kulaklık kullanımına çözüm üreten var mı?

Kodla Büyü

bilisimci61

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bıktım bu çocuklardan daha okullar açılalı 2 ay oldu bizim kulaklıklar haşat, mikrofonlar mı kopar, kablolar mı kopar neler neler!! canavar resmen bu çocuklar, dyned işlenecek diye bir de meb vitamin davasına kulaklıklar sürekli takılı duruyor. geçen hafta azmanın biri kulaklığın içinde singer var dikkatinizi çektimi bilmem onu çıkarıp parça pincik etmiş yere atmış, görünce sinirim tepeme çıktı, tabi bunu daha sonra farkettim. siz napıyorsunuz arkadaşlar bu konuda her seferinde uyarıyorum ama yinede bana mısın demiyorlar, dyned olmasa toplayacam hepsini ama işte!!! sizin uygulamalarınızıda öğrenmek istedim...

zor durum iyi bilirim :x hiç bişey yapamazsınız bu böyle devam eder, bağırıp çağırmalarınızla ve sinirlenmelerinizle kalırsınz :( kulaklık neden zorulu ki kaldır gitsin bizim işimiz dyned mi dersimizi yürütmek mi.. çok lazım olduğunda düzenli kullacak öğrencilere verin. Ben hepsini çıkardım rahat ettim.

1 TL'ye toplam 40 tl tutarında 40 tane kulaklık (çakma sony) aldım, henüz bozulan yok ama olursa da canımı sıkmama değmez.

1 tlye nerden hangi markadır hocam onlar? banada lazım olacak yakında. ingilizce öğretmenleriyle konuşacam yapmayacaklarsa kaldıracam kesinlikle kulaklıkları kullanmasını bilenlere veririm arada... diye düşünüyorum ama bakacam...

Hocam hepsini kaldırın gitsin. Meb hattından sadece yazılardan oluşan sitelere bile girilmiyor ki, Dyned Vitamin açılsın.
Okula geldiğimde 20 tane kulaklık vardı. Lab geçen yıl 2. dönem kurulmuş ve fazla kullanılmamış, bir kaç tanesinin mikrofonu kırılmıştı. İlk işim hepsini dolaba kaldırmak oldu. Şu an 2. kademeye ben giriyorum , 4-5 lere sınıf öğretmenleri geliyor. Bazen diğer branş öğretmenleri de labı kullanıyor, lab hiç boş kalmıyor. O kulaklıkları sökmeseydim şu an hiç biri sağlam kalmayacaktı.

Ne zamanki sınıf mevcutları azalır ve laba götürdüğü öğrenciye sahip çıkabilecek başka branş öğretmeni olur, o zaman kulaklıkları kullanırlar.

ben kulaklıkları çıkardım kullanmak isteyen varsa kendi alsın gelsin dedim; onlarla başedilmez.

öğrencilerden para toplayıp kulaklık alacaksın. herkese kulaklık dağıtacaksın. çantalarında taşısınlar. kulaklıklar onların olacak. kendisinin olunca sahip çıkar. bozarsa kendisine yeni alsın. bir çözüm!

hocam her kulaklıga numara verin zaten her ogrencinin bilgisayarı bellidir. her ogrencinin oturacağı sandalyeyede numara verin ve üzerlerine zimmetleyin. aynı sekilde kulaklıklarada numara verip zimmetleyin. kendi eşyalarından sorumlu olsunlar....

her sınıf girip çıktıktan sonra kontrol ediyorum dersiniz çözüm olabilir bende oldu...

her bilgisayarda kimler oturuyor belli, kulaklıklara bişey olursa siz alacaksınız yenisini dedim. 1-2 hafta her ders sonu tek tek kontrol ettim kulaklıklar sağlam mı diye, sonra bunu hep tekrarladığımı belirttim :D . sınıfta güvenlik kamerası var. kulaklığı kıranı görüntülerden tespit eder devlet malına zarar vermekten tutanakta tutarım dedim. öğrenciler kullanmaya korkuyorlar şuan,, bende bi sıkıntı kalmadı diye bilirim...

Önceki okulumda öğrencilere herkesin flash disk ve kulaklıkları olacak dedim. ama klasklıkları takmadan önce bana haber verin dedim hatta bir iki tane numune göstererek bunlardan alın demiştim. Pek problem yaşamadım. İyi oluyor :)

datased' Alıntı:
öğrencilerden para toplayıp kulaklık alacaksın. herkese kulaklık dağıtacaksın. çantalarında taşısınlar. kulaklıklar onların olacak. kendisinin olunca sahip çıkar. bozarsa kendisine yeni alsın. bir çözüm!

aynen hocamın dediği gibi yaptım. ingiliceciyle anlaştım. çocuklar ingilizce ve bilgisayar derlerinde her zaman aynı blgisayarı kullanıyorlar. üzerlerine de isimlerini yazıp yapıştırdım. çocuklardan para tooplayıp yeni kulaklıklar alıp taktık. henüz bozulan olmadı ama olursa o bilgisayarda oturanlardan parasını tahsil edeceğiz. şimdilik iyi gidiyor bakalım. mal acısıdır diye bişey yapamıyolar.

hocam bende defalarca uyardım aldırırım dedim ama kar etmedi maalesef, sadece derslere giren çıkanlar olsa iyi, öğlen araları açmıyor musunuz labı, açmak durumundaym birara girip çıkandan imza alıyordum hangi bilgisayara oturacak gibi bilgiler içeren onuda bırakınca iş çığrından çıkmış durumda, ama kendi kulaklıklarını kendileri getirmesi güzel fikir onu beğendim, şu telefonalrda kullanılan cinslerden alsalar olabilir. bende sıkıntı yaşamam dimi ama...

