Kuyumcumu Soyguncumu?

Kodla Büyü

BAYBİLİSİM

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar başıma gelen bir olayı anlatayım. Kızıma küpe ve bilezik almak için bugün ismi lazım değil bir kuyumcuya gittim. dedim işte bilezik ve küpe istiyorum. tabi daha önceden netten altın fiyatlarına bakmıştım.
adama soruyorum;
ben -bileziğin gramı ne kadar
kuyumcu-80 lira
ben -çok pahalı söylüyorsan internette 77 lira gözüküyor
kuyumcu-o fiyata verecek bir kuyumcu bulursan git ordan al.
ben - peki banka kartından veya kredi kartından çekebilirmisin?
kuyumcu- hayır çekemem. o zaman fiş vermek zorundayım. banka bizden tahsil ücreti kesiyor. ticaret yapmış gibi oluyor yani
ben - :o E zaten şuan ticaret yapmıyormuyuz :?:
kuyumcu- O şekilde veremiyoruz kusura bakmayın
sonrası diğer kuyumcularıda gezdim ve hepsi sözleşmiş gibi 80 lira ve kart geçmediklerini söyledirler.
not:Bunu sizlerle paylaşma gereği duydum çünkü çok garip. Bu ülkede bazı kesimler vergi adı altında sömürülürken, bazıları bu sistemden muaf tutulduğunu gördüm. Demek ki devlet dilinde adalet ve eşitlik kavramı esnek bir kavram.

bende aynı durumu yaşadım,internetten baktığım fiyatla kuyumcudan aldığım fiyat bir oluyo.. adamlar internette ki fiyatın farklı olduğuunu savuunuup durdular..
almadan çıktım,,bi çeyrek alacaktık, vazgeçtik inattan :S :verymad:

Ticaret tek taraflı yapılmıyor. Satıcı vergi kaçırıyorsa alıcı da fiş istemiyor ve bu işe ortak oluyor.
Size fiş veremeyeceklerini söylediklerinde Maliye'ye şikayet etmiyorsunuz, ortak oluyorsunuz.
Oysa siz ticaret yapmadığınız halde daha elinize geçmeden maaşınızın 3te1i kesiliyor.

Altını düğün veya süs haricinde yatırım olarak alacaklar için ise bankaların internet şublerini öneriyorum.

Geri