Koordinatörlük görev sayısı

Kodla Büyü

f_dogan76

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
525
Okulumuzda Bilişim alanında bir tane alan şefi 3 tane de laboratuvar şefi var ve işletmelerde meslek eğitimine giden 13 öğrenci var. Normalde koordinatörlük ders yükü: 24+10+6+6+6= 52 saat yapıyor. Fakat işletmelerin okula uzaklığı, iş ve işlemler için gerekli zaman, işletme sayısı ve işletmeler arası uzaklık gibi ölçütler dikkate alındığında 52 saatlik ders yükü çıkmıyor. Misal 45 saat çıktı. Yani koordinatörlük ders yükü bu hesaplamaya göre 52 değil, 45 saat üzerinden dağıtılacak. Bu sebeple koordinatörlük ders yükü azami şekilde nasıl alınır diye bilişim teknolojileri şefi şöyle bir soru sordu: Bir öğretmen bir işletmeye haftada kaç kere gidecek?
Yani bir işletmede 3 öğrenci var. Bu öğrencilerden 2 si için pazartesi, 1 içinse salı günü koordinatörlük görevi alabilir mi?
Aklım biraz karıştı. Sebebi de koordinatör öğretmen, işletmeye gittiği zaman günlük rehberlik formunu iş yerine imzalatıp getiriyor. Adına dikkatinizi çekerim. Haftalık rehberlik formu değil. Günlük rehberlik formu. İşte bu evrak isminden dolayı acaba aynı işletmedeki öğrencilere farklı günlerde gidilip koordinatörlük ders yükü azami şekilde alınabilir mi?
Çok uzattım farkındayım.
Sorumun cevabını Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 03.11.2016 tarihli yazısında buldum size de faydası olur diye yazmak istedim, tüm gayem budur....
Koordinatörlük görevinin haftalık olarak yerine getirilmesi; aynı işletmede aynı alanda
mesleki eğitim gören 15 öğrenciye kadar bir koordinatör öğretmen görevlendirilmesi, bu
kapsamda aynı öğrenci grubu için haftada bir defa ve yalnız bir öğretmene
koordinatörlük görevi verilmesi; bir işletmede bir öğrenci dahi olsa bu işletme için
koordinatör öğretmen görevlendirilmesi ve bir öğretmene koordinatörlük görevi
nedeniyle aynı gün için sekiz (8) saatten fazla ek ders görevi verilmemesi,
 
Hocam doğru sonucu bulmuşsunuz. Günlük form da olsa 1 işletmeye sadece 1 gün için görev verilir. Aynı işletmeye 2 farklı güne işletme görevi yazılamaz.
 
Ya aslında şu ince nokta gözden kaçmamalı. Mesela 6 öğrencinin olduğu bir sınıfta Koordinatörlük ders yükü hesaplanırken. Hemen 24+10(sadece alan şefi var)= 34 denmemeli.
6 öğrenci işletmelere dağıtıldıktan sonra, işletmelerin okula uzaklığı, iş ve işlemler için gerekli zaman, işletme sayısı ve işletmeler arası uzaklık gibi ölçütler dikkate alınarak, hesap yapılmalı. Eğer hesap, 34 ten fazla ise koordinatörlük ders yükü 34 saattir. Yok eğer 34 saatten az ise (misal 26) bu saat koordinatörlük ders yüküdür ve bu saat üzerinden koordinatör öğretmen görevlendirilmeli....
 
İşletmelerin mesafeleri şefler toplantısında alınan karara bağlanıp ortak yol bulunur.

Ama aynı işletmeye giden birden çok öğrencinin denetimi farklı günlerde yapılamaz. Yani birine Pazartesi gideyim 5 saat alayım diğerine Salı gidip yine 5 saat alayım olmuyor dediğiniz eğer buysa
 
Koordinatörlük ile şeflik saatlerini neden topladınız onu anlamadım. Elma ile armutu toplamak gibi olmuş. Bir grup çıkar, 24/4=6 saat. Teorik dersiniz varsa ve koordinatörlük saatinden feragat etmek isteyen varsa başka.
 
Koordinatörlük ile şeflik saatlerini neden topladınız onu anlamadım. Elma ile armutu toplamak gibi olmuş. Bir grup çıkar, 24/4=6 saat. Teorik dersiniz varsa ve koordinatörlük saatinden feragat etmek isteyen varsa başka.

İşletmede beceri egitiminde dağıtılacak ders yükü hocamın yaptığı gibi hesaplanir yani grup sayısına seflikler eklenir ve dağıtılacak ders yükü o sekilde bulunur. Elma, armut sonuçta ikiside meyve yenilebilir yani:).
Sizin idare dağıtırken bunu eklemiyorsa güncelleme yaptırabilirsiniz.
 
Koordinatörlük ile şeflik saatlerini neden topladınız onu anlamadım. Elma ile armutu toplamak gibi olmuş. Bir grup çıkar, 24/4=6 saat. Teorik dersiniz varsa ve koordinatörlük saatinden feragat etmek isteyen varsa başka.
koordinatörlük saatleri hesaplanırken gurup sayısı * 24 + şeflikler şeklinde hesaplanır. Ancak bu hesap yapılınca alınabilecek en üst saat belirlenmiş olur. Yani örnekte de verildiği gibi 52 saat ise 52 saat olmak zorunda değil. işletmeler yakındaysa bu hesaplama ona göre yeniden şekillenir.
eğer bir işletmeye birkaç öğrenci giderse o işletmeye 1 günden fazla gidilemez hocam. her işletmeye sadece bir kez gidilir. diyelim ki bir işletmede pazartesi ve perşembe gidiyorsa öğrenciler farklı guruplarda oldukları için bile 2 gün gitme şansınız yok. peki bu öğrencileri nasıl göreceğim derseniz tüm öğrenciler çarşamba günü orada ve siz işletme gününüzü çarşamba yaparsanız sorun da kalmaz. bizim okulda tüm meslekçilerin işletme günü çarşamba mesela o sebeple.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst