Kredi Dosya masrafı dekonlarıma bakarmısınız...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xodeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar uzun zamandır üşengeçlikten uğraşmıyordum. bu gün bankaları dolaştım dekontları topladım. dosya ücretlerinin iadesi için başvuracağım. aldığım evraklar doğrumu, eksiğim varmı tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi acaba.

öncelikle hsbc den 89.500 TL çektik.

daha sonra ing den yapılandırıldı ing den 83.000 TL çekilip Hsbc nin borcu kapatıldı.

birde 30.000 tl tüketici kredisi dekontu var ing den

bu dekontlar yeterlimidir. bunlarda dosya ücretini hangi kalemler ifade ediyor.

Ekli dosyalar

• 2014-03-10 20-21-35.JPG
    2014-03-10 20-21-35.JPG
    34.1 KB · Görüntüleme: 1,696
  • 2014-03-10 20-21-22.JPG
    2014-03-10 20-21-22.JPG
    41.4 KB · Görüntüleme: 1,696
  • 2014-03-10 20-20-48.JPG
    2014-03-10 20-20-48.JPG
    90.6 KB · Görüntüleme: 1,696
  • 2014-03-10 20-20-29.JPG
    2014-03-10 20-20-29.JPG
    86.6 KB · Görüntüleme: 1,696
hcam kendı el yazınızla hıcbır hak talebınde bulunmayacagım turunden bısey yazdırmıslardır buyuk ıhtımalle o nedenle bırsey alamazsınız mahkeme kararından sonra bu sekılde bır yazı yazdırmaya basladı bankalar yazmısanız ısteyemezsınız

mfacil' Alıntı:
hcam kendı el yazınızla hıcbır hak talebınde bulunmayacagım turunden bısey yazdırmıslardır buyuk ıhtımalle o nedenle bırsey alamazsınız mahkeme kararından sonra bu sekılde bır yazı yazdırmaya basladı bankalar yazmısanız ısteyemezsınız

sözleşmenin metnini istesem verirler mi acaba genel müdürlükten mail yoluyla

Sayın hocam sağa sola sormana gerek yok. Elinde kredi kullandığında senden kesilen ücretlerin dekontları var ise doğru tüketici heyetine git orada bu işlere bakan kişiye danışırsan onlar sana hangisini alabileçeğini söylüyorlar. Bizim Burdurdaki görevli bankalarda çalışmış yıllarda bu konuda yardımcı oluyor. 2012 yılı temmuz ayı öncesinde çekilen krediler ücreti geri almak daha kolay daha sonraki tarihlerde bankalarda kendilerine göre evraklar ile korumaya almaya çalıştılar. Bende tüketici heyetine halkbankasından 2012 şubat ayında çektiğim konut kredisinden alınan 854 tl ücretin ve daha sonra 2013 deki aynı bankadan yapılandırma ve vade kısıltmadan alınan toplam 1055 tl ücretleri iki ayrı dilekçe ile başvuru yaparak aldım. Çevremde de ziraat akbank gibi bankalardan çok arkadaş aldı.
Tek dikkat etmen gereken husus bankanın dosya masrafı diye senden aldığı ücretin içinde ekspertiz ücretinin dahil olmaması. tüketici heyetinden geri iade istediğin miktar onaylanır ve banka sana ödeme yaptığında daha sonra sana dava açık benden ekspertiz ücretinide geri aldı diyor bu sefer banka mahkemeyi kazanıyor mahkeme masraflarıda sana kalıyor. Sadece dosya masrafını iste ekspertiz ücretine dikkat et.

Re: Ynt: Kredi Dosya masrafı dekonlarıma bakarmısınız...

Tşekkürler

mfacil' Alıntı:

Bu bilgi yanlış. Avukatıma da teyit ettirdim bunu, o belge olsa bile geçerliliği olmadığını söyledi. Ayrıca hocamın kalemleri toplamı tüketici hakem heyetinin azami miktarını aştığı için doğrudan tüketici mahkemesine gitmesi gerekiyor. Ben Ziraat Bankasına geçen yıl dava açtım ve kazandım. Bu hafta içinde ödemeyi almayı bekliyorum. İşlem adımlarını forumda detaylı olarak paylaşacağım.

Saygılar...

serci2001' Alıntı:
Tek dikkat etmen gereken husus bankanın dosya masrafı diye senden aldığı ücretin içinde ekspertiz ücretinin dahil olmaması. tüketici heyetinden geri iade istediğin miktar onaylanır ve banka sana ödeme yaptığında daha sonra sana dava açık benden ekspertiz ücretinide geri aldı diyor bu sefer banka mahkemeyi kazanıyor mahkeme masraflarıda sana kalıyor. Sadece dosya masrafını iste ekspertiz ücretine dikkat et.

Arkadaş doğru bilgi vermiş. Buna dikkat etmeniz lazım. Bu işlerde bir avukattan yardım alırsanız komisyon ücreti ödemediğiniz gibi, sizin görmediğiniz bazı kalemlerin de tahsilatını yapıyor ve icra işleriyle de uğraşarak paranızı faiziyle almanızı sağlıyor.

yataylimit' Alıntı:
mfacil' Alıntı:

Bu bilgi yanlış. Avukatıma da teyit ettirdim bunu, o belge olsa bile geçerliliği olmadığını söyledi. Ayrıca hocamın kalemleri toplamı tüketici hakem heyetinin azami miktarını aştığı için doğrudan tüketici mahkemesine gitmesi gerekiyor. Ben Ziraat Bankasına geçen yıl dava açtım ve kazandım. Bu hafta içinde ödemeyi almayı bekliyorum. İşlem adımlarını forumda detaylı olarak paylaşacağım.

Saygılar...

işlem adımlarını bekliyoruz hocam.

evet hocam anlatırsanız bize yol göstermiş olrsunuz.

Bu hafta içinde para hesabıma yatacakmış. Yatsın, elime geçsin öyle anlatacağım :+1:

serci2001' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
Sayın hocam internette gördüğüm mustafa akıncı adlı avukat ile temasa geçtim. Dekontları gönderdim. Yapmam gerekenleri anlattı. Sizlere mail adresini veriyorum.
avmakinci73@gmail.com

Teşekkür ederim hocam. Bende bir avukata verip işlemleri başlatacaktım ama bir arkadasım1200 tl olan mahkeme sınırının 1 nisan itibariyle 3000 tl olacağını söyledi. Bekliyorum bakalım öyle olursa direk hakem heyetinden hallederim. Olmazsa dediğiniz avukatla irtibata geçerim artık.

yataylimit' Alıntı:
Bu hafta içinde para hesabıma yatacakmış. Yatsın, elime geçsin öyle anlatacağım :+1:

sayın hocam son durum nedir??bende 2011 temmuz da Yapı krediden 82 bin konut kredisi kullanımı için yaklaşık 2000 lira masraf + 350 lirada ekspertiz ücreti ödedim..SAdece bankaya dilekçe yolladım;nasıl bir yol izlemeliyim..Sözleşmenin 1 nüshasını istedim..

Geri