Kredi kartımdan bilgim dışında alışveriş

Kodla Büyü

ttalan46

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, bugün saat 08:13 itibari ile www.home.com firması tarafından haberim olmadan 89 TL(50$) para çekilmiş/alışveriş yapılmış. Bankayı aradım. Harcama itiraz formu doldurmamı istediler ve kredi kartımı kapattılar. Formu doldurdum.
Daha önce yurtdışındaki bir siteden alışveriş yapmadığım halde kredi kartı bilgilerimi nasıl aldıklarını bilmiyorum. Acaba Türkiye'deki bir sitenin veritabanına girip benim bilgilerimi aldılar? Şu an yapmam gerekenler neler olabilir? Şifre değişikliği, kredi kartı değişikliği vs...

ssl le alış veriş yapılan sanal pos larda bilgileriniz veri tabanında tutulmaz
yinede alış verişlerde sanal kart kullanmanızı tavsiye ederim

Öncelikle geçmiş olsun ama en azından çok şükür ki 50$ çekmişler hocam, onu yapan limitin tamamını da hortumlayabilirdi.
Kartını kapatmışlar zaten hocam. Kart değişikliği elbette iste. CCV2 kodunu da değiştirip gönderirler yeni kartında. İnternet işlemlerinde şifre sormuyor ona gerek olacağını sanmıyorum, ama kendini emin hissetmen için değiştir şifreni. 3D Secure uygulamalarını kullan alışveriş yaparken de. Bilinmedik firmalara güvenmiyorum ben mesela, her siteye girip güvenli diye alışveriş yapmıyorum. Takibini yapman da iyi olmuş erken müdahale etmişsin.
Geçmiş olsun tekrar.

Benimde başıma böyle bir şey geldi. Benim hiç zararım olmadı ama banka bilgilendirmeseydi baya bi zararım olacaktı. Nette kullanmadığım bi karttı, muhtemelen alışveriş yaptığım bi yerden aldılar bilgileri. Suç duyurusunda bulundum ama sonuç ne oldu bilmiyorum. En iyisi sanal kart kullanmak.

sanal kartı kullanmamıştım. bir bilgisayarcı olmaktan utanıyorum :( . Bu arada parayı geri iade ederlermi acaba?

Hocam bankanızın online şubesinde harcama itiraz talebi hizmeti varsa işleminiz daha hızlı olacaktır.
Geçmiş olsun.

Geri