Kreş mi bakıcı mi

Kodla Büyü

esesra

Site Gezgini
arkadaslar, 20 aylik bir oglum var. kres mi uygun olur bakici mi, tecrubeli arkadaslar yardim eder misiniz. bakici eve gelmiyor ama ayni binada.

Hocam kreşte çok sık hasta oluyorlar, zaten kreş için yaşıda küçük. Bakıcının senin evine gelmesi daha iyi ama aynı apartmandaysa sıkıntı olmayabilir. Tabi bakıcının kendi ev işleriyle uğraşırken çocuğu tv karşısına oturtma ihtimali var. İki durumunda artı ve eksileri var. Ben tercihimi bakıcadan yana kullanmıştım, hasta olması bizi çok zorladı. Bu sene 3 yaşında artık kreşe başlayacak.

hocam kreşte cok zor olur bakici en mantiklisi aslinda anneanne yada babaanne olaydi iyiydi :)

benim oğlan 17 aylıktan beri kreşe gidiyor. eninde sonunda göndercen ve o hastalıkları geçircek. ha şimdi ha sonra. bizimki 4 kere ateşlendi kreş boyunca.
biz ilk bakıcı denedik 6 aylıkken 1 ay kadar eve geliyordu ip kamera döşedim eve baktık çocuk alışamadı bakıcıya o yılı annemle bitirdi o da eve geldi. bebeğin kendi evin de yetişmesi önemli. eşim anasınıfı öğretmeni 0-6 yaş uzmanlıkları. şehrimizde play grubu olan 20 yıllık baya ünlü bir kreş var oraya gönderdik (yarım gün). çok memnunuz ve çocukta olumlu değişmeler bizi memnun ediyor. bakıcıyı sevmemişti ama annemle iyidi tamam. ama sadece gün dolduruyorlar yani sadece bakıyorlar eğitim yok. 0-3 yaş arası karakterin oturduğu bir evre. bizim çocuk çok sosyal 20 aylıktan beri kendi yemeğini yiyebilecek kapasitede ve kelime dağarcığı yaşıtlarına göre baya fazla.

sonuç olarak : eğitimi ön planda tutuyorsa kreş (iyi bir kreş olması önemli)
sağlık ön planda tutuyorsa bakıcı derim tabi maliyet farkı da var(ama eninde sonunda o hastalıkları geçircek)

Geri