kredi masraflarının alınması sorularım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfacil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mfacil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
konu baslııkları cok eskı ıdı o nedenle acma geregı duydum bıkac sorum olacak arkadaslar

1. kredıyı baska ılceden cektım o bankaya gıdıp dılekce ıle kredı özetımı mı ıstemlıyım yoksa kendı ılcemden ısteyebılırmıyım (sube farklılıgı sıkıntı oluyormu)
2. hakem heyetıne o ılcedemı basvurmalıyım
3. konut kredısı ve yapılandıma var ıkısı ıcın ayrı ayrı mı basvurmalıyım ıkısı toplamda 4 bını gecer (konut kıredısı 2500tl kesılmıs tı)
4. kredılerın altına el yazımızla okudum kabul edıyorum yazmıstık gecerlılıgı yokmu

izlemem gereken yolu kısaca yazın hayrınıza arkadaslar

tesekkurler

mfacil' Alıntı:
konu baslııkları cok eskı ıdı o nedenle acma geregı duydum bıkac sorum olacak arkadaslar

1. kredıyı baska ılceden cektım o bankaya gıdıp dılekce ıle kredı özetımı mı ıstemlıyım yoksa kendı ılcemden ısteyebılırmıyım (sube farklılıgı sıkıntı oluyormu)
3. konut kredısı ve yapılandıma var ıkısı ıcın ayrı ayrı mı basvurmalıyım ıkısı toplamda 4 bını gecer (konut kıredısı 2500tl kesılmıs tı)
4. kredılerın altına el yazımızla okudum kabul edıyorum yazmıstık gecerlılıgı yokmu

tesekkurler

Şube fark etmiyor aslında (krediniz bitmediyse, bitmiş bir kredi için hesabınızda kapandıysa şubenizle görüşmeniz gerekir büyük ihtimal) ama bankalar vermemek için sorun çıkartabiliyor, ayrıca bazıları çok yüksek ücretler istiyorlar dekontlar için, (bu alınana ücreti de sonradan geri alabiliyormuşsunuz) telefon bankacılığıyla şansınızı deneyin önce mail ile isteyin dekontlarınızı bazıları bu şekilde verebiliyor...

öncelıkle ılgınız ıcın tesekkurler vakıbank aradım telefon bankacılıgı ıle olamıyacagı subenızle(sube fark etmıyor dedı) konusun dedı yarın ınıp subelerı gezıcem

vakıf bankta bır ev kredısı + yapılandırma + 2 tanede ıhtıyac vardı
fınansta 1 ıhtıyac
akbankta 1 veya 2 ıhtıyac vardı

bakalım ne kurtarabılıcez

mfacil' Alıntı:

tesekkurler
1.herhangi bir subeden alabilirsin.
2.İkametin nerde ise o hakem heyetine basvuruyorsun
3.Evet ayrı ayrı vermelisin çünkü tek kalemlik tutar en fazla 2000 tl
4.Hayır fark etmiyor istersen bütün sayfayı imzalamış ol.Alınan para haksız olduğu için iade ediliyor.
NOT:Vakıfbank ve iş bankasından ayrı olmak üzere bütün dosya masraflarını ve ipotek fek parasını geri aldım.Yapılandırma ücretleri için de başvurdum bekliyorum.

2150 tl ev kredımın onu ıle hakem heyetıne dıerlerını de ılceme yapıcam demektır

arkadaşlar yeni aldım bende masrafları garantiden.avukata verdim ben.1200 tl krediyi çekerken almışlardı 2000 tl de yapılandırırken.Avukatla anlaştık hiç bir masraf almadan parayı geri aldı sadece vergi kesildi.:)..masrafları gösterir dekont ve vekalet yeterli..

Arkadaşlar kredi kartı aidatlarının artık ödenmediği doğru mu?

avy' Alıntı:
arkadaşlar yeni aldım bende masrafları garantiden.avukata verdim ben.1200 tl krediyi çekerken almışlardı 2000 tl de yapılandırırken.Avukatla anlaştık hiç bir masraf almadan parayı geri aldı sadece vergi kesildi.:)..masrafları gösterir dekont ve vekalet yeterli..

yapılandırırken dediğiniz 2000 tl dosya masrafımı yoksa %2 erken kapama cezası mı?

ulubey38' Alıntı:
avy' Alıntı:

yapılandırırken dediğiniz 2000 tl dosya masrafımı yoksa %2 erken kapama cezası mı?
Bende merak ettim

Bende vakifbank tan ev kredisi çekmiştim. Sonra yapılandırdm. Yapılandırma yaparken %2 yapılandırma ücretini yeni krediye eklemişlerdi. Bugün bankaya gittim yapılandırma yaptığımda alınan ücretle ilgili belge istiyorum dedim, böyle bir belge veremiyoruz dediler. vakifbanktan tanıdık birisini bulmam lazım

Arkadaşlar, şu an çalıştığım ilçeden, ayrı zamanlarda 3 adet kredi çekmiştim. Halk Bankasından. mutlu müşteri hattını aradım ve göreve başladığım 2008 tarihinden itibaren hesap özeti dökümünü istedim. gönderdiler. toplam 339 tl. kredi kullandırım masrafı vardı. son kullandığım 150 tl nin altına vallaha geri istemeyecem diye imza atmıştım. Yeminimi bozdum. :) tüketici hakem heyetine verdim. 2 ay sonra para hesabıma yattı. şimdi de konut kredisi için başvurdum 1000 tl. eşim çekmişti. bakalım o ne zaman yatacak.
İNG banktan dosya masrafı geri alan var mı aramızda?