şeffaf' Alıntı:
zor durum iyi bilirim :x hiç bişey yapamazsınız bu böyle devam eder, bağırıp çağırmalarınızla ve sinirlenmelerinizle kalırsınz :( kulaklık neden zorulu ki kaldır gitsin bizim işimiz dyned mi dersimizi yürütmek mi.. çok lazım olduğunda düzenli kullacak öğrencilere verin. Ben hepsini çıkardım rahat ettim.
:+1:

seyma' Alıntı:
Kulaklığını herkres kendi alsın getirsin. Sahip çıksınlar hem de :)
Hocamın yaptığı gibi yapın. Geldiğim okulda da aynı şeyler çok başıma geldi. İki defa tüm kulaklıkları tamir ettim. Ben de bi arkadaşın tavsiyesi üzerine herkes kulaklığını kendi alsın dedim. 2 liralık kulaklıklar iş görmeye yetiyor. 5 tane de kulaklığı tamir ettim. ingilizce öğretmenine verdim. Maddi durumu kötü öğrencilere verin diye. Bir daha böyle sorunum olmadı :)

Ben söktüm bütün kulaklıkları, kullanmak isteyen evinden getirsin diyorum.
3-5i kopuk 3-5i eksik hoş bir görüntü olmuyordu.
Böyle sınıf daha düzenli görünüyor.

300 tl faza para harcadım olmadı
en güzeli 1 tl olan kullaklıklarda kendileri alsın çantasında taşısın en rahat bu başka yöntem denemeyin işe yaramaz sinirleriniz b ozulur.

diyorum çocuklara fareler, klavyeler, kulaklıklar her ne bozulursa sizin zararınıza yine siz kullanıyorsunuz bana ya da bi başkasına bişey olmuyor o zaman daha dikkatli oluyrlar zaten çocukların masalarıda belli ne yaprlarsa kendilerine yaparlar. baktım fare mi bozulmuş ya da klavye o hafta ya da 2 hafta bilgisayarı kullanamayınca çocuk bi dahakine gözü gibi bakıyo. :sleep:

Benim laboratuarımda ne kulaklık ne mikrofon var sene başında topladım hepsini dolapta duruyorlar

şu dyned dalgası olmasa 1 sn tutmam o kulaklıkları ama mecbur takıyoruz yapacak bişey yok, ingilizceci dynedini yapıp gidiyor oh be 1 dersi kafadan dynedle geçirdik diye keyfini sürüyor bozulan kulaklıklarla uğraşmak sınıfı toparlamak bize kalıyor.

ARKADAŞLAR ÇÖZÜM BASİT.
ALACAĞINIZ KULAKLIK;
1- ENSE TİPİ ESNEK KULAKLIK OLSUN, KIRILMAZ..
2- DİKİŞLİ KABLOLU OLSUN (KABLONUN ETRAFI BEZLE KAPLI GİBİ OLUYOR, BÖYLECE KOPMUYOR KOLAY KOLAY)
3- MİKROFONU KABLONUN ÜZERİNDE OLSUN. UZUN ÇUBUKLU AYARLANABİLİR MİKROFON OLMASIN KESİNLİKLE.

BU ÖZELLİKLERDEKİ KULAKLIKLAR EN FAZLA 10 TL.

BEN 2 YILDIR KULLANIYORUM. 15 KULAKLIKTAN SADECE 2 TANE BOZULDU ŞİMDİYE KADAR 8)

ÖRNEK:
Snopy-CS-3028-Ergonomik-Ense-Kulaklik__24434829_0.jpg

FARE VE KLAVYE KONUSUNA GELİNCE..

A4 TECH USB FARE VE KLAVYE ALDIM. 2 YILDIR BOZULAN OLMADI.
BT SINIFINA PS2 FARE VE KLAVYE ALMAK HERHALDE HAYATTA YAPILACAK EN BASİT HATALARDAN BİRİDİR :D

Çözüm var.Tüm kulaklıkları kalırmak.İnan bi hoş oluyor insan.Rahat ve sorunsuz.

bu konuda şöyle bir sorun çıktı öğrenciden biri kulaklık cakını içine nasl soktu bilmem çıkartamadım. bir diğeri kırmış cak yerini. bunlar olabiliyor dikkat.

bende kaldırdım kulaklıklarını hepsini,

gelirken çakma sony kulaklıklarından getiriyorlar,

giderkende goturuyorlar. boyle daha iyi oluyor bence!

aakcakaza' Alıntı:
bende kaldırdım kulaklıklarını hepsini,

gelirken çakma sony kulaklıklarından getiriyorlar,

giderkende goturuyorlar. boyle daha iyi oluyor bence!

en temizi hocam ben de geçen sene dyned diye çıkarttım 15 taneden 2 si sağlam resmen parçaladılar
kulaklık isteyen getirir hiç uğraşamam

Geri