Kutuları ben getireyim mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan marbled
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

marbled

Seçkin Üye
Seçkin Üye
5. Sınıflarla programla ve algoritma oluşturma konusunu işliyorduk. En basit haliyle anlatmaya çalışıyordum. Önce bir problem belirledik. Problemimiz bir robot var, robot yerde çöp varsa çöpe atacak, yoksa oturmaya devam edecek. Bir öğrencimiz robot oldu, diğer öğrenciler de aşamaları söylediler, keyifli bir ders oldu ve en azından problem çözme aşamalarını öğrendiler. Ancak kafaları karıştı. Bu dersi hiçbirşeyle ilişikilendiremediler. Neden biz bunu işliyoruz dediler. Ben de biraz ayrıntıya gireyim dedim. Aslında biz bu tarz değil de mesela hesap makinesi gibi şeyler yapacağız. Mesela bir kaç hafta sonra iki tane kutuya girilen sayıyı toplamayı göreceğiz dedim ve tam bu sırada gelen cevap: Kutuları ben getireyim mi öğretmenim? ben :o ve sınıf :D :lol: ve söyleyen çocuk :?

Çok basit düzeyde hocam. Sırf dersin adında yazılım geçiyor diye. Oyun gibi yaptık. Bir robot var ve yerde çöp varsa çöpü alıyor, yoksa oturmaya devam ediyor. Özellikle hayır cevabının karşısını boş bıraktım ve .... adıma git diye kendileri tahmin ettiler. Anlıyolar ama ne için kullanıldığı soyut kalıyor.

hocam algoritma dersleri ileri sınıflarda var. Ben işe klavye, windows, word powerpointle girdim geçen hafta flash belleğe kaydetme işlemlerini anlattım :?

Bazen bize basit gelenleri çocuklar gerçekten bilmiyor. Ama eleman sıkıymış :)

hocam ben plana uymuyorum bu hafta word bitti haftaya excel anlatmaya başlıycam sonra yetişirse powerpoint yoksa planda ve müfredatta yer alan algoritma ve programlama bence bu yaş grubunun geneline soyut kalır oturmaz; arada anlayan bir iki öğrenci çıkar ama geneli anlamaz ve tamamen bu işlerden soğuyabilirler yapamıyorum anlamıyorum diye önyargıyla yaklaşarak

Geri