Kurduğum İlk Bilgisayar Laboratuarı Olacak

Kodla Büyü
Arkadaşlar Merhaba

15000 bütçe ile 15+1 bilgisayar alınırmı diye düşünürken, Chip dergisinin bu ayki sayısında '400 Dolar Altındaki En İyi Bilgisayar' konusu dikkatimi çekti.

Zalman ZM-T1 Kasa : 40 Dolar
Zalman ZM400-LE Güç Kaynağı : 40 Dolar
Asus F2A85-M LE Anakart : 75 Dolar
A8-5600K 3,6 GHz İşlemci : 105 Dolar
GSKILL Ripjaws DDR-3 2133 Mhz 4 GB RAM : 120 Dolar
Sandisk 64 GB SSD : 70 Dolar

Ölçüm Sonuçları:
Windows açılış süresi: 22,9 Saniye
Windows Photo Viever (11,8 MB foto) Yükleme Süresi: 1 Saniye
Firefox Yükleme Süresi : 1,27 Saniye
SSD Veri Hızı: 502 / 212 MB/s

Sizce Bilişim Teknolojileri Alanı için yeterli olur mu? Bilgisayar sayısını ona düşürüp daha iyi birşeyler almalı mıyım? Alan şefliğimin ilk yılının verdiği acemilikle bu küçük köy okuluna güzel bir Bilgisayar Laboratuarı kurmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cansel ŞAHİN
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

2 .el toptan bilgisayar satan yerler var. 15+1 ise (3000-4000 TL) bile orta düzeyde lab kurabiliirsin.

ssd lerin kullanım ömürlerini araştırmanı tavsiye ederim hocam.
sonuçta kuracağın lab uzun vadeli olacak.

Ben geçen hafta 11 tane bilgisayar aldım. Bence lab da ssd ye gerek yok. Makinelere ihtiyacım olan tüm programları yükledim. Sorun yok.

ASUS P8H61-M LX H61 B3 1155PİN DDR3-1333Mhz S+V+E
INTEL PENTIUM G2030 3.0GHz 1155Pin 3MB 650MHZ GFX VGA BOXED (22nm)
2 GB DDR3 1333 MHZ KINGSTON RAM KVR1333D3N9/2G (KUTUSUZ)
250 GB SATA-2 7200RPM 16MB SAMSUNG (HD253GJ/ST250DM001)
ASUS VENTO TA-K61 BLACK-SILVER 350W 2XUSB 80MM FAN
Q A4 TECH KR-83 SİYAH STANDART KLAVYE USB
A4 TECH OP-620D OPTIK 3D USB SİYAH
18.5" LG 19EN33S-B WIDE PARLAK SIYAH LED MONİTÖR 5Ms

konuyla ilgili arkadaşlar cevap verecektir ama şunu söylemek istedim.. 2008 yılından beri ilk mesajınız hayırlı olsun..

biz bu yıl okulumuzun BT sınıfını diğer binaya taşıdık.
yaklaşık 70 yaşındaki hizmetlimiz,
2 öğretmen arkadaşımız ve elektrik tesisatını müdürümüzün yakın bi akrabası olmak üzere.
:)

Hocam bence işlemcini iyi al. Ram'i falan sonradan değiştirebilirsin. Harddiskide ssd alma. Sonuçta pahalı. Anakart olarak gigabyte markasını ve işlemci olarakda i5 3570k öneririm. İyi bir ihaleyle güzel bir labaratuvar toplayabilirsin. Öğrencilere 350 watt kasa yeterli olur. Optik okuyucu sadece öğretmen bilgisayarına al. Bir tanede harici dvd writer al. Ağ varsa ağdan imaj atarsın Acronisle. Ram olarakda 1600 mhz civarında vir ram daha uygun olur. İşlemcin iyi olmazsa sonradan çok uğraşırsın.

Hocam iyi düşün iyi karar ver, sonradan başın ağrımasın SSD filan gerek yok bence de.

fatihinfedaisi' Alıntı:
konuyla ilgili arkadaşlar cevap verecektir ama şunu söylemek istedim.. 2008 yılından beri ilk mesajınız hayırlı olsun..
iyi farketmişsiniz hocam,
o zamandan bu yana şifremi unuturdum bile ben kesin :)

ertsen hocamın lab'ına benzer labtayım ve kesinlikle ekran kartsız iş olmuyor, (ortaokuldayım)
bir de Bilişim Bölümü için olacaksa mutlaka olmalı, Photosop (CS5) dahi göstermekte zorlandım.
monitörü yazmamışsınız.

SSD bence de gerekli değil.

RAM 1600 Mhz'in ve 4 GB'ın altında olmasın .

arkadaşlar bende bugün Allahtan bi mani olmazsa labımı kurmak için bilgisayarcı arkadaşlarla okuluma gidip işleri halledeceğim.

Geri