Kpss ile kadroya geçenler...

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
khk dan önceki dönemde kpss puanıyla (2010 haziranda) kadroya geçen birisi, mahkemeyle sahip olamadığı hakları
(ildışı tayin hakkı ve zorunlu hizmet muafiyeti gibi ) alabiliyor mu? olumlu sonuçlanması durumunda yazın ildışı tayini isteyebiliyormu, geçen sene benzer durum yaşayan varmı?
bulunduğumuz ilde 2. yılımız dolacak yazın, buna rağmen tayin isteyebiliyormuyuz..

kadroya geçtiğiniz tarih önemli.. 2010 dan sonra geçtiyseniz yararlanamazsınız sanırım

khk yı beklemek lazımmış boşuna acele etmişiz khk ile geçenler daha avantajlı hale geldi malesef bu konuda mahkemeye başvurup olumlu sonuç alan yok henüz hocam

Hizmet birleştirme yapıp sadece derece ve kademe alabildim onun dışındaki haklarımız resmen gasp ediliyor...

Hocam facebookta bi grup var. Orada dava açıp kazananlar mahkeme kararlarını yayınlıyorlar. Hatta bende dava açmayı düşünüyorum. Yolluk davası açtım ama 632 KHK hakları için dava açmadım.

Yani velhasılı dava açıp o hakları elde edenler var :)

hocam ben 2009 eylül sözleşmeli başladım.2010 haziran kadroya geçtim. geçtiğimiz il dışı tercihlerde bize il dışı tayin hakkı verdiler.ben doğu görevinden de muaf sayılıyoruz sanmıştım ama malesef yanılmışım.çünkü mebbiisimde hala zorunlu çalışma yükümlüsü yazıyor.ama Allah tan şimdiki atandıım okul da doğu görevi geçiyor.bu sene yine il dışı tayin hakkı verriler mi bilmiyorum.

misso021' Alıntı:
Hizmet birleştirme yapıp sadece derece ve kademe alabildim onun dışındaki haklarımız resmen gasp ediliyor...
hizmet birleştirmeyi nasıl yaptınız hocam?bir yol gösterir misiniz?

ilknurboteci' Alıntı:
hocam ben 2009 eylül sözleşmeli başladım.2010 haziran kadroya geçtim. geçtiğimiz il dışı tercihlerde bize il dışı tayin hakkı verdiler.ben doğu görevinden de muaf sayılıyoruz sanmıştım ama malesef yanılmışım.çünkü mebbiisimde hala zorunlu çalışma yükümlüsü yazıyor.ama Allah tan şimdiki atandıım okul da doğu görevi geçiyor.bu sene yine il dışı tayin hakkı verriler mi bilmiyorum.
1dk 1 dk, siz kadroyu geçtiniz sonra khk çıktı siz aynı okulunuzdaydınız bu sırada sonra tayin dönemi geldi siz hala aynı okulunuzdaydınız ama ildışı hakkınız yoktu normalde ama ildışı tayin istediğinizi mi söylüyorsunuz?
sözleşmeden kadroya geçişiniz aynı okulda mı oldu yada aynı il, biraz durumunuzu açarmısınız?

bizde (eşim için) şu şekilde açıkca yazayımda boş yere umut beslemeyelim olmayacaksa...
2008 aralık sözleşme ilk atama x ili
2010 kpss ile kadro y ili
2011 öğrenim özrü ile tayin z ili
2013 il dışı tayin ile a ili? (kullanmadığımız ve bize de verilmesi gereken haklar diye dava açılsa?)

Mr.Spermata' Alıntı:
misso021' Alıntı:

Hocam okulunuza sözleşmeli çalıştığınız arayı (tarih olarak) gösteren bir dilekçe yazın. Dilekçede sözleşmeli çalıştığım sürenin derece ve kadememde değerlendirilmesi için gereğini diye yazarsanız tamamdır. Bende yapmıştım

hozgulen' Alıntı:
khk yı beklemek lazımmış boşuna acele etmişiz khk ile geçenler daha avantajlı hale geldi malesef bu konuda mahkemeye başvurup olumlu sonuç alan yok henüz hocam

yanılıyorsunuz hocam mahkemeyle zorunlu görevini iptal ettiren var..biz de başvurduk şimdi mahkeme sürecindeyiz 1-2 aya belli olur dedi avukat.. daha önce de kazandık dedi..

by.BaCTeRY' Alıntı:
hozgulen' Alıntı:

yanılıyorsunuz hocam mahkemeyle zorunlu görevini iptal ettiren var..biz de başvurduk şimdi mahkeme sürecindeyiz 1-2 aya belli olur dedi avukat.. daha önce de kazandık dedi..

Bende yukarıda yazdım hocam. Birsürü örnek mahkeme kararı var. İsteyen olursa ekleyebilirim.

peki sözleşmeli çalıştığı süreleri mahkeme kararı ile memururiyetten ve öğretmenlikten saydıran da varmı?

denizlerb' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:
misso021' Alıntı:
sgk dan hizmet dökümü alıp okula dilekçe ile başvuruyorsunuz.
teşekkür ederim hocam.

denizlerb' Alıntı:
peki sözleşmeli çalıştığı süreleri mahkeme kararı ile memururiyetten ve öğretmenlikten saydıran da varmı?

