KURS İÇİN GEÇ Mİ KALDIM?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kily

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
mart ekdersini konuşurken arkadaşlar pekçok hocamın kurs ekdersinden bahsettiğini gördüm. son bikaç aydır biraz sıkıntım var. önceden yoktu ama artık vaktim de var

ne yapsak nerden başlasak? okul orta okul öğrenci gırla. ortaokul bölümünde 10 ar şubeden 2000 i aşkın öğrenci var? ne yapabilirm ? okul biraz taşra mahallede ne açsam gider mi ?
halk eğitim ile nasıl görüşmeli?

hiç açmadım önceden. tecrübeliler el atın

10 saat alamaz 8 saatten 20 hafta eder arakadaş formatorse 10 saat alamaz

valla hayat boyu öğrenme kursu 2 aşama birisi 32 saat diğeri 88 saat ikisi birlikte olmuyor şimdilik 32 saatlik kurs açtık genelde de öyle. hocam hiçbirşey için geç değil eğer kursa rağbet artarsa bir 32 lik daha ya da 88 saatlik kurs açmayıda düşünüyorum hayırlısı

32 saatlik olan ilk bölümle ilgili biraz bilgi verirmisiniz hocam? forumda dahi bir bilgi kirliliği var 40 80 120 32 saatlik planlar uçuşuyor..

bu kursun bi adı var mıdır? içeriği nedir? ekdersi nerden alınır? btr yim ben ne eder
teşekkür.
mümkün olursa bununla başlayayım. sonra da idare ve öğretmenlerden istek var ofis kursu için ama hizmet içi eğitim mahalli olarak acabilirsek ileri ofis...

Temel bilgisayar kullanım kursu. Yeterli kursiyer sayısını tamamlıyorsunuz hem e gidiyosunuz vs. Yani bu kurslar hayat boyu öğrenme adı altında. Bizim burada varsa 81 ilde de vardır.

Bende 88 saatlik ofis kullanım kursu açmayı planlıyorum. haftaya evrakları tamamlasam, diğer hafta başlasama haziranın ilk haftası bitiyor.

xxxben' Alıntı:
Bende 88 saatlik ofis kullanım kursu açmayı planlıyorum. haftaya evrakları tamamlasam, diğer hafta başlasama haziranın ilk haftası bitiyor.

hocam bizimle kurs evraklarını paylaşabilirmisiniz?

bizim ilçedeki HEM öğrencilere hayat boyu öğrenme kursu için 2 öğretmen toplamda 120 saat kurs olacak şekilde plan olacak diyor... Yani 1 gün 1 öğretmen diğer gün diğer öğretmen girecekmiş derslere... bilgisayar kursunu kabul etmiyor..neymiş öğrenci okulda zaten dersi görüyormuş....

ben satranç , resim öğretmeni de Sanat ve Tasarım kursunu birleşitrdik, modulleri 56+64 şeklinde ayarladık toplamda 120 saate tamamladık...kursu zor da olsa açtık..

kursu aç.. artan süreler yaza sarkabilir.. öğrenci kabul edip geldikten sonra bir sıkıntı olmaz. yazında haftada 30 saate kadar kurs verebiliyorsun..

yani yazın haftada 30 saat ders verip hepsini doğrudan ek ders olarak alırsın. ayrıca yazın açılan kurslar gece ücretinden hesaplanır..

Ben kurs açtım 3 hafta oldu başlayalı. açıkçası bende arkadaşın bahsettiği durumdan dolayı açtım kursu. hem öğleden sonram boştu hemde maddi anlamda sıkıntım vardı kurs açmaya karar verdim ilk kez. süreç olarak hem i aradım okullar hayat bulsun projesi kapsamında 160 saatlik kurs açabileceğimi söylediler. bende öğrencilere duyurdum ve velilerin başvurusu için bi hafta vs bekledim en az 12 kişi olmalı dendi tabii 11 kişi devam durumu olursa kurs kapanır en az 12 olmalı ama garanti olsun diye bilg. sayın yeterse daha fazlada olabilir. ben 17 kişinin adı soyadı tc kimlik no ve tel noları aldım. Daha sonra listeyi oluşturdum. kurs planımı hazırladım, ondan sonra dersin gününün ve çalışma saatllerinin olduğu çizelgeyi hazırladım ve okul müdürüme verdim o da il milli eğitime üst yazı ile yolladılar. oradan ilgili birim onayladıktan sonra Hem e gönderiyor Hemde inceleyip sisteme giriyor ve onay tamam oluyor. daha sonra milli eğitime yazı yazıyor Hem işlem onaylandı diye ve sonra Milli Eğitimde son kabul yazısını Hem gönderiyor. Hem den onay yazısını alıyorsun o kadar. kursunu açıyorsun. Ek dersin için Hem den o onay yazısını alıp okula veriyorsun.
En az 12 kişi olabiliyor deniyor ama biraz fazla olsun kursu bırakan vs olursa kursun iptal olmasın diye, ben yoğun talep var diye 17 kişi alabildim ama kurs açıldıktan sonra 3. hafta 3 kişi işlerinden dolayı gelemeyeceklerini belirttiler ve kursu bıraktılar. buna dikkat edin. Açılan kurs öğrencilere yönelik değil velilere yönelik olmalı.
Takıldığın bir nokta olursa sor yardımcı olayım.

Bir ek ders ve çalışma olarak haftada 10 saat iki gün olacak şekilde planı ayarlıyorsun.160 saat, 4 ay sürüyor. Benimki 28 haziranda biticek.

