Kullanıcı hesabım sıfırlandı

Kodla Büyü

obsearchverim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows xp makinede yandex browser ve any video converter 5 kurdum, bir dvd oluşturmaya çalışıyordum, masa üstüne bir döndüm ki bomboş tüm dosyalarım silinmiş. Belgelerim klasörünün içeriği silinmiş yeni kullanıcı oluşturulmuş haline geri dönmüş, internet explorer sık kullanılanlar yerinde duruyor sadece, başlat menüsü sıfırlanmış.

Kendiliğinden oldu ve bilgisayar çalışırken oldu bu durum.

Ortada dolaşan tespit edilememiş bir virüs mü? Aynı sorunla karşılaşan var mı? Nedeni ne olabilir arkadaşlar?

oha :| .. yaxdex denilen namussuz yaptı diye nette okumuştum.. :?

Ben yandex browser kurmuştum ama öyle bişey olmamıştı. Google Chrome varken gereksiz geldi kaldırdım sonra.

Bak yeni kullanıcı oluşturmuş olabilir. Eğer kullanıcı oluşturmayıp profilini silmişse geçmiş olsun tek yöntem dosya kurtarma yazılımları. :D

Yeni kullanıcı oluşturmamış. Mevcut kullanıcılar duruyor ama sanki bilgisayar ilk kurulmuş gibi, masaüstündeki tüm dosyalar silinmiş, belgelerim klasörü windows ilk kurulduğu haline dönmüş, belgeler silinmiş, hızlı başlat araç çubuğu boş, arkaplan resmi de kalkmış vaziyette.

Ama kullanıcı şifresi duruyor.

Tüm başlat menüsü sıfırlanmış ama kurulu programlar program files klasöründe duruyor. Sadece başlat menüsündeki linkler silinmiş. İnternet Explorer sık kullanılanları duruyor.

Dosyaların büyük kısmını kurtardım neyseki.
...

Lambordini kampanyasına katılmak için yüklemiştim yandex'i. Ondan mı oldu bilmiyorum ama...

...

Ben de akıl sır erdiremedim. Üç harfliler mi yaptı dersiniz :mrgreen:

Nasıl kurtardın program ile değil mi?
Yandex kullanıcı profilini silmiş bu durumda bilgisayarın oturumu kapatılıp açıldığında kişinin yapmış olduğu tüm değişiklikler ve dosyaları silinmiş olur.

Hocam getdatabackntfs programı ile kurtardım, tabi sistemin kurulu olduğu partition olduğu için tüm dosyaları geri getiremedi ama benim için önemli olan pek çok dosyayı kurtardı.

Yandex browser'ın yapıp yapmadığından emin değilim, ama son kurduğum program oydu. Yeniden başlatınca değil, masaüstüne döndüğümde herşeyin silinmiş olduğunu gördüm.

SAYFAYA DİKKAT!!!

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    122.3 KB · Görüntüleme: 1,016
  • 1.jpg
    1.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 1,009
hımmm
diğer sayfalarda yapmıyordu da.
edit:
diğer sayfalarda da aynı imiş.
iilk defa karşılaştım.

hocam bırakıkn yandexii .nefret ettiğimiz ie bile daha iyi.. .. entel dantel tarayıcı kurupta üzülmeyin.. :wink:

Geri