kravat eylemi devam ediyormu?

Kodla Büyü

vehbi86

Aktif Üye
Arkadaşlar ebs nin yaptığı karavat eylemi devam ediyormu. müfettiş geldi bugün neden takmadım falan dedi.bende kendimi rahat hissetmiyorum dedim.Grevmi yapıyon dedi.Bende grevin bitip bitmediğinden haberim yok ,cevap vermedim.Yarın tak dedi. cevap vermedim. Ebsnin sitesinde en son ekim yazısı var yakın tarihte birşey göremedim.Ben o kravatı takcak yeri biliyom ama neyse.Grev devam ediyorsa takmam.Etmiyorsa bana nasıl yaptırım uygulayabilir? yardımcı olursanız sevinirim. :verymad:

keten pantolon ve kazakla gidiyorum okula

her türlü soruşturmaya hazırım.
verilen ceza şereftir.

devam ediyor hocam. Arkadaşlar kravatsız. Sendikasız arkadaşlar da ayak uydurdu eyleme :) Türk eğitim sen de eylem yapıyor ayrıca

Ben arkadaşlara söylüyorum, öğretmene yakışır şekilde giyinin de gerisi önemli değil.

Ben sabah 9-12 arası kravat ceket kullanıyorum. Ondan sonra tamamen sivil :D

kotla kazakla yeri geliyor sakallı ve tshirtle okula gidiyorum spor ayakkabıda cabası hiç umrumda değil gelip sordukları an erkeklerde göstereceğim örnek çok önce onlara get sonra sıra bana gelsin derim ki öylede düşünüyorum.

sendikam yok ama bende serbest kıyafetle gidiyorum ama bu serbest kıyafet olayı hoş değil, öğretmen olduğumuz belli olmalı bence

vehbi86' Alıntı:
Arkadaşlar ebs nin yaptığı karavat eylemi devam ediyormu. müfettiş geldi bugün neden takmadım falan dedi.bende kendimi rahat hissetmiyorum dedim.Grevmi yapıyon dedi.Bende grevin bitip bitmediğinden haberim yok ,cevap vermedim.Yarın tak dedi. cevap vermedim. Ebsnin sitesinde en son ekim yazısı var yakın tarihte birşey göremedim.Ben o kravatı takcak yeri biliyom ama neyse.Grev devam ediyorsa takmam.Etmiyorsa bana nasıl yaptırım uygulayabilir? yardımcı olursanız sevinirim. :verymad:

Valla hocam belki sözlerimi yanlış anlayabilirsiniz (anlamamanızı umarım) ama, müfettişe cevap vermeyip susmanız da bir cevaptır sonuç olarak. Ve siz müfettiş tarafından söylenen cümleleri yutmuş oluyorsunuz tabiri caizse. Bir yandan grev yapmaya, boykot etmeye çalışıyorsunuz, bir yandan yanınızda sizi destekleyen var mı farkında değilsiniz(eylemin son durumu nedir bilmiyorsunuz yani), bir yandan da kravatı takcak yeri biliyorum diyorsunuz. Biraz komik geldi bana. Grevi yaparken ayrıca uygulanacak yaptırımı düşünüyorsanız bence içten içe huzursuz olursunuz. Ne olacak, acaba soruşturma yiyecek miyim? vs...

Amacım kravatı takmamanızı eleştirmek değil, tercihtir sonuç olarak. Ama ben öğrenci karşısında öğretmen olduğumu hissetmek adına kravatımı takıp, ceketimi giyip, şık giyinmeye çalışarak, traşımı günaşırı olup öğrencilerimin karşısında sakız çiğnemeden durmayı daha anlamlı buluyorum.

Kravat takılıp takılmaması çokta önemli değil. Önemli işini hakkıyla yapabilmekte. İşini hakkıyla yaptıktan sonra problem yok. Ama hukuksal anlamda sorun çıkmaması için bir sendikaya üye olmakta fayda var.

Oluşturulan boşluğun kendisi bir defa etik değil.Ve biz öğretmenler bu boşluğu bu şekilde doldurmaktansa daha önemli sorunlarımızı halletmeliyiz ki artık bu süreçte saç sakal karışmış derse gelenler de var hoş olmuyor.Suistimal çok fazla.En yakında görünen rotasyon sorunu var ki çok can yakacak.

hakanarya' Alıntı:
vehbi86' Alıntı:

Valla hocam belki sözlerimi yanlış anlayabilirsiniz (anlamamanızı umarım) ama, müfettişe cevap vermeyip susmanız da bir cevaptır sonuç olarak. Ve siz müfettiş tarafından söylenen cümleleri yutmuş oluyorsunuz tabiri caizse. Bir yandan grev yapmaya, boykot etmeye çalışıyorsunuz, bir yandan yanınızda sizi destekleyen var mı farkında değilsiniz(eylemin son durumu nedir bilmiyorsunuz yani), bir yandan da kravatı takcak yeri biliyorum diyorsunuz. Biraz komik geldi bana. Grevi yaparken ayrıca uygulanacak yaptırımı düşünüyorsanız bence içten içe huzursuz olursunuz. Ne olacak, acaba soruşturma yiyecek miyim? vs...

