Kullanıcı hesap açma sorunu

Kodla Büyü

bılısımemrah

Aktif Üye
Bilgisayara format attım.Otomatik olarak format atınca Administiator hesabı oluşturuyor.Bende sonradan kendime ait bi hesap oluşturdum.Bilgisayarı yeniden başlattım.Fakat bilgisayar iki hesabıda görmüyor otomatik olarak masaüstü geliyor.Yani kullanıcı adları ekranını geçiyor.Sorun ne olabilir.

KUllandığınız işletim sistemi nedir? İLk açılışta hesap oluşturduysanız otomatik olarak administratoru bertaraf ediyor windows.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList anahtarını bulun.Sağ taraftaki panelde boş bir yere sağ tuş ile tıklayıp,yeni bir Dword değeri oluşturun ve ismini de Administrator olarak tanımlayıp Tamam tuşuna tıklayın.Daha sonra yeni yarattığınız değer üzerine çift tıklayıp,burada ondalık taban seçeneğini işaretleyip değer verisi olarak ta 1 seçin ve yine Tamam'a tıklayın.

Eğer sağ taraftaki panelde zaten bir Administrator dizesi bulunuyorsa bu durumda Dword değerini işaretleyerek Değiştir seçeneğini seçin ve açılacak pencerede ondalık taban seçeneğini işaretleyip değeri 1 yapın ve Tamam'a tıklatın.Bundan sonra,artık sistemi her açtığınızda,giriş ekranındaki Administrator hesabı görüntülenecektir.

Ya arkadaş bu işletim sistemini daha önce yükledim sorun yapmamıştı.Hesabı hemen oluşturmuştum.İkinci defa kurduğumda böyle bi şeyi neden yapıyor anlamıyorum ben.

bılısımemrah' Alıntı:
Ya arkadaş bu işletim sistemini daha önce yükledim sorun yapmamıştı.Hesabı hemen oluşturmuştum.İkinci defa kurduğumda böyle bi şeyi neden yapıyor anlamıyorum ben.

siz benim yazdığım yazıyı okumadınız ve uygulamadınız herhalde; sp3 bunu yapar. Yazıda yazanları yapın sorun çözülür...

aycadurmaz' Alıntı:
XP'de Tweak programını kullanarak açılışta adminstratoru gösterebilirsiniz.

Böyle bi sorun neden oluştu anlamadım.Daha önce denetim masasından kolay bi şekilde yapmıştım.Teşekkürler bilgileriniz için.Kolay gelsin.

Geri