kurumnet yardım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

alka

Üye
slmlar herkese:)
müdürümün bilgisayarının yerine yeni bir bilgisayar aldık.Bu bilgisayara kurumnet i kurmam gerekiyor.
yeni bilgisayara kurumnet kurarken neler yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.Bu konularda yeniyim agda m.yardımcısıyla müdürün bilgisayarını nasl gösteribilirim?
Yeni bilgisayara hangi programları kurup hangi işlemleri yapmam gerekiyor.
şimdiden tsklr:)

hocam google ye arattır kurumnet kur diye onu indirip kur zor bi yanı yok bir kurarken sana sunucu ve terminal diye sorar sunucuyu bir bilgisayara terminali hepsine kur ağda onlar birbirini bulur

eski kasadaki kurumnet klasörünü olduğu gibi müdürün c dizinine kopyalayın
sonra müdürün pc ye kurumnet terminali kurun tabi müdürün pc server olarak kullanılıyorduysa terminali kurduktan sonra server bu pc diyeceksin açarken bağlantı ayarlarında değilse serverin kurulu olduğu pc nin yerel ip veya yerel ağdaki adını gireceksiniz . bu kadar eğer sıfırdan kurmaya kalkarsanız başınız ağrır zaten kuramazsınız bütün belgelere tarih sırasına göre tek tek tek kayıt numarası vermek zorunda kalırsınız tavsiye etmem
netice müdürün eski pc server miydi önce onu söyleyin ona göre sizi yönlendirelim.

sunucu bilgisayarsa mutlaka yedek alın flash a fln...kurum net klasörünü oldugu gibi kopyala yapıştır yapınca kabul ediyordu.. bi sorun çıkmıyordu.. ben sunucu olan bilgisayarda ole yaptımm.

eger sunucu değilse hiç bişe yapmanıza gerek yok.. yeni bilgisayara direk kurun terminal programını.. kullanıcı adı ile giriş yapın yeterlii bi sorun olmaz..

birde yeni bilg.da win7 varsa başlata uac yazıp entere basın çıkan ayarı en alta indirin... güncellemeleri alması ve dier bilgisayara bağlanması için..

müdürün bilgisayarı server mış. ben o zaman kurumnet serverı ve terminalı kuruyorum.ip vermeden müdür ve m. yardımcısının bilgisayarları agda birbirini bulabilir mi?

alka' Alıntı:
müdürün bilgisayarı server mış. ben o zaman kurumnet serverı ve terminalı kuruyorum.ip vermeden müdür ve m. yardımcısının bilgisayarları agda birbirini bulabilir mi?

hocam bilgisayarın adını veya ip adresini yazdınmı hemen buluyor sorun olmuyor.

bilgisayara sabit yerel ip verirsen ancak bulur kafadan bulamaz. serverin olduğu pc de sabit yerel ip vermen lazım.
diğer terminal kurduklarınada bağlantı ayarlarında ip numarasını girmen gerek.
geleli kurma işine eski kasadaki kurumnet klasörünü olduğu gibi kopyala flaşa at önce sonra server i indir kurumnetin sitesinden pc ye kur sonra o flaşın içindeki kurumnet klasörünü c ye gel at aynısı var diyecek değiştir de eski bütün belgeleri numaralarını kıvır zıvır ne varsa atmış olacaksın bu sayede ondan sonra serverin linkini kurumnet içinden bulup serveri çalıştır.
serverimiz aktif olmuş oldu sonra kurumnet terminali kur güncellemelerini , bağlantı ayarlarını yaptamamdır.

kurumnet internet adreslerine meb engeli gelmiş, durumu yardım masasına bildirdim, adamların hiç okumadan cevap yazdıkları çok ortada. Demişler ki "Kurumnet programı konusunda destek vermiyoruz" şeklinde kopyala yapıştır cevabı vermişler.

Geri