Amacım kravatı takmamanızı eleştirmek değil, tercihtir sonuç olarak. Ama ben öğrenci karşısında öğretmen olduğumu hissetmek adına kravatımı takıp, ceketimi giyip, şık giyinmeye çalışarak, traşımı günaşırı olup öğrencilerimin karşısında sakız çiğnemeden durmayı daha anlamlı buluyorum.
Hocama saygı duymakla birlikte ben de yönetmeliğe aykırı bir durumu işleyerek yapılan eylemi doğru bulmuyorum. Ama kravatla da saygın hale gelineceğini düşünmüyorum. Eğer kravat takma zorunluluğu kalksa ilk ben çıkarırım ama öğrenciye disiplinden bahsedip karşısına kendi disiplinimize aykırı bir şekilde çıkınca olmuyor arkadaşlar. Bir de bu eylemi yapanlar samimi olmalı bence. Bu eylemi kime yapıyorsun? Farz-ı misal daha geçen eylemci bir arkadaş okula kaymakam geleceğini duyunca takım taklavat gelmiş. Senin eylemin bize mi söküyor sadece dedim. E ben sabahtan da böyle gelmiştim diyor. Vel-hasıl başörtüsünü hikayeden de olsa serbest bırakanlar (ki böş örtüsünde emir demiri keser mevzusu da var..) kravatı çok daha rahat serbest bırakabilirler isteseler. Neyse bu hamur çok su götürür..

bir kasabada ortaokulda çalışıyorum sene başından beri kravat takmıyorum bazen kazakla bazen gömlekle gidiyorum, bazen keten bazen kumaş pantolonla. geçenlerde müfettiş geldi okulda benle beraber birkaç kişi kıyafet yönetmeliğine uymuyorduk. Bu kişilerin hepsi farklı sendikalardan.

müfettiş kazak ve kotla gelen arkadaşa sordu "hocam sendikanız var mı?" arkadaş "evet var" dedi müfettiş hiçbir şey demeden gitti.
yani herhangi bir sorun olmadı merak ettiğim sendikamız olmasa sorun olacak mıydı?

ben de sendikalıyım ancak okula takım ve kravala gitme taraftarıyım öğretmen profili kafamda öyle oturduğu içindir belki bilemiyorum. okulda bütün arkadaşlar aykırı geliyor ben birkaç gün takım kravat gittim baktım o kadar sivrildim ki herkes bana bakıyor gibi geldi. olması gereken benim gibi olmak iken herkes kanuna uymayan ben gibi oldum. bende serbest kıyafete geçtim. sıkıntım su hani bir an önce yasa mı çıkaracaklar ne yapacaklarsa yapsalar da herkes bir olsa bir giyinse ...

önemli olan bu eylemler neticesinde öğretmenin kendi kılık kıyafetini tercih edeceği özgürlüğe sahip olmasıdır. Serbest kıyafet serbestliği öğretmene takım elbise giymeyi yasaklamaz. Öğretmen kendini rahat hissettiği mesleğini hakkıyla icra edebileceği bir kıyafetle gelir gider. Bunun için sınır belirlemeye gerek yok. Öğretmen şuursuz bir varlık değil ne giyeceğini gayet güzel kendisi belirleyebilir. Okuldaki disipline gelince açıkçası kimi öğrenci sivil kıyafet kimisi üniforma kimi şişhane ile kaval arasında. Başörtüsü yasağı gereksiz bir uygulamaydı yıllarca sağdan soldan kimselerin üzerinden ekmek yediği sözde siyasi bir tartışmaydı çok şükür o bitti halloldu ne tuhaftır ki 15 senede hallolmayan 15 günde halloldu. Ben bunu siyassi anlamda ne bi tarafın zaferin ne diğer tarafın hezimeti diye görmem. Gördüğüm şudur halkımız - toplumumuz istedikten sonra çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Erkek öğretmenler için sivil kıyafet de öyle kimi takım giymekle rahat eder ve ondan hoşlanır kimini de takım boğar. Serbestlik gelirse herkes sapıtır şöyle olur böyle olur diye bir anlayışa ben şahsım adına karşıyım. Öğretmen, kendisi başlı başına bir değerdir. Ne yapacağını da nasıl giyineceğini de bilir. Ülkenin geleceğini emanet ettiğiniz bu topluluğa (güvenmiyorum) imajı yaftalamak hiç de doğru değildir.

hakanotuken' Alıntı:
sendikam yok ama bende serbest kıyafetle gidiyorum ama bu serbest kıyafet olayı hoş değil, öğretmen olduğumuz belli olmalı bence

bencede.. bizim okulda öğretmenin biri kotla falan geliyo.. geçen veli sandım uzaktan:D

Geri