Kurum Değiştirmek İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan piyemi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

piyemi

Aktif Üye
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olduğum güne lanet ediyorum. Kurum değiştirme şansımız yok mu , bu işler nasıl oluyor bilen var mı?

piyemi' Alıntı:
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olduğum güne lanet ediyorum. Kurum değiştirme şansımız yok mu , bu işler nasıl oluyor bilen var mı?

Özel sektörde çalışın hocam..

bende düşünüyorum bunu artık ciddi manada öğretmenliğin benim yapıma uygun olmadığını 10 yıl sonra çok net anladım birde bilişim sınıfı olmayan okullarda bilişim dersi vermenin zorluğunu gördükçe artık başka yollar arıyorum ne yapmak lazım kpps ye girmek çözümse bu yıl gireyim hemen

öğretmenliği bırakmak istemiyorum da ama maalesef bizim branşa öğretmenlikten başka herşey yaptırmaya çalışıyorlar bu yüzden kağıt üstünde öğretmenlik olan ama pratikte ne iş versen yapar bu amale teknisyencilik olan bu mesleği bırakmayı ben de düşünüyorum...

bu yastan sonra kim bize is verir diye dusunmesem, kpss artik zor gelmese, universiteye gecmeye usenmesem bende istiyorum bu isi birakmayi. her seyi gectim, bos bos bakan cocuklardan biktim. kendini de yirtsan yok, faydasiz gereksiz bir is yapmak beni mutsuz ediyor...

Biz daha diplomaya dayalı alan değişikliği ni yaptıramıyoruz. Memur olarak atanan öğretmen ler de meb e geçmek için uğraşıyor ama bir netice çıkmadı. Kurum değişikliği talebiniz için mücadele etmeniz gerekecektir. Kpss için istifa gerek. Tekrar memur olmak da zorlaştı. Anlayacağınız ipe un seren lere dert anlatıyoruz

bu soru benimde kafamı kurcalıyor bu arada öğretmenlikten sıkılmadım ama branş sıktı;
ya matematik öğretmenliği okumak yada doktora yapmak istiyorum ( yüksek lisans bitti ama dil yok şuan) ama hangisine enerjimi versem daha iyi olur onun kararsızlığındayım

onu ben de çok istedim hatta aöf den adalaet bitirdim ama 30 yaşından sonra da zor geliyor yeni iş öğrenmek
tekrar kpss de çok zor ya hocam

Bir yerde sorun varsa orayı terketmek değildir bence çözüm. Sonuçta sizden sonra gelenlerde aynı sorunu yaşayacaklar.

Öğretmenlik olmuyorsa idareciliğe yönelin yükselebileceğiniz kadar yükseğe.
Bir okulda müdür yardımcısı bile olsanız o okulun bilişimcisi sorun yaşamaktan kurtulur.
yada daha yüksek makamlarda branşınıza daha çok faydanız olur.
Makam sahiplerine zümrelerinizin sesini duyurursunuz. Bir farkındalık yaratılırsınızda belki bizden sonrakiler aynı sorunları yaşamazlar.

vayarkadas' Alıntı:
Bir yerde sorun varsa orayı terketmek değildir bence çözüm. Sonuçta sizden sonra gelenlerde aynı sorunu yaşayacaklar.

Bir okulda müdür yardımcısı bile olsanız o okulun bilişimcisi sorun yaşamaktan kurtulur.
Makam sahiplerine zümrelerinizin sesini duyurursunuz. Bir farkındalık yaratılırsınızda belki bizden sonrakiler aynı sorunları yaşamazlar.
katılıyorum, ben de branşımla ilgili sorunlar yaşadığım için müdür yardımcılığı sınavına girip atandım. hiç pişman değilim branşımın vermiş olduğu avantajdan dolayı fazla zorlanmıyorum, en azından bi itibarım oldu. elimden geldiğince yükselmeye bakacağım kesinlikle öğretmenliğe dönmeyi düşünmüyorum eğer itibarımız ve derslerimiz düzelmezse aynen devam.
aynı zamanda aöf kamu yönetimi okuyorum .
arkaşlarada tavsiyem mutlu olacağınız işler yapın

vayarkadas' Alıntı:

%30 umuz bile bu minvalde düşünse kurtuluruz.. Teşekkürler hocam bu mesleği bu değerde gördüğün için

aynenbadi' Alıntı:
vayarkadas' Alıntı:

katılıyorum, ben de branşımla ilgili sorunlar yaşadığım için müdür yardımcılığı sınavına girip atandım. hiç pişman değilim branşımın vermiş olduğu avantajdan dolayı fazla zorlanmıyorum, en azından bi itibarım oldu. elimden geldiğince yükselmeye bakacağım kesinlikle öğretmenliğe dönmeyi düşünmüyorum eğer itibarımız ve derslerimiz düzelmezse aynen devam.
aynı zamanda aöf kamu yönetimi okuyorum .
arkaşlarada tavsiyem mutlu olacağınız işler yapın

Hocam doğru söylüyorsunuz idarecilik itibar açısından mantıklı ama bir bayan olarak da zor görünüyor. Hele ki küçük bebeğiniz varsa.
Sizin adınıza sevindim.

bahhele' Alıntı:
vayarkadas' Alıntı:

