Kredi Çekip Altın Almak

Kodla Büyü

mehmettutgun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.. Sizce 20.000 lira kredi çekerek altın almak mantıklı mı ?? Malum, altın fiyatları epeyce bi düştü..

bu sonucu olmayan bir denklem kimse bilemez
4 ay önce 102 den aldığım altınları 12 taksitle almıştım
101-102 den sattım araba aldım
zarar ettim diye düşündüm ama bekleseydim
zararım büyüktü
kuyumcu arkadas sattım diye kızmıştı bile.

hocam 3 ay önce araba almak için 20000 lira kredi çektim arabada problem çıktı kaldı neyse bende parayı altın yapayım nasılsa çıkar dedim ve gramı 96'dan altın aldım. Şu anda 80 lira zararımı sen hesapla artık :) tavsiye etmem yani elinde para varsa al yoksa hiç bulaşma

bu fiyatlara çok mantıksız gelmiyo.üşüş biraz daha sürer bence ama yine 90ların üstüne çıkacaktır.

kredi çekeceğine kredi kartınla taksitle hepsiburada dan alabilirsin uzun vadeli kar yaparsın

inanamıyorum hocam ciddi misiniz? yeni bir hortum dalgası mı bu
hocam insanlar krediyi zaruri bir iş ne bileyim ev araba almak için falan kullanıyorlar da faizini çıkartmak açısından bakarak kredi üzerinden yatırım yapmak da
valla şaşırdım. bana garip hatta saçma geldi siz bilirsiniz :?

hocam hisse senedi için kredi alıp batanları hiç duymadınız mı

altın yükselir de yükselmesi uzun sürerse kredi ödemeniz sıkıntılı olur

diyelim ki 2 kat kar elde edeceksin.
kredi sebebiyle vereceğin FAİZin günahı var.
değer mi ya...
zorda değilsin darda değilsin.
bence kesinlikle yanlış...

Hocam elinizde nakit varsa almak mantıklı da kredi ile almak sakıncalı. Krediye her durumda faiz ödeyeceksiniz. Altının ne olacağı ise tam belirsiz.
http://www.biriz.biz/ekstra/altinfiyat.htm 1940 lardan günümüze TL karşısında altın fiyatlarına bakarsak son 2 yıl çok anormal. Önceleri dünya piyasasında altın dolar karşısında düşük hızla artarken ülkemizde TL nin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeni ile fazla artıyordu. Son iki yıldaki artış ise tamamen dünya piyasayı kaynaklı. Dolar TL karşısında hemen hemen yerinde sayıyor.
2010 Ağustosta 59 TL olan gram altın 2011 Ağustosta 103 leri bulmuş. En çok kar eden spekülatörler de o zaman diliminde kazanacağını kazandı. 1 yılda %60 ın üzerinde kar. :o Bir daha o rakamların ne zaman görülebileceği belirsiz.

yav parayı götüren götürdü zaten siz yaklaşmayın ezerler bence. borsada küçük yatırımcıları yuttukları gibi krediyle altın almak zamanında millet evini satarak yimpaş gibi holdinglere para yatırdılar aç gözlülüklerinden dolayı sonrda perişan olup gittiler.

kily' Alıntı:
inanamıyorum hocam ciddi misiniz? yeni bir hortum dalgası mı bu
hocam insanlar krediyi zaruri bir iş ne bileyim ev araba almak için falan kullanıyorlar da faizini çıkartmak açısından bakarak kredi üzerinden yatırım yapmak da
valla şaşırdım. bana garip hatta saçma geldi siz bilirsiniz :?

Aynen. :alkis:

kredi faizleri uygun aslında uzun vadede düşünceniz yoksa denenebilir ama kısa vadede kar elde etmek için yapılmaz bu iş riskli çünkü şuan 1 hafta artacak gibi görünüyor ama sonra yeniden kar satışları gelebilir.ve buda yeni bir düşüşe neden olabilir.

Hocam altının yönü hâla aşağıda, ayrıca bende arkadaşlara katılıyorum, 3-5 kuruş kâr edeceğim diye cebini kirletme bence, bugün kü altının çıkışı bence göstermelik.

bence hiç bulaşma altın yorumlarını dinledim yazın daha kötü olabileceği konuşuluyor.sebep olarak amerika ve dünya piyasalarında olabilecek iyileşme gösteriliyor.

paran varsa alırsın beklersin zarar etsen bile zamanın olur.. direk yüzde 10 zaradasın zaten krediden dolayı o da en az .. sonra kredi çektin diye bi sürü kredi kartı vs. hesap işletim ücretleri bile canını sıkar .. hiç gerek yok

faizli paradan asla kar edemezsin hocam, etsen de hayrını göremezsin bunu böyle bil. Ben o hataya düşenlerdenim. Rabbim sizleri korusun.

tüm arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.. bin bilsen de bir bilene sor lafını şimdi daha iyi anlayabiliyorum, güzel açılardan bakmışınız meseleye.. sonuçla; kredi çekerek altın alınmaz..

millet altın alamadı kuyumcular zarar etti sonra biraz aşağı çektiler millet altına hucum etti altın kalmadı şimdi altın basılıyor sonra altın fiyatı çeyrek 180tl olsa ortada altın çok olunca kuyumcular yüksek fiyattan alacak mi hayır.

hayattaki en güzel kumar EV ALMAKTIR.Ben 110bine ev aldım 3 sene oldu evin fiyatı şu an 150bin.Yer konum muhit iyi.ne altın ne araba ne para biriktirme evli yada bekar farketmez ev alın arkadaşlar.Bunlar geçici işler

Geri