Kravat eylemi ve uyarı cezası

Kodla Büyü

tunc0687

Aktif Üye
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Senenin başından itibaren sadece kravat takmıyorum.
Çoğu bölgede sendikalı olan ve bu şekilde gelen arkadaşlara herhangi bir soruşturma açılmıyor.
Bizim ilçe milli eğitim müdürü istemediğinden olacak ki okul tarafından bir soruşturma başlatıldı.
2-3 aylık bir beklemenin ardından ilden gelen kararla son bir savunma alındıktan sonra uyarı ceza verilmesi uygun görülmüş.
Benim merak ettiğim bu ceza verildikten sonra kravat takmamaya devam edersek ve okul yeniden soruşturma açarsa süreç nasıl ilerler.
Sendika devreye gireriz ve cezayı kaldırırız diyor. Aranızda bu şekilde soruşturma geçiren oldu mu?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ceza için dava açarsanız ceza silinir.Daha önce bir sendika eylemi için ceza alan bir arkadaşım sendikası dava açtı silinmişti.

vedat' Alıntı:
ceza için dava açarsanız ceza silinir.Daha önce bir sendika eylemi için ceza alan bir arkadaşım sendikası dava açtı silinmişti.

İlçedeki şube müdürü sendikanın kısa süreli eylemlerinde sıkıntı olmaz diyor.
Ama bu süresiz eylemlerde ceza alırsınız diyor. Bu arkadaşınız kıyafet eyleminden mi ceza almıştı.

sendikanız ile görüşün ve mutlaka dava açın ceza geri dönecektir. sonra da görevi kötüye kullanmaktan ve mobbing den dava açar sendikanız.

ysartemur' Alıntı:
sendikanız ile görüşün ve mutlaka dava açın ceza geri dönecektir. sonra da görevi kötüye kullanmaktan ve mobbing den dava açar sendikanız.

Sendika biz gerekeni yaparız dedi. İldeki veya çevre ilçelerde hiçbir şekilde birşey diyen yok ama bizim ilçe uğraştırıyor bu konuda.
Hayırlısı bakalım ben devam etmeye kararlıyım. Bakalım nereye kadar gidecek.

arkadaşlar tes de süresiz eylem açıkladı değilmi geçenlerde hatay da vali bu kıravat için müdürleri toplamış bende takmıyorum soruşturma falan olursa neolur bilmem

Biz ilçede kravat takmayan iki kişiyiz, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü, şube müdürleri falan hepimiz aynı sendikada olmamıza rağmen durum buralara kadar geldi.
Dediklerine göre ildeki müfettişler müdüre soruşturma açmazsanız sizin başınız ağrır demiş.

ilginç bi durum, bizim buralarda kıravatı geçtik, kot, sakal, tişört... hepsi var.

Geri