%30 umuz bile bu minvalde düşünse kurtuluruz.. Teşekkürler hocam bu mesleği bu değerde gördüğün için
mesele yanlış anlaşıldı sanırım ben derse girmek ders anlatmak okul gürültüsü çekmek istemiyorum zevk almıyorum hatta işkence geliyor bazen, idareci olmakta çözüm değil sonuçta idacilerde derse giriyor azda olsa

yusufcuk51' Alıntı:
bahhele' Alıntı:
vayarkadas' Alıntı:

mesele yanlış anlaşıldı sanırım ben derse girmek ders anlatmak okul gürültüsü çekmek istemiyorum zevk almıyorum hatta işkence geliyor bazen, idareci olmakta çözüm değil sonuçta idacilerde derse giriyor azda olsa

Hocam okul dışındada yapılabilecek farklı görevler var. Bu forumdada ilçe il hatta bakanlıkta görevli pekçok zümrem olduğunu tahmin ediyorum.
Sizde bulunduğunuz ilçede Eğitici formatörlük, proje ,mebbis sorumlusu v.b. görevler için başvuruda bulunabilirsiniz.
Hatta şube müdürlüğü - müfettişlik için sınavlara hazırlanabilirsiniz.
hiç birini yapamıyorsanız okulunuzu değiştirin. :) Tebdil-i Mekanda Ferahlık Vardır.

Ben öğretmenliği seviyorum ama elimizdeki imkansızlıklar ve işten anlamayan idarecilerden dolayı ilk fırsatta kaçmayı ya da en az ders saatiyle dışarıdan işler yapmak istiyorum :(

Bu ve benzeri konularda çok defa yazdım, bir sefer daha yazayım. Aöf den adalet okudum, dgs ye girdim. Marmara hukuktayım ve inşallah 2 sene sonra bitecek. Hiç kimse çıkmazda değil, çıkış yolunu arayan bulur. İlgili olan bütün meslektaşlarıma aöf adaleti veya ilgi duyduğu benzeri bir başka bölümü şiddetle tavsiye ediyorum..

lemmings' Alıntı:
Bu ve benzeri konularda çok defa yazdım, bir sefer daha yazayım. Aöf den adalet okudum, dgs ye girdim. Marmara hukuktayım ve inşallah 2 sene sonra bitecek. Hiç kimse çıkmazda değil, çıkış yolunu arayan bulur. İlgili olan bütün meslektaşlarıma aöf adaleti veya ilgi duyduğu benzeri bir başka bölümü şiddetle tavsiye ediyorum..
adaleti geçen yıl bitirdim hocam dgs yi kaçırdım bu yıl bu sene gireceğim inşallah ama hukuk bitirdikten sonra ne düşünüyosunuz peki?

yusufcuk51' Alıntı:
lemmings' Alıntı:
adaleti geçen yıl bitirdim hocam dgs yi kaçırdım bu yıl bu sene gireceğim inşallah ama hukuk bitirdikten sonra ne düşünüyosunuz peki?
Hocam henüz net bi plan yok.. ama hakim savcılık uzak ihtimal şark görevlerinden dolayı.
Siz de aman dgs yi boşlamayın..

lemmings' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
lemmings' Alıntı:
Hocam henüz net bi plan yok.. ama hakim savcılık uzak ihtimal şark görevlerinden dolayı.
Siz de aman dgs yi boşlamayın..
sizde bırakmayı düşünüyomusunuz peki adalet mezunu olmamdan dolayı geçebileceğimiz bi memuriyet var mı kpss ye girmek şart mı ?

bu gün ilk okul 1. sınıfta istanbulda bir öğretmen çocuklara harf öğretmeye çalışırken bir hayli kızmış ufak bir tokat ve bir kaç kötü söz yapılan doğru olmamakla birlikte sosyal medyayı takip ediyorum da tecevüzcülere bu kadar hakaret etmemiştir tecavüzcülere bu kadar kin ve nefret beslememiştir bu millet

Okul müdür yardımcılığıda yakında kadroları alınır geçici görevlendirilme anca zamanı kurtarır

yusufcuk51' Alıntı:
sizde bırakmayı düşünüyomusunuz peki adalet mezunu olmamdan dolayı geçebileceğimiz bi memuriyet var mı kpss ye girmek şart mı ?
Hocam istifa edeceğim evet. 2018de. Adalet mezunu olarak yapılacak memuriyetleri tam olarak bilmemekle beraber öğretmenliği aratır diye düşünüyorum.

elifinannesi' Alıntı:
Kpss için istifa gerek.

Gerekmiyor artık. KPSS ile bir başka kurumu kazanırsanız hiç istifa etmeden muvafakat belgesi ile geçiş yapabiliyorsunuz. Daha önceden almış olduğunuz kademe derecelerde hizmet belgesi ile yeni görevinize ekleniyor.

mevzuat' Alıntı:
elifinannesi' Alıntı:
Kpss için istifa gerek.

Gerekmiyor artık. KPSS ile bir başka kurumu kazanırsanız hiç istifa etmeden muvafakat belgesi ile geçiş yapabiliyorsunuz. Daha önceden almış olduğunuz kademe derecelerde hizmet belgesi ile yeni görevinize ekleniyor.
bu muvafakat belgesini her başvurduğumuz kurum veriyor mu peki hocam varmı bi kriteri?

yusufcuk51' Alıntı:
bahhele' Alıntı:
vayarkadas' Alıntı:

yok hocam ben seni yanlış anlamadım. hocamın düşüncesini beğendim sadece. insan mutlu olduğu şeyi yapmalı kesinlikle. öğretmenliği bi kaç kez başlayıp bırakmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. zaten insan mutlu değilse verimide çok olmaz. umarım çıkar bi yol bulursun

Geri