Ben kurs açtım 3 hafta oldu başlayalı. açıkçası bende arkadaşın bahsettiği durumdan dolayı açtım kursu. hem öğleden sonram boştu hemde maddi anlamda sıkıntım vardı kurs açmaya karar verdim ilk kez. süreç olarak hem i aradım okullar hayat bulsun projesi kapsamında 160 saatlik kurs açabileceğimi söylediler. bende öğrencilere duyurdum ve velilerin başvurusu için bi hafta vs bekledim en az 12 kişi olmalı dendi tabii 11 kişi devam durumu olursa kurs kapanır en az 12 olmalı ama garanti olsun diye bilg. sayın yeterse daha fazlada olabilir. ben 17 kişinin adı soyadı tc kimlik no ve tel noları aldım. Daha sonra listeyi oluşturdum. kurs planımı hazırladım, ondan sonra dersin gününün ve çalışma saatllerinin olduğu çizelgeyi hazırladım ve okul müdürüme verdim o da il milli eğitime üst yazı ile yolladılar. oradan ilgili birim onayladıktan sonra Hem e gönderiyor Hemde inceleyip sisteme giriyor ve onay tamam oluyor. daha sonra milli eğitime yazı yazıyor Hem işlem onaylandı diye ve sonra Milli Eğitimde son kabul yazısını Hem gönderiyor. Hem den onay yazısını alıyorsun o kadar. kursunu açıyorsun. Ek dersin için Hem den o onay yazısını alıp okula veriyorsun.
En az 12 kişi olabiliyor deniyor ama biraz fazla olsun kursu bırakan vs olursa kursun iptal olmasın diye, ben yoğun talep var diye 17 kişi alabildim ama kurs açıldıktan sonra 3. hafta 3 kişi işlerinden dolayı gelemeyeceklerini belirttiler ve kursu bıraktılar. buna dikkat edin. Açılan kurs öğrencilere yönelik değil velilere yönelik olmalı.
Takıldığın bir nokta olursa sor yardımcı olayım.