Edit: İmla hataları düzeltildi.

ben de 12bin kredi çektim garantiden şubat ayında, 14bin geri ödemesi var ama bunun ne kadarı kredi masrafı bilemiyorum. nasıl öğrenebilirim ki bunu? :?

ozlem22 hocam garanti müşteri hizmetlerini arayın, çektiğim kredinin dosya masrafını öğrenmek istiyorum deyin, sizden dilekçe fakslamanızı isteyecekler, daha sonra ayrıntılı döküm gönderirler... ben halk bankasına bu şekilde müracaat etmiştim. ayrıca garantide bulunan kullanmadığım hesaplarımı da aynı şekilde şubeye gitmeden kapattım, sizinkini de hallederler herhalde...

Akbank tan 10bin çekmiştim, hesap dökümü istedim şu iki sayfayı verdiler, dosya masrafı olarak 95 lira mı acaba?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 1,317
  • Asdsız.jpg
    Asdsız.jpg
    118.9 KB · Görüntüleme: 1,317
mfacil' Alıntı:
Bunu bende duydum... Ve hatta sonrasında bankaların dava edip mahkeme-avukat vs ücretlerinide geri aldıklaırnı söylüyorlar...
Bende halk bankası ve ziraatten 3 ayrı kredi aldım ve 3ünede el yazımla bişeyler yazmıştım.. O yüzden bu işe girmedim. Eğer net bilgi bilen varsa bende başvurayım...

s_kajmeran' Alıntı:
mfacil' Alıntı:
Bunu bende duydum... Ve hatta sonrasında bankaların dava edip mahkeme-avukat vs ücretlerinide geri aldıklaırnı söylüyorlar...
Bende halk bankası ve ziraatten 3 ayrı kredi aldım ve 3ünede el yazımla bişeyler yazmıştım.. O yüzden bu işe girmedim. Eğer net bilgi bilen varsa bende başvurayım...
imzan olması farketmiyor hocam.benim hepsinde imzam vardı ama geri aldım hepsini.geri ödenmesinin nedeni alınan paranın haksız kazanç olması.

Bu aralar kredi masrafları ile çok fazla haşır neşir oldum. 3 kez de dosya masrafı, ipotek fekki gibi ücretleri geri aldım, geçen hafta da konut kredisi için alınan dosya masrafı için hakem heyetine dilekçe yazdım onu da alacam inşallah. :)
Araştırmalarım ve tecrübem ile şunları paylaşabilirim.
--Dosya masrafları ne olursa olsun geri alabilirsiniz. Özellikle konut kredisi dışındaki kredilerde dosya masrafı matbu sözleşmelerde belirtilmediği için haksız şarttan geri alırsınız. Ancak ön bilgilendirme formu ile imzalanan konut kredileri sözleşmelerinde dosya masrafının makul miktarlarda olması gerekiyor. Yani banka tüketiciden sadece kredi dışında yaptığı masrafların parasını alabilir. Onu da ispat etmek zorundadır. Yani "Ben bu krediyi kullandırmak için şunu şunu harcadım, karşılığında şu kadar para aldım" demesi gerekiyor yoksa yine haksız şart olarak kabul ediyor. (Yargıtay 13.Hukuk Dairesinin 2011/3576 E, 2011/10221 K sayılı kararı ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 18/09/2013 tarih 2013/21509 E, 2013/21821 K sayılı kararı)
-- İpotek fek masrafını her türlü alırsınız.
-- Ekspertiz ücretini ancak tüketiciden alınan masraf ile ekspere ödenen para arasında fark varsa alınır. Yani banka ekspertiz masrafı olarak tüketiciden 600 lira almıştır, ancak ekspere 200 lira ödemiştir. Aradaki fark olan 400 lirayı tüketiciye ödemesi gerekir.
-- Tüm masrafları tek bir dilekçe ile hakem heyetine yazarak alabilirsiniz. Ancak hakem heyeti, tüm kalemlerine iadesine karar verebileceği gibi kısmen de ödenmesine karar verebilir.
-- Meblağ büyüdükçe bankanın itiraz için mahkemeye gitme ihtimali de büyüyor. O yüzden parça parça vermek daha mantıklı olabilir.
-- Refinansman için alınan %2 lik para, eğer aynı bankada ise alınabilir, ancak krediyi başka bankaya aktarma durumunda bildiğim kadarı ile alınamıyor.
-- En son tüketici hakem heyetine yazdığım dilekçeyi ekte sunuyorum inşallah işinize yarar.

Ekli dosyalar

Geri