krediyi yeniden yapılandırma ucreti geri alma

Kodla Büyü

savas3457

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aynı bankadan yapmış olduğum konut kredisini 2 kez yapılandırdım.Hakem heyetine bugün sordum adam %2 lik cezayı geri alamayacağımı soyledi.Daha önce bu yeniden yapılandırma ucretini alan oldu mu acaba?

2 kez Yapilandirma + dosya masrafı + expertiz ücreti olmak üzere toplamda tek seferde yaklaşık 3000 TL Aldim. Buna ek olarak zorunlu dedikleri sigorta primlerinide alabiliyordum ama ben istemedim.
Hakem heyeti ile ugrasmadan meblağ büyük olduğu için direk mahkemeye verdim ben.
Ayrıca hakem heyeti ile alan çok tanıdığım var, onlar isguzarlik yapmış size. Verin dilekcenizi bence, olmadı mahkemeye verin

Tamam bilgilendirdiginiz iyi oldu.dosya masraflar ini geri aldim kaldi yapilandirmalar :+1: :+1: :+1:

İşgüzarlık yapmamışlar, doğru söylemişler. %2 erken ödemeyi kanunen alamıyorsunuz ama ilk kullanımdaki ve yeniden yapılandırmadaki dosya masraflarını alabiliyorsunuz. Ayrıca bankanız eksper olarak kendi memurunu göndermişse ekspertiz ücretini de alabiliyorsunuz, ancak dışarıdan hizmet alımıyla eksper göndermişse bunu alamıyorsunuz. Unutmayın ki dava dosyanıza dahil edeceğiniz en ufak bir fazla talep, karşı tarafın avukatlık masrafı olan 750 Lirayı ödemenize neden olacaktır.

ne yapayım şimdi karar veremedim.yapılandırmaları geri alanlar olmuş diye duydum ama mahkemeye mi başvursam acaba

Geri