Hocam mahkeme kararıyla sözleşmeli çalışılan süreler memuriyet sürenize de ekleniyor. Yani o tarihten itibaren öğretmen olarak sayılıyorsunuz.

bilogrt38' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:

Hocam mahkeme kararıyla sözleşmeli çalışılan süreler memuriyet sürenize de ekleniyor. Yani o tarihten itibaren öğretmen olarak sayılıyorsunuz.

hocam örnek mahkeme kararı varmı bu durumla ilgili

hocam 632 sayılı KHK haklarından yararlanmak için örnek çok karar var bende.
Zorunlu hizmet muafiyeti, sözleşmeli sürelerin memuriyetten sayılması ve kademe ilerlemesinin yapılması var 632 KHK' da

Buyrun örnek karar ektedir.

Ekli dosyalar

• IMG_3009.jpg
    IMG_3009.jpg
    307.7 KB · Görüntüleme: 595
  • IMG_3010.jpg
    IMG_3010.jpg
    300.9 KB · Görüntüleme: 595
  • IMG_3011.jpg
    IMG_3011.jpg
    249.1 KB · Görüntüleme: 595
EynelMefer' Alıntı:
ilknurboteci' Alıntı:
1dk 1 dk, siz kadroyu geçtiniz sonra khk çıktı siz aynı okulunuzdaydınız bu sırada sonra tayin dönemi geldi siz hala aynı okulunuzdaydınız ama ildışı hakkınız yoktu normalde ama ildışı tayin istediğinizi mi söylüyorsunuz?
sözleşmeden kadroya geçişiniz aynı okulda mı oldu yada aynı il, biraz durumunuzu açarmısınız?

bizde (eşim için) şu şekilde açıkca yazayımda boş yere umut beslemeyelim olmayacaksa...
2008 aralık sözleşme ilk atama x ili
2010 kpss ile kadro y ili
2011 öğrenim özrü ile tayin z ili
2013 il dışı tayin ile a ili? (kullanmadığımız ve bize de verilmesi gereken haklar diye dava açılsa?)
hocam 2009 eylül ağrı da sözleşmeli başladım.2010 haziran da vana kendi kpss puanımla kadrolu atandım.2012 il dışı yer değiştirmede hak verdiler.kastamonuya il dışı yerdeğiştirmeyle geldim.il dışı hak verince bize muafiyeti de verdiler sanmıştım ama yanılmışım.çünkü hala zorunlu hizmet yapıyor gözüküyorum.biliyorsunuz 2012 yer değiştirmede doğru düzgün bi yer açmadılar.ben doğudan kurtulmak için 9 tercih yaptım kastamonu geldi.85 puanla ancak kastamonuya gelebildim.halbuki khk lılarla aynı sene 2011 de tayin isteyebilseydim osmaniye memleketimin yakınına tayinim çıkacaktı.o zamanlar çok üzülmüştüm .bu sene tayin hakkı verdiler diye ilk başta sevindik ama hiçbir yer açılmayınca sevincimiz kursağımızda kaldı resmen

van depremiyle tayininizin bir ilgisi var mı acaba? van da görev yapan öğretmenlere tanınan bir hak olabilir mi?
neyse öncelikle mahkemeye verelim biz de sonrasına sonra bakarız, malum haa diyince sonuçlanmıyor...

yok hocam depremle bir ilgisi yok.zaten onu da verselerdi sadece van merkez ve erciştekilere verecekleridi.ben gevaş ta çalışıyordum.zaten vermediler.ercişte çalışan arkadaşlar tayin için çok uğraştılar .sendikayla falan görüştüler ama depremden dolayı kimse tayin isteyemedi.kastamonuya bi arkadaş daha aatanmış .benim gibi sözleşmeli çalışıp kendi puanıyla kadroya geçen.onun eski görev yeri bitlis miş mesela.ama çoğu kişinin bu haktan haberi olmadığı için istememiş.bazıları da ilk başvuruyu yaptıktan sonra onaylanmadı.sonra bakanlıktan görüş yazısı istediler. tekrar başvuru yapanlarınki kabul oldu.tabi bundan da çoğu kişinin haberi olmadı.ildeki görevliler klavuzdaki yazı açık olmayınca onaylamamış hesepte ilk başta .o yüzden görüş yazısı geldikten sonra onayladı çoğu il.malesef mebin işleri hep böyle

x sendikalı olmama rağmen türk eğitim sen in hakkını vermek gerek bence de teşekkürler türk eğitim sen....

denizlerb' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:
misso021' Alıntı:

HOCAM BEN SGK DAN DÖKÜM ALMAK İÇİN GİTTİM MÜDÜRÜN BENİ Bİ DÖVMEDİĞİ KALDI...EMEKLİLİK KESİNTİN ARTACAK NE YAPACAKSIN BİRLEŞTİRP DEDİ.KENDİSİNİN DE VARMIŞ EMEKLİLİĞE YAKIN Bİ ZAMANDA BİRLEŞTİRECEĞİM DEDİ.

bu konuyla ilgili mart ayında dava açtık. dava neticesini buraya yazarım. dava konusu şunlar:
-sözleşmeli çalışılan sürelerin öğretmenlikten ve memuriyetten sayılması
-zorunlu hizmetten muafiyeti

bote09' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:
misso021' Alıntı:

HOCAM BEN SGK DAN DÖKÜM ALMAK İÇİN GİTTİM MÜDÜRÜN BENİ Bİ DÖVMEDİĞİ KALDI...EMEKLİLİK KESİNTİN ARTACAK NE YAPACAKSIN BİRLEŞTİRP DEDİ.KENDİSİNİN DE VARMIŞ EMEKLİLİĞE YAKIN Bİ ZAMANDA BİRLEŞTİRECEĞİM DEDİ.
aslında sgk müdür haklı hocam. hizmet birleştirme yaparsanız maaşınız düşer.

Geri