Talep varsa, kursiyer bulabilecekseniz açın zaten. Bizim köylülere de öyle bi imkan var dedik, hee geliriz dediler ama kimseden başvuru gelmedi. Kendileri bilir.

Halk Eğitimle git görüş, haftasonu 5+5 10 saatli kurs açtır hocam. Gece tarifesinden alırsın ek dersini. Temmuz 20'de bitirirsin. Okul bittikten sonra gelmezlerse öğrenciler devamsızlık hakkını kullandı dersin. Gelmediği günler bildirirsin sen de gitmezsin. Sınav için zaten herkes gelir. Okul bitene kadar da ek dersini tıkır tıkır alırsın...

hakanarya' Alıntı:
Halk Eğitimle git görüş, haftasonu 5+5 10 saatli kurs açtır hocam. Gece tarifesinden alırsın ek dersini. Temmuz 20'de bitirirsin. Okul bittikten sonra gelmezlerse öğrenciler devamsızlık hakkını kullandı dersin. Gelmediği günler bildirirsin sen de gitmezsin. Sınav için zaten herkes gelir. Okul bitene kadar da ek dersini tıkır tıkır alırsın...

Devamsızlık hakkını peşpeşe kullanamaz. Her modül için ayrı ayrı hesaplanır. Bir modülün 1/5 'inde gelmediğinde kalır.

ercool' Alıntı:
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/alanprogramlari/bilisim/bilisim.html
hocam burdaki her kursu açabilirsin ama 88 saatlik paket programlar hiç duymadım.

buradan kendime göre bir plan mı çıkaracağım ve buradakilerin tamamı velilere mi yönelik? öğrenciye yok mu kurs??

benim ilk önceliğim kendi öğrencilerime açmak

ras' Alıntı:
Ben kurs açtım 3 hafta oldu başlayalı. açıkçası bende arkadaşın bahsettiği durumdan dolayı açtım kursu. hem öğleden sonram boştu hemde maddi anlamda sıkıntım vardı kurs açmaya karar verdim ilk kez. süreç olarak hem i aradım okullar hayat bulsun projesi kapsamında 160 saatlik kurs açabileceğimi söylediler. bende öğrencilere duyurdum ve velilerin başvurusu için bi hafta vs bekledim en az 12 kişi olmalı dendi tabii 11 kişi devam durumu olursa kurs kapanır en az 12 olmalı ama garanti olsun diye bilg. sayın yeterse daha fazlada olabilir. ben 17 kişinin adı soyadı tc kimlik no ve tel noları aldım. Daha sonra listeyi oluşturdum. kurs planımı hazırladım, ondan sonra dersin gününün ve çalışma saatllerinin olduğu çizelgeyi hazırladım ve okul müdürüme verdim o da il milli eğitime üst yazı ile yolladılar. oradan ilgili birim onayladıktan sonra Hem e gönderiyor Hemde inceleyip sisteme giriyor ve onay tamam oluyor. daha sonra milli eğitime yazı yazıyor Hem işlem onaylandı diye ve sonra Milli Eğitimde son kabul yazısını Hem gönderiyor. Hem den onay yazısını alıyorsun o kadar. kursunu açıyorsun. Ek dersin için Hem den o onay yazısını alıp okula veriyorsun.
En az 12 kişi olabiliyor deniyor ama biraz fazla olsun kursu bırakan vs olursa kursun iptal olmasın diye, ben yoğun talep var diye 17 kişi alabildim ama kurs açıldıktan sonra 3. hafta 3 kişi işlerinden dolayı gelemeyeceklerini belirttiler ve kursu bıraktılar. buna dikkat edin. Açılan kurs öğrencilere yönelik değil velilere yönelik olmalı.
Takıldığın bir nokta olursa sor yardımcı olayım.

hocam
1- btr misiniz? btrliğe göre değişen bir durum varmı? ben btry im
2- sertifika var mı bu işte?
3- 160 saatlik kurs mesela ik parça plan olrak hazırlama imkanım olmaz mı benim? yazdan önce bitirmek için?
4- hangi ildesiniz?
bide müsaitse belgeleri paylaşabilirmisiniz?
saygılar

benim bir sorum olacak,
okullar hayat olsun projesi kaosamında açılırsa 5 ten sonra olursa kurs ,ekders katsayısı gece gündüz fark ediyormu?
ne kadar oluyor bir ders?

İkili öğretimde btr sadece sabah ya da sadece öğlen görevlendirilebiliyor. ben sabahçıyım.

hafta içi öğleden sonra olmak üzere kalan 3 ayda kaç saatlik hangi isim altında bir kurs açabilirim?

öğrenciye açabilir miyim?

bilerzen' Alıntı:
İkili öğretimde btr sadece sabah ya da sadece öğlen görevlendirilebiliyor. ben sabahçıyım.

hafta içi öğleden sonra olmak üzere kalan 3 ayda kaç saatlik hangi isim altında bir kurs açabilirim?

bu sorunun cevabına ben de arıyorum. açan arkadaşlar bi yol gösterse

kily' Alıntı:
bilerzen' Alıntı:

bu sorunun cevabına ben de arıyorum. açan arkadaşlar bi yol gösterse

öğlesonu okullar hayat olsun projesi kapsamında öğrencilere yönelik 60+60 şeklinde kurs açabilirsiniz...Ayrıntıları Hemde...

Geri