Kyocera çift yüzlü kağıt sıkışması

Kodla Büyü

seloman54

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
301
Arkadaşlar kyocera 3040 mfp+ fotokopi makinası sürekli çift taraflı çıktı alırken kağıt sıkıştırıyor. Tek yüze yazdırırken bi problem yok. Çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz?
 
Hocam fiziksel arıza oluşuyor. Fırında bulunan tırnaklar eskidiğinden oluyor. Tırnağın birisini komple söktüm. o şekilde biraz daha kullandık. En sonunda servis tırnakları komple yeniledi.
 
Kağıt birinci geçişte ısındığından dönüşte fırındaki tırnakların uçlarına sıkışıyor ve akordiyon oluyor.
 
Diğer arkadaşların dediği gibi hocam tırnaklardan kaynaklanabiliyor.Ama kullandığınız kağıt inceliğindende kaynaklanabilir.Kağıt ince olmasından dolayı bu sorunla karşılaşmıştık.
 
bizde de aynı problem mevcut çift taraflı olunca kağıt arka ünitede sıkıştı uyarısı veriyor malesef :/
 
Hacam aynısı kendi kullandığım yazıcının başına geldi, öndeki kağıt yükleme tepsisini çıkar, hafiften yukarı kaldır yazıcıyı, oraya kağıt sıkışmış olabiliyor. Bendeki durum ise, ön yüzüne yazıp arkaya dönüş yaptığında takılıyordu, tek yüzlü yazıyordu.
 
Arkadaşlar sorunu hallettim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yazayım. Denildiği gibi kağıt tepsisini çıkartıp yazıcıyı alt tarafını görebileceğim şekilde çevirdim ve alt mekanizmada küçük bir kağıt parçasının sıkıştığını gördüm. İnce bir şeyle o kağıdı parçalamadan çektim. Ve sorun halloldu. Makinaya ters çevirmeden bakıldığında o kağıt parçası gözükmüyor o yüzden tepsiyi çıkartıp makinayı ters çevirip bakmakta fayda var.
 
hocalarım ben de ters çevirdim hiç parça kağıt göremedim. ne yapmalı başka? resimli yardımcı olabilecek hocalarım var mı?
 
Sildik hocam. Tek yüzde sorun yok. İkinci yüze geçişte arkada sıkışıyor. Her yerine baktım.

hocam tek yüzlüde problem yaratmayıp çift yüzlüde kağıt sıkıştırması kronik sorun haline geliyor bir zaman sonra . aynı sorun başıma geldi servis gelip iç mekanızmadaki kağıdı alan tekerlekleri(patenleri) değiştirdi sorun halloldu. denildiği gibi o patenleri nemli biz bezle silmek geçici olarak sorunu bazen çözüyo ama kalıcı olarak çözmenin yolu o paten takımlarının değişmesi.
 
Bizim okuldaki cihaz da sıkıştırmaya başladı.. Servisin gelip ömrünü tamamlamış mekanizma parçalarını değiştirmesi gerekiyor.. Diğer yaptığımız her şey geçici bir çözümden öteye gitmedi.
 
Geri
Üst