugu gibi bilgisayar üzerine personeli olmayan hastane, banka şubesi, sgk yerler Lakin yarı dönem geldi bu saatten sonra okula ceksek öğrencileri kanuni acıdan sıkıntımız olur mu? 1 tek laboratuvarımız var. Şu anda müdürü izlemekteyiz. Kanuni olan hakkımızı kullanacaz şikayette bulunacagız Staj konusunda sıkıntı yasamak ve öğrencilerin magdur olmasını istemiyoruz.

İlk dönemi bitirdikten sonra hiçbir sıkıntınız olmaz. ama ilk dönem bitmeden çekerseniz. 40 iş günü ayrıca staj mecburiyetiniz olur.

bas_kan' Alıntı:
Hocam aynı kıl müdür bizdede vardı biz çektik okula ikinci dönem. Çokta rahat ettik.

Hocam bana yol gösterir misiniz nasıl bir işlem yaptınız
Birde şu anda kaç saat ek ders veriyor müdür okulda

Yardımlarınızı bekliyorum

Hocam sorunlu olan işletmelerin günlük ve aylık raporlarında bu sıkıntıları belirttik. Ardından dönem sonunda dilekçeyle idareye durumu bildirdik öğrencilerin okula çekilmesi gerektiğini belirttik. Müdür bu durumda risk alamaz bence çünkü küçük yerlerden staj yerlerinin uygun olmadığını hepimiz biliyoruz.
bu müdür gelmeden önce 16 saat yazıyordu eski müdürümüz bu gelince 8 veririm dedi kabul etmedik en son okula çektik öğrencileri.
Sonrada ben zaten tayin istedim il dışı ankaraya geldim şimdi 8 veriyormuş kalan öğretmenlere. Yeni okulumda 20 saat yazıyor idaremiz.

bas_kan' Alıntı:
Hocam sorunlu olan işletmelerin günlük ve aylık raporlarında bu sıkıntıları belirttik. Ardından dönem sonunda dilekçeyle idareye durumu bildirdik öğrencilerin okula çekilmesi gerektiğini belirttik. Müdür bu durumda risk alamaz bence çünkü küçük yerlerden staj yerlerinin uygun olmadığını hepimiz biliyoruz.
bu müdür gelmeden önce 16 saat yazıyordu eski müdürümüz bu gelince 8 veririm dedi kabul etmedik en son okula çektik öğrencileri.
Sonrada ben zaten tayin istedim il dışı ankaraya geldim şimdi 8 veriyormuş kalan öğretmenlere. Yeni okulumda 20 saat yazıyor idaremiz.

Tşk ederım hocam

hocalarım niye koordinatörlük ile ilgili sıkıntılarım için sizlere danışıyorum.

Önceden yazmış olduğum konu ile ilgili (ekders ücretin 8 saaat indirmesi konusu) dilekçe verdik. dilekce cevap olarak Bir okuldan excel formatında bir cizelge bulmuş müdürümüz. bu çizelgede işletmeye varış ,ayrılış süresi, öğrenci ve staj dosyası ile ilgilenme ve eğitici ile öğrenci durumu hakkında konuşma olmak üzere 4 ana maddede sür elendirme yapılmış. Örneğin iş yerine varış 20 dk , öğrenci ile ilgilenme 15 dk işletme yetkilisi ile konusma 15dk gibi. Bu na göre hesaplama yapmış ve her işletme yaklaşık 1.5 ek ders diyor. :) :) (komedi gibi gerçekten)

kişi başına işletme sayısını bir anda herhangi bir durum yokken dilekçe cevabında 4 işletmeye düşürdü ve (sene başında beri bu işletmelerin yanından geçmedim. Başka kurumlara gidiyordum.)

4.işletme*1.5saat=6 saat +1 saaat okuldan evrak alma+1 saat okula evrak teslimi =toplam 8 saat (Aslında hesabı 7,6 cıkmış iyi niyetliyim 8 saat veriyorum dedi )

Ben toplamda 5 işletmeye 7 öğrenciye gidiyordum. şimdi 4 işlemeye 6 öğrenciye gidecekmişmişim.

Kendi programında 5 işletmeye göre hesap yapıldığında bile yaklaşık 10 saat çıkıyor ki bunu kabullenemediğinden işletme sayısını öğrenci sayıları değiştirmiş. (Hocam peki bu işletmelere kim gidiyor diye sorarsanız hesapladığı programda 6,5 saat çıkan öğretmenlere vermiş . bu arada Bu 6,5 saat çıkan öğretmen toplam 13 öğrenci ile ilgileniyor )

Ayrıca aynı kurumda hem muhasebe hem bilişim öğrencileri çalışıyor. Bu kurumlara tek bir tane muhasebe öğretmeni gitsin.Bilişim öğretmenine Gerek yok Biz milli eğitime sordukkkkk diyor.

excel programını bulsam keşke paylaşabilsem....

kısacası İşletmelerin önünden bile geçmediğim yeni işletmeler tarafıma verildi ki bu konuda herhangi bir toplantı veya konuşma yapılmadı. Bu koordinatörlük sıkıntı ile ilgili neler yapabilirim .

Tsk ederim şimdiden.

Geri