Kredi Kartı

Kodla Büyü

ORJİNAL

Aktif Üye
Kredi kartımın limitini doldurdum ve şimdide taksitle elektronik eşya almaya karar verdim. acaba ne yapabilirim. acaba bu taksitle alınan ürünlerde de kredi kartının limiti olması lazım mı. ben genelde tek çekim kullandığım için pek bilgim yok. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler.

Kredi kartının müşteri limiti olur eğer bu limit dolarsa kesinlikle alış veriş yapmazsın yapabilmen için kartın günü geldiğinde ödeme yapmalısın.

agamuratcelebi' Alıntı:
hocam müşteri hizmetlerini ara istekte bulun belki yaparlar
Bankanın şubesine uğrayıp limit artırım talebinde bulunabilir.
Limit artırım talep formu doldurulur fakat limit en fazla maaşının 3 katı olabilir.

NOT: Limit artırımı 6 ayda bir yapılır eğer bu süre zarfında yapılmış ise 6 ay beklemek gerekir.

hasari' Alıntı:
agamuratcelebi' Alıntı:
Limit artırım talep formu doldurulur fakat limit en fazla maaşının 3 katı olabilir.

NOT: Limit artırımı 6 ayda bir yapılır eğer bu süre zarfında yapılmış ise 6 ay beklemek gerekir.
Ekdersli maaşa mı bakıyorlar yoksa ayın 15inde aldığımız maaşa mı :)

omd' Alıntı:
hasari' Alıntı:
agamuratcelebi' Alıntı:

Ekdersli maaşa mı bakıyorlar yoksa ayın 15inde aldığımız maaşa mı :)
Aylık toplam gelire. :)

hocam telefon aç 444 e limit arttırım iste genelde yükseltiyorlar. hatta limit arttırımını otomatiğe bile bağlıyorlar. geçen gün bana bir kredi kartı geldi limti 32000 TL. gidip araba alasım geldi taksitle . :mrgreen:

sinan36' Alıntı:
hocam telefon aç 444 e limit arttırım iste genelde yükseltiyorlar. hatta limit arttırımını otomatiğe bile bağlıyorlar. geçen gün bana bir kredi kartı geldi limti 32000 TL. gidip araba alasım geldi taksitle . :mrgreen:
Uzun süredir kredi kartı kullanıyorsanız veya ayık gelirinizi beyan etmişseniz ki bu maaşla imkanız (başka geliriniz olabilir bilmiyorum) . Ve ya aylık harcamalarınız çok yüksektir muhtemelen kartı sen kullanmıyorsun kullandırıyorsun. :)

Yoksa normalde bu kadarını vermiyorlar. Düzenli ödeme yapmış ve kartı aktif kullanıyorsanız 6 ayda bir limit artırımı istenebilir. İlk seferde bu kadar olmaz bence.

Benimkinin limiti 3-4 bin civarı sanırım. Yeni evlenen arkadaşlara sordum 8-10 bin limitli bikaç kart var dediler :)

omd' Alıntı:
Benimkinin limiti 3-4 bin civarı sanırım. Yeni evlenen arkadaşlara sordum 8-10 bin limitli bikaç kart var dediler :)
Bende 3 tane kart var.
10 bin, 6 bin ve 5 bin. İhtiyacım olduğunda limitlerini artıramamıştım ama sonradan artırıyorlar. Bankalarda böyle. :D

hasari' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
Uzun süredir kredi kartı kullanıyorsanız veya ayık gelirinizi beyan etmişseniz ki bu maaşla imkanız (başka geliriniz olabilir bilmiyorum) . Ve ya aylık harcamalarınız çok yüksektir muhtemelen kartı sen kullanmıyorsun kullandırıyorsun. :)

Yoksa normalde bu kadarını vermiyorlar. Düzenli ödeme yapmış ve kartı aktif kullanıyorsanız 6 ayda bir limit artırımı istenebilir. İlk seferde bu kadar olmaz bence.
kredi kullanmıştım zamanında.
bir de bu işin sırrı reddetmek galiba kart geliyor iptal ediyorum bi daha gönderiyorlar.

hasari' Alıntı:
agamuratcelebi' Alıntı:

Bir ara düzenleme çıkmıştı ilk yıl maaşın 2 katı, sonraki yıl 3 katı, sonraki yıl maaşın 4 katına kadar limit kuralı diye. (yıllar tam böyle olmayabilir ama bunun gibi birşeydi) O dönem istesem de tüm kartların toplam limiti maaşın 4 katını geçmedi, bir banka 400 TL'lik kredi kartı gönderdi, bir bankadan da kart başvurum da boş dönmüştü.

Ama sanırım şu an esnettiler. Bir kaç yıl gecikmeye düşmeden en azından minimumunu ve özellikle her ayı %50'sini ödüyorsanız limitte sınır tanımıyorlar, yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar. Allah kimseyi bankalara, kredi kartlarına mecbur etmesin. Ben araba alırken ve aracın modelini yenilerken kullanmak zorunda kaldım. İstekte bulunduğum da oldu, otomatik artırmadan dolayı arttığı da oldu. Şimdi ödeyeceğim diye canım çıkıyor :D

İki kart var biri 12.500 diğeri 14.500 (onu da ben frenledim 17.500'e kadar internet şubesinden artırım için izin vermişler)

Görüştüğüm bayan personel 2008 yılı itibariyle müşteri limiti uygulamayasına geçtikleri bununda maaşın 3 katı olabileceği şeklindeydi ama eğer limit artırım talebi istiyorsanız şubeye uğramalısınız dedi.
İşbank ve Ziraat Bankasında durum böyle. Ufak tefek farklar olabiliyor ama mantıkları böyle. Ha düzenli ödeme yapıyorsanız otomatik artırım talebiniz var ise artırıyorlar. Yoksa bir anda öyle küt diye yüksek limitli kart vermiyorlar. :)

Geri