Kopya çeken öğrenciyi disipline vermek zorunda mıyız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Meslek lisesindeyim. Sınavlarda rahat durmayan bir öğrenci var. Yakında yapacağım sınavda da bariz bir şekilde konuşarak, işaretleşerek falan kopya girişiminde bulunacağına eminim. Bu öğrenci için tutanak tutup sıfır vereceğim ama disipline vermek zorunda değilizdir sanırım. Kopya çekerse sıfır verdiğimizde disipline de vermek zorunda mıyız?

Kopya çekmek disiplin suçu değil mi? Hazır tutanağı tutuyorsunuz devamınıda getirin derim

benim 5. sınıfta bir öğrenci geçen gün defter açmıştı aldım kağıdını tuttum tutanağı ama tabi disiplin falan olmadığı için çoçuk sadece kortku.Şimdi ne yapsam bilmiyorum :)

hocam şu açıdan bakarsa kopya çeken öğrenci bilişim dersini önemseyen öğrenci kopya çekmesini engelleyin ama daha ilerisine gerek yok diye düşünüyorum çünkü bizde öyle öğrenciler var ki aldıkları not umrunda değil.

E-okulda "K" yazabilmek için disipline vermek zorundasınız ama genelde 0 verilir.Disiplinle uğraşmaz kimse.

serdem89' Alıntı:
benim 5. sınıfta bir öğrenci geçen gün defter açmıştı aldım kağıdını tuttum tutanağı ama tabi disiplin falan olmadığı için çoçuk sadece kortku.Şimdi ne yapsam bilmiyorum :)
İlköğretim kurumlar yönetmeliğinin eklerindeki öğrenci sözleşmesini inceleyin.

compteach06' Alıntı:
E-okulda "K" yazabilmek için disipline vermek zorundasınız ama genelde 0 verilir.Disiplinle uğraşmaz kimse.

serdem89' Alıntı:
İlköğretim kurumlar yönetmeliğinin eklerindeki öğrenci sözleşmesini inceleyin.

Peki neye göre sıfır vereceksin. Kağıtta çocuk bir şeyler yazmış sonuçta. Onları geçersiz sayabilmen için tutanak lazım. Aksi halde puanını eksik vermiş olursun ve icabında mahkeme ile bile kağıttaki eder not ne ise onu alabilir.

Geri