kursiyernet.meb.gov.tr

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xmet

Aktif Üye
KURSİYER.NET NEDİR?
Kursiyer.Net, kullanıcıların, zaman ve mekândan bağımsız olarak, internet üzerinden görsel ve işitsel bilgisayar eğitimi alabilecekleri uzaktan eğitim (e-learning) modelidir. Şu anda sistem üzerinde, yüksek ses ve görüntü kalitesi ile hazırlanmış;
Word 2003–2007
Excel 2003–2007
PowerPoint 2003–2007
Access 2003–2007
Adobe Photoshop
Adobe Soundbooth
Swish Max
3D Max
QuarkXPress
Başlıklarında dersler bulunmaktadır. Sistemin hedef ders sayısı 5.000 olup, eklenmesi planlanan ders başlıkları;
Adobe Dreamweaver
Adobe Flex
Adobe ColdFusion
Adobe Premiere
Adobe Indesign
Adobe Flash
Adobe Captivate
Corel Draw
Action Script
Flash Menu Factory
C#,
Vb.Net
SQL
LINQ
Silverlight
Kişilerin, yalnızca internet bağlantısına sahip olması, Kursiyer.Net Projesi’nden faydalanabilmeleri ve eğitimlere dâhil olmaları için yeterlidir. Bu bağlamda; ülkemizdeki tüm okul ve öğrencilerimizin projeden rahatlıkla yararlanması mümkündür.

kursiyernet.meb.gov.tr
güzel sesli görüntülü anlatımlar var arkadaşlar.

PROJENİN AMACI
Proje Fatih Projesi’nin uzaktan eğitim ayağı adına Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanarak, Kursiyer.Net Projesi ile öğrenci, öğretmen ve velilere bilişim teknolojileri altyapısını en etkin biçimde kullanmaları için imkân sağlanması hedeflenmektedir.
Proje önemli bir sosyal sorumluluğuda yerine getirmektedir. İşitme engeli bulunan, öğrenme güçlüğü çeken veya herhangi bir fiziksel engelinden dolayı kurslara katılamayan kişiler uzaktan eğitim metodu ile eğitilecek ve iş bulma imkânları arttırılacaktır. Ayrıca taşrada yaşayan ve söz konusu eğitimlere ulaşma imkânı bulunmayan kişilerin de bu proje aracılığıyla eğitim almaları hedeflenmektedir.
Projeye, http://kursiyernet.meb.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Çok güzel eğitim vidyoları var. Bu proje biraz daha genelleştirilebilir. Ankara MEM'e teşekkürler. Diğer dersleri de sabırsızlıkla bekliyoruz.

xmet' Alıntı:
Kişilerin, yalnızca internet bağlantısına sahip olması, Kursiyer.Net Projesi’nden faydalanabilmeleri ve eğitimlere dâhil olmaları için yeterlidir.
demişsiniz ama yeterli değil maalesef: Bir de windows işletim sistemi kullanmak gerekiyormuş. Bilişim alanında yapılan böylesine güzel bir proje, neden SADECE tek platforma (windows'a) uygun hazırlanır hiç anlamış değilim. Pardus projesine yatırım yapan hükümet neden bu projenin sadece windows'ta açılmasını istiyor? Belki ağır bir tabir olacak ama kimse kusura bakmasın; bu windows yalakalığından başka bir şey değil. Sanki diğer platformlara da uygun hazırlamak çok zor ve daha çok bütçe gerektiriyormuş gibi...

hee herkes programcı olabiliyo oraya bakar onun için bilgisayar dersine gerek yoqqqqq :!